Δραματική η κατάσταση: Συνεχείς προσπάθειες προσφύγων να «διασχίσουν» τα ελληνο-σκοπιανά σύνορα- «Ανοίξτε τις πύλες να φύγουν από την Ελλάδα» – Τι μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ (Βίντεο)




Τρεις μήνες μετά την εκκένωση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης στα σύνορα Ελλάδα με την πΓΔΜ, οι σκοπιανές αρχές αναφέρουν ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη άνοδος στις προσπάθειες των προσφύγων περάσουν παράνομα στην γειτονική χώρα, σύμφωνα με τον σκοπιανό τύπο .

«Έρχονται με το τρένο στο χωριό Μουριές και προσπαθούν να περάσουν εντός του σκοπιανού εδάφους , μέσα από δάση και κατά μήκος των ακτών της λίμνης Δοϊράνης», δηλώνει Σκοπιανός αστυνομικός , αναφέροντας ότι έρχονται συνεχώς άνθρωποι στην περιοχή, αυξάνοντας την πίεση των αρχών . «Άλλοι προσπαθούν να [διασχίσουν τα σύνορα] έξω από το χωριό Χαμηλόν, κοντά στην Ειδομένη».

Οι αρχές έχουν επίσης σημειώσει την αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που εγκαταλείπουν τα στρατόπεδα και εξέρχονται κατά ομάδες προσπαθώντας επίμονα να παραβιάσουν τα σύνορα.

Οι Σκοπιανοί φοβούνται κύμα επιθέσεων σύντομα στα σύνορα με την Ελλάδα , των προσφύγων με οργανωμένες καταστάσεις.

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση που τροφοδοτεί τις διαμαρτυρίες των μεταναστών σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Κιλκίς, εκατοντάδες Σύροι και Ιρακινοί από το στρατόπεδο Χέρσος συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ προσπάθησαν να κλείσουν αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στα σύνορα.

Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας ανοιχτά σύνορα.

Μιλώντας στην Guardian, την Τετάρτη, ο Vincent Cochetel, διευθυντής του Γραφείου Ευρώπης της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ, είπε ότι οι απελάσεις των μεταναστών που φθάνουν από την Τουρκία έχουν σταματήσει λόγω της πρόσφατης αποχώρησης των Τούρκων αξιωματικών που είναι οι σύνδεσμοι στα ελληνικά νησιά.

Κύριος στόχος των 60.000 μεταναστών στην Ελλάδα παραμένει ι η κεντρική Ευρώπη και όχι η παραμονή στην Ελλάδα και το μάθημα της «θρησκειολογίας» που τους ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας. Πότε θα ο καταλάβουν αυτό όλοι Έλληνες αξιωματούχοι ;

Δείτε βίντεο από τα ρωσικά ΜΜΕ


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια