Βόμβα! Δύο χρόνια ακόμη το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς!!!




Τελικά η σιωπή και η… θολούρα για το τι πρόκειται να γίνει ακριβώς με την έκτακτη εισφορά, είχε αιτία και μάλιστα πολύ σοβαρή!

Το αποκαλούμενο χαράτσι στα εισοδήματα...

που κανονικά εξέπνεε ως μέτρο στο τέλος του 2014, δεν παρατείνεται μόνο για μια ακόμα χρονιά αλλά για δύο, δηλαδή όπως ακριβώς απαιτούσε η Τρόικα στις τελευταίες Εκθέσεις αξιολόγησης!

Όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τη ρύθμιση οφειλών, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης παρατείνεται στη διετία 2015- 2016 με προσδοκία εσόδων 1,530 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου 765 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα καλύψει δημοσιονομικά και το οικονομικό έτος 2017, αφού τότε θα εκκαθαριστούν τα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα επί των οποίων δεν γίνεται μηνιαία παρακράτηση όπως συμβαίνει με τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις.

Έκλεισε στο 30% το «ψαλίδι» παρά τις φήμες για παραπάνω μείωση

Η δυσάρεστη έκπληξη είναι διπλή, αφού πέρα από τη διετή παράταση, το «ψαλίδισμα» στην εισφορά θα είναι 30%, χωρίς περαιτέρω μείωση όπως ανέφεραν πληροφορίες τις προηγούμενες εβδομάδες κι αυτό αν μη τι άλλο αναδεικνύει τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση για τον Προϋπολογισμό, που θα ξεκινήσει επί της ουσίας μόλις επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα.

Αναλυτικά ο τρόπος υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς και οι συντελεστές:

Για καθαρό εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7 (από 1%) σε ολόκληρο το ποσό. Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.
Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.
Για το συνολικό καθαρό εισόδημα, των μελών της κυβέρνησης, ευρωβουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης θα υπολογίζεται με συντελεστή 3,5% (από 5%) επί ολόκληρου του ποσού.
http://kefalokleidomata.blogspot.gr/2014/10/blog-post_765.html

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ο Στουρνάρας «αδειάζει» Σαμαρά και δικαιώνει Παπανδρέου

    Ακόμα και σήμερα, που η ΝΔ επέλεξε το δρόμο του μνημονίου, βασική της στρατηγική είναι ότι τότε που ο κ. Παπανδρέου μας έβαλε σε αυτήν την περιπέτεια υπήρχε δυνατότητα διαφορετικής επιλογής.

    Ο κος Σαμαράς, ακόμα και σήμερα υπερασπίζεται τις αρχικές του πολιτικές του επιλογές και πολλές φόρες έχει πει : «Κάναμε το σωστό όταν καταψηφίσαμε το πρώτο Μνημόνιο» συμπληρώνοντας: «Όταν φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού, τι έπρεπε να κάνω; Να την αφήσω την Ελλάδα να πέσει για να βγω εγώ δικαιωμένος;», διερωτάται, υποστηρίζοντας τη στάση του να υπερψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και βέβαια και τη σημερινή του πολιτική.

    Προφανώς δεν ρώτησε τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη και μάλιστα δημόσια άδειασε όχι μόνο τον Πρωθυπουργό αλλά και ολόκληρη τη ΝΔ που χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα για να δικαιολογήσει τη στροφή στην πολιτική της.

    Ο Υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος», ουσιαστικά άδειασε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δικαίωσε την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου για την απόφαση του να «βάλει» τη χώρα στο μνημόνιο. Τι είπε;

    Στουρνάρας: «Θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει κάτι διαφορετικό π.χ. να μην μπει στο Μνημόνιο; Όχι, δυστυχώς. Όταν οι αγορές είναι κλειστές και δεν μπορείς να δανειστείς, όταν δεν υπάρχει άλλη χώρα να σε δανείσει, διαπραγματεύεσαι τους όρους της διάσωσής σου. Για όσους πιστεύουν το αντίθετο, η Κύπρος είναι το τρανότερο και το εγγύτερο παράδειγμα».

    Για όσους δεν κατάλαβαν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το σωστό και το λάθος ο Αντώνης Σαμαράς…με την υπογραφή Στουρνάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΖΩΝ…

    *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει, υπάρχει κανείς που αμφισβητεί τα γεγονότα ότι, οι χειρότερες μέρες που ζούμε σήμερα, μετά το 1950 οφείλονται στη διεφθαρμένη αντίληψη και συνείδηση ορισμένων κατ΄επίφαση αυτοαποκαλούμενων Ελλήνων πολιτικών?
    *Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το γεγονός ότι από το 2004 μέχρι το 2009 , η κυβέρνηση και η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και κατέστρεψαν τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που βλέπουν και ζούν σήμερα, τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους ?
    *Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το σάπιο και διεφθαρμένο παρελθόν και ανήθικο υπόβαθρο του πολιτικάντη νεοεφιάλτη Αντώνη Σαμαρά?
    *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι η προδοσία, η ανατροπή της κυβέρνησης του Πασοκ, ήταν αποτέλεσμα της προετοιμασμένης ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ‘’κλίκας Βενιζέλου» και των ‘’αφανών’’ αλλά γνωστών σε όλους νταβατζήδες του ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου?

    Επί τέλους ας δούμε και λίγο την ΑΛΗΘΕΙΑ
    *Σήμερα λογικά, θα πρέπει να σκεπτόμαστε πόσο καλλίτερα θα είμαστε όλοι και πόσες ελπίδες εργασίας θα είχαν τα παιδιά μας , αν η προδοσία των ντόπιων και των ξένων …Μπαρόζων, δεν έβαζε φρένο στα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αναγνώρισης και βαθμού αποτελεσματικότητας?
    *ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την νόμιμη κυβέρνηση του 43%, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέτρεψαν το οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας και ΕΠΕΒΑΛΑΝ εγκληματικά φορολογικά μέτρα, ξεπουλούν την Ελλάδα και μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και στη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

    ΣΧΟΛΙΟ: Λένε πολλοί κακόβουλοι Πάνοι, ότι ο Παπανδρέου μας οδήγησε στο μνημόνιο και μας κατέστρεψε, εκτελώντας εντολές και σχεδιαγράμματα.
    Αν όντως ήταν έτσι, γιατί τον άλλαξαν, τον πρόδωσαν, τον συκοφάντησαν και έφεραν τους ’’άλλους’’ που μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ??
    Ποιο ήταν το κέρδος της προσπάθειας Παπανδρέου να αγωνιστεί ώστε να μη χρεοκοπήσουμε και να μη πτωχεύσουμε?
    Που ήταν όλοι , όταν μόνος του ‘’όργωνε’’ τη γη να μας σώσει?
    Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα δικαιώνεται ΠΛΗΡΩΣ τόσο για τον αγώνα του ,όσο και για τις επιλογές του..
    ΠΟΙΟΣ (?) άραγε πολιτικός θα του ζητήσει ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ
    ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ? ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ? ΦΟΒΑΤΑΙ? ΄Η ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΘΗΤΟΣ?
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Κατέστρεψε την Ελλάδα ο Καραμανλής, μας οδήγησε στη δυστυχία και στην αθλιότητα και κρύβεται σαν… άρρωστη γάτα. Δεν έχει το θάρρος, τον ανδρισμό, το φιλότιμο, να βγεί να μιλήσει, να απολογηθεί να ζητήσει συγγνώμη ο άθλιος πολιτικός κεφτές. Κατέστρεψε την Ελλάδα με τις ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ που ΕΒΛΕΠΕ κάθε μέρα , να στερούν το ψωμί των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδας μας. Διαλύσανε την οικονομία και τρώγανε ΟΛΟΙ σαν πεινασμένα όρνια, μέχρις ότου αντελήφθησαν ότι ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και λιποτάχτησαν και κανείς δεν μίλησε, και κανείς δεν τιμωρήθηκε, αφού η δεξιά είναι η πόρτα, που οδηγεί τους Έλληνες στην κόλαση της δυστυχίας επί 200 σχεδόν χρόνια !!! Σήμερα η δυστυχία βγάζει στο παζάρι της διαφθοράς , την ευτυχία μας, την υγεία μας, το μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ?
      Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς πως μια ΑΘΛΙΑ ..κυβέρνηση ‘’κατάφερε’’ να μας οδηγήσει στη χρεοκοπία από το 2004 έως το 2009? Τι σπατάλες , διαπλοκές , μίζες, αρπαγές, θα μπορούσαν να ‘’δικαιολογήσοπυν’’ τον διπλασιασμό του Δημοσίου χρέους από 178 δις ευρώ σε 300??? Τι αθλιότητες θα μπορούσαν να ‘’εξηγήσουν’’ το ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ σε 16% του ΑΕΠ ‘η λιανικά 36 δις Ευρώ, ΄Η ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 24 Δις Ευρώ και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ επίσης 24 δις, ευρώ?
      3. ΠΤΩΧΕΥΑΜΕ, ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ, ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ!! ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ
      σαν να περίμεναν(ήθελαν?) τη χρεοκοπία???
      Είναι να τρελαίνεται κανείς διαβάζοντας και ζώντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Ο Πρωθυπουργός αδιαφορεί στην χρεοκοπία που έρχεται, ο Σαμαράς ‘’κάνει’’ πως δεν άκουσε και όλοι τους σχεδόν οι ομοϊδεάτες, ‘’βγάζουν’’ τα μαύρα βρώμικα λεφτά τους στο εξωτερικό και κανείς από την κυβέρνηση δεν λέει μια κουβέντα στο λαό. Ο Παυλόπουλος, ο Στυλιανίδης και κάθε τυχάρπαστος πολιτικάντης υπουργεύων και μη , διορίζει αφειδώς ‘’ψήφους’’ και ο ράθυμος ‘’εκτελεστής’’ των αμνών υπογράφει χωρίς δισταγμό, χωρίς περίσκεψη, χωρίς φιλότιμο και χωρίς εθνική συνείδηση γι το που θα βρούμε λεφτά να τους πληρώσουμε, για το που πάει η χώρα ?.

      Διαγραφή
  4. 4. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ???
    Τίποτα ο σκλαβωμένος …αφέντης λαός . Δεν κουνιέται φύλλο.
    865.000 χιλιάδες προσλήψεις έκανε ο Παυλόπουλος των πέντε Υπουργείων !
    Διαλύσανε την Ελλάδα, κλέψανε, όσα ΚΛΕΨΑΝΕ, τα έβγαλαν και στο εξωτερικό και ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ σαν ‘’μπρεζάκηδες’’ στη γωνιά του δρόμου.
    Μήπως φταίει ΜΟΝΟ ο Καραμανλής που τον κάναμε πρωθυπουργό? Μήπως φταίει ΜΟΝΟ ο Καραμανλής που μας χρεοκόπησε? ! Είδατε εσείς κάποιον δικαστή, κάποιον εισαγγελέα να κινηθεί , να ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ πως και γιατί χρεοκοπήσαμε? Είδατε εσείς τον κόσμο, τώρα ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ τα πάντα να ξεσηκωθεί και να τιμωρήσει τα ΛΑΜΟΓΙΑ? Τίποτα ο σκλαβωμένος …αφέντης λαός . Δεν κουνιέται φύλλο.
    5. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
    ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ???
    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. ΜΕ ένα παγκόσμιο σύστημα που ΑΡΝΙΟΤΑΝ μονολεκτικά να μας δανείσει, κι όταν το ‘’έκανε’’ τα επιτόκια δανεισμού ήταν σκέτος θάνατος !!!
    Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν την κυβέρνηση και το Πασοκ, αλλά προτίμησε να αγωνιστεί να μη ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή