ΒΟΜΒΕΣ από ΣΠΙΡΤΖΗ: «ΑΔΙΚΙΑ προς τους πολίτες τα 18,5 δισ. που θα μοιραστούν οι ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ»!






 Ζούμε σε μια άλλη Ελλάδα: Πλέον, οι υπουργοί δεν είναι γκαρσόνια των μεγαλοεργολάβων αλλά στέκονται δημόσια απέναντι τους!


Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης προειδοποιεί για στροφή στο μοντέλο δημοπράτησης, εκτιμώντας ότι τα 18, 5 δισ. ευρώ που θα μοιραστούν οι ισχυρές τεχνικές εταιρείες από την πίτα των μεγάλων έργων είναι πολλά και δημιουργούν συνθήκες άνισης κατανομής πλούτου στην αγορά.

«Αυτό από μόνο του δημιουργεί στον ελληνικό λαό συνθήκες ανισοκατανομής, αδικίας» υποστήριξε απαντώντας πρόσφατα σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Κώστα Τζαβάρα.

Άμεσα με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου προβλέπεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το Πάτρα-Πύργος ένα έργο που «κόπηκε» από τον προγραμματισμό που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, εξαιτίας σοβαρής ανωριμότητας που υπήρχε σε πολλά επίπεδα (νόμος Χατζηδάκη, μελέτες, χρηματοδότηση κ.α).

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν λίγες μέρες στην βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, ο σχετικός διαγωνισμός συνολικού ύψους 475 εκ. ευρώ θα προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα σπάσει σε κομμάτια. Ο κ. Σπίρτζης απέφυγε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες του έργου, αρκέστηκε όμως να πει ότι απώτερος σκοπός είναι να μην καταλήξει στο χαρτοφυλάκιο του γνωστού κατασκευαστικού μονοπωλίου (σ.σ τις έξι μεγάλες τεχνικές εταιρείες) αλλά να δοθεί χώρος για να αναλάβουν τμήματα του έργου και οι τοπικές εταιρείες και οι εργολάβοι μικρότερων τάξεων, από πλευράς εργοληπτικού πτυχίου.

Όπως αποκάλυψε μόνο το υπουργείο Υποδομών έχει συμβασιοποιημένα έργα 18,5 δις. με τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες, την στιγμή που όπως ανέφερε υπάρχουν χιλιάδες μηχανικοί, πάνω από το 65% του τεχνικού κόσμου, οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/05/185.html#ixzz3ZcQYpfoF

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια