ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΟΙ «ΦΑΠΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ! (νέα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού)







Το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο: Η τρόικα επιμένει σε νέα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού



Υψηλές προσδοκίες είχαν καλλιεργήσει τα κανάλια «με εντολή Σαμαρά», για φοροελαφρύνσεις και «τέλος των μνημονίων». Ο λόγος που ο Σαμαράς είχε τόσο υψηλές προσδοκίες είναι ότι θεωρούσε ισχυρό επιχείρημα το ρευστό πολιτικό τοπίο και το πολιτικό του τέλος, θεωρώντας εαυτόν απαραίτητο προς την Μέρκελ.
Όμως, όπως έχουν ήδη τονίσει «γερμανομαθείς» αναλυτές, ο Τσίπρας δεν αποτελεί φόβητρο για τους διεθνείς τοκογλύφους, γεγονός γνωστό στην Ελλάδα, αφού μόνο η Χρυσή Αυγή μάχεται υπέρ των Ελλήνων.
Η Μέρκελ, λοιπόν, παρά τα όσα είπαν τα κανάλια παρέπεμψε το ζήτημα στην τρόικα, για να λυπηθούν τον ικέτη Σαμαρά. Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη φάση του σαμαρικού δράματος, αφού γίνανε οι πρώτες τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι θα δίνανε το «πράσινο φως» για την προεκλογική εκστρατεία του Σαμαρά ή όχι.
Όπως μεταδίδουν, λοιπόν, χαμηλόφωνα τα ΜΜΕ οι πρώτες επαφές με την τρόικα είναι κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτικές. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχοντας διασφαλίσει ότι ο Τσίπρας θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, δεν νοιάζονται για το αν θα παραμείνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πολλοί αναλυτές, έχουν ήδη στα χέρια τους τα μετεκλογικά σενάρια για την Ελλάδα, και κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει τον Σαμαρά, σε οποιοδήποτε πόστο.
Έτσι εμφανίστηκαν άτεγκτοι στην απαίτησή τους για Ασφαλιστικό, Εργασιακά και Δημόσιο, σε ένα πακέτο μέτρων ύψους 7,1 δισ. ευρώ, δηλαδή τρεις «ΕΝΦΙΑ» και κάτι. Η όλη κατάσταση δημιουργεί προφανή εμπλοκή στην κυβέρνηση, πυροδοτώντας τις εσωκομματικές διαμάχες πολιτικάντηδων που αγωνίζονται να εκλεγούν. ΧΑ

Α. Γρέγος: Όχι στην εκποίηση της Εθνικής περιουσίας και των βασικών υποδομών - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος μίλησε στην βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με τις ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής. Είπε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα ισχυριστούν, ότι το παρόν νομοσχέδιο λύνει ζητήματα και έχει θετικά στοιχεία, εμείς όμως εκφράζουμε την αντίθεση μας, γιατί υπάρχουν πολλά σημεία που δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Επί των άρθρων ανέφερε ότι υπάρχουν ασάφειες και απορίες σχετικά με την άσκηση των δραστηριοτήτων. Ειδικότερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών που εκτελούν μεταφορές θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, και θα υποστούν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. Επιπλέον στην σύσταση συμβουλίου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας εφοδιαστικής βάζουν μέσα ιδιωτικούς φορείς, ως εκπροσώπους, με αμφίβολα κριτήρια.
Γενικά το παρόν σχέδιο Νόμου, παρά τις όποιες διατυπώσεις του, και κυρίως παρά το ότι μπορεί ίσως ακόμα και να δημιουργεί μια εικόνα «ανάπτυξης» και «προόδου», στην πράξη θα συντελέσει στο περαιτέρω ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας.
Ένας άλλος προβληματισμός μας έχει να κάνει με το ποιοί ιδιώτες, με ποιες προϋποθέσεις και ποια κριτήρια, θα μπορούν να εμπλακούν στην όλη διαδικασία. Φαντάζεστε δηλαδή τουρκικά ιδιωτικά συμφέροντα, κάποια στιγμή να βρεθούν να ελέγχουν αποθήκες, εκτελωνισμούς, ρυμουλκήσεις, εφοδιασμούς, και όποιες άλλες παρεπόμενες δραστηριότητες. Θα αφεθεί δηλαδή όλη η εφοδιαστική μας αλυσίδα να περάσει ακόμα και σε εχθρικά προς την πατρίδα μας συμφέροντα.
Η Χρυσή Αυγή λέει όχι στην εκποίηση της εθνικής περιουσίας, στο ξεπούλημα λιμανιών, σιδηροδρόμων και άλλων βασικών υποδομών. Θέλουμε εθνική οικονομία και τα λιμάνια και τα τραίνα στην υπηρεσία της Πατρίδας και του Λαού μας. ΧΑ



Τα μάθατε για τη Νίκη Σαμαρά;




Στη μνημονιακή Νέα Δημοκρατία προεδρεύει μια διχασμένη προσωπικότητα. Η προσωπικότητα αυτή στον ύπνο της ονομάζεταιΑντώνης Σαμαράς, ενώ στον ξύπνιο της: Νίκη Σαμαρά.


Ο Αντώνης Σαμαράς –στον ύπνο του πάντα– είναι ένας ψηλός λυγερόκορμος πολιτικός, εθνικόφρονας και δημοκράτης, έξυπνος, ειλικρινής, μπρουτάλ, μάγκας βαρύς και ασήκωτος, σκληρός διαπραγματευτής, που σκίζει τα μνημόνια το ένα μετά το άλλο, καλόβουλος οραματιστής που νοιάζεται ειλικρινά για το ευοίωνο μέλλον της Ελλάδας στης οποίας την ανεξαρτησία πιστεύει ακράδαντα.


Από την άλλη, η Νίκη Σαμαρά –η πραγματική προσωπικότητα του Αντώνη– είναι ένα μικρούλη λεπτοκαμωμένο κοριτσάκι, χαζεμένο, μυθομανές, ανασφαλές και φοβικό. Εξαιτίας της φοβίας του μάζεψε γύρο του κακοήθεις εθνικιστές για να προστατευτεί από τον κακό λύκο με την κόκκινη σκουφίτσα. Υπέγραψε μνημόνια κακόβουλων δανειστών, για να αυξήσει τις θέσεις ανεργίας και να υποθηκεύσει το μέλλον της Ελλάδας στης οποίας την ανεξαρτησία ακράδαντα ΔΕΝ πιστεύει.


Η Νίκη Σαμαρά τράβηξε τις κοτσίδες της, όταν πληροφορήθηκε τα τελευταία γκάλοπ που έδειχνα την μεγάλη πτώση της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας της. Έτσι αποφάσισε να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορούσε στην αγκαλιά της θείας Μέρκελ. Ζήτησε, με κλάματα στα μάτια, από τη θεία να την προστατέψει από τον διασυρμό... Αλλά, πού – η θεία πέρα βρέχει, έκανε ότι δεν άκουσε τίποτα.


Οπότε, δίπλα στη Μέρκελ, αυτή την προσωπικότητα είδαμε στους δέκτες μας: τη Νίκη Σαμαρά, το μικρό ανασφαλές και μυθομανές κοριτσάκι που λέει ΝΑΙ σε όλα. πηγη



Το φιάσκο της συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά έφερε την παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο

Ο ξάδερφος του Σαμαρά, Παναγιώτης Ζωγράφος είχε προειδοποιήσει για την σφαλιάρα από την Καγκελάριο, αλλά τον είχαν αγνοήσει!
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη Ζωγράφου, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο. Ο εν λόγω πολύπειρος διπλωμάτης που τυγχάνει να είναι και δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού οδηγήθηκε στην παραίτηση ύστερα από το πρωτοφανές φιάσκο της συνάντησης στο Βερολίνο.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για υποβάθμιση του Έλληνα πρέσβη στις διμερείς συναντήσεις, στις οποίες δεν πήρε μέρος για να συμπεριληφθεί ο παρατρεχάμενος του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ένα γεγονός που έθιξε τον Έλληνα πρέσβη.
Η αλήθεια όμως είναι ακόμα πιο οδυνηρή για την καταρρέουσα Χούντα Σαμαρά. Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο Παναγιώτης Ζωγράφος είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό και μάλιστα εγγράφως πως το κλίμα στο Βερολίνο δεν είναι καλό και ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν πρόκειται να δώσει ούτε ψίχουλο στον πολιτικά ξοφλημένο πρωθυπουργό. Το ίδιο επισήμαιναν και όλες οι πηγές από την Γερμανία, αλλά ο απελπισμένος Σαμαράς θέλησε να προχωρήσει στο... μετέωρο βήμα του πελαργού και ό,τι ήθελε προκύψει!
Αυτό που προέκυψε ήταν μια μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα, γεγονός που εξόργισε και προκάλεσε νέα απελπισία στον καταρρέοντα Σαμαρά. Όπως γίνεται συνήθως το χρέωμα το έριξαν στον διπλωμάτη, ο οποίος όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση έπραξε το καθήκον του και μη μπορώντας να ανεχτεί άλλο αυτήν την ασφυκτική κατάσταση υπέβαλλε παραίτηση και επέμεινε σε αυτήν παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν για να την πάρει πίσω.

Σύντομα τον Παναγιώτη Ζωγράφο θα ακολουθήσει και ο... εξάδερφός του Σαμαράς, καθώς τα ψωμιά του έχουν προ πολλού τελειώσει!
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Η θλιβερή εικόνα Σαμαρά στην Γερμανία και το χαστούκι από την Μέρκελ προκάλεσαν σοκ και δέος στην μνημονιακή εξουσία. Τελευταίο θύμα της παρέας του Μαξίμου ο ξάδερφος του Σαμαρά και πρέσβης που λόγω οικογενειακής αλληλεγγύης είχε προειδοποιήσει για το επερχόμενο φιάσκο". ΧΑ
Μυστική συνάντηση Δραγασάκη – Τσακαλώτου με Στουρνάρα

Η συνάντηση δεν αφορούσε τις επενδύσεις των μετοχών της JP Morgan…
Μυστική συνάντηση είχαν δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό οικονομικών και νυν αρχιτραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, όπως πληροφορούμεθα από τα καθεστωτικά μέσα. Επίκεντρο των συνομιλιών τους ήταν οι δηλώσεις Γεωργιάδη σχετικά με τις τράπεζες.
Το μυστήριο σχετικά με την όλη υπόθεση είναι ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της συζήτησης, παρά μόνο εικασίες περί της προαναφερθείσας αφορμής. Το σίγουρο είναι ότι δεν συζητήθηκαν οι επερχόμενες επενδύσεις του Τσακαλώτου, αφού αυτός έχει ήδη τοποθετήσει την εμπιστοσύνη του στην JP Morgan, γεγονός που ενδεχομένως πυροδότησε την συζήτηση μεταξύ δύο ικανοποιημένων πελατών της εν λόγω εταιρείας και τίποτε παραπάνω.
Είναι απολύτως σίγουρο πως η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα μυστηριώδη αεροπλάνα της Σπυράκη. Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε τονίσει σε συνέντευξή της ότι την προεκλογική περίοδο του 2012, αεροπλάνα ξεφόρτωναν μετρητά, για να μην στερέψουν τα ΑΤΜ, ενώ αργότερα σε βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος αναφερόντουσαν τα σχέδια των κυβερνώντων ακόμα και για διμοιρίες ΜΑΤ που θα περικύκλωναν τα ΑΤΜ.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ των πυλών. Η ανησυχία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιθανότητα να «εκπυρσοκροτήσει» η επικοινωνιακή πολιτική της πόλωσης προς χάρη του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να υπάρξει όντως αναταραχή και να διαφύγουν κεφάλαια στο εξωτερικό. Αυτό που ήταν δηλαδή το αντικείμενο της συναντήσεως των δύο συριζαίων με τον Στουρνάρα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν (κλείσιμο τραπεζών – περιφρούρηση ΑΤΜ) σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα.
Με δεδομένο ότι οι εκλογές είναι ιδιαιτέρως κοντά, ίσως η συζήτηση επεκτάθηκε στο να τεθούν σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί που θα φέρουν εκτάκτως ρευστό, όπως έκαναν και το 2012. XA





ΕΡΕΥΝΑ ΕΒΕΑ: ΤΟ 55% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολήν του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ενήλικων ατόμων από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16- 18 Σεπτεμβρίου 2014, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα που γίνεται εντός του έτους και τα αποτελέσματά τους δείχνουν την απελπισία στην οποία έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος των Ελλήνων η μνημονιακή συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.
Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (το 55%) δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, μόνο το 29% εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο όφελος για τον κοσμάκη από τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο φον Αντωνάκης στην ΔΕΘ, ενώ παράλληλα μόνον το 26% των ερωτηθένων θεωρούν εφαρμόσιμα αυτά που υποσχέθηκε ο Τσίπρας.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόλις 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι, το 61% δήλωσαν απαισιόδοξοι, ενώ στο 19% φτάνει το ποσοστό της αβεβαιότητας.
Να χαίρεται η χουντάρα το success story της! ΠΗΓΗ

Οι τσιρίδες του Γεωργιάδη για τις τράπεζες αποκάλυψαν την αγάπη των συστημικών ΜΜΕ για το Σύριζα




Η γκάφα (για να μην πούμε ανοησία) του Γεωργιάδη, ο οποίος είπε στον τηλεοπτικό αέρα ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τα χρήματά του από την Τράπεζα, έσυρε ένα κύμα αγανάκτησης εναντίον του. Και εντάξει, το να «κράξουν» τον επονομαζόμενο και ως «μπουμπούκο» από την σύζυγό του, οι πάσης φύσεως αριστεροί είναι απολύτως φυσιολογικό. Το να ακούει, όμως, επικριτικά και υποτιμητικά σχόλια εναντίον του ακόμη και από τα πιο σκληρά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ φαινομενικά ίσως να ακούγεται περίεργο.
Και λέμε φαινομενικά γιατί στην ουσία υπάρχει εξήγηση. Η πράξη αυτή του Γεωργιάδη ως μεγαλύτερη σημασία από τις δηλώσεις του έχει να κάνει με την αποκάλυψη ότι ο «επικίνδυνος» ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με συγκατάβαση από τα συστημικά ΜΜΕ. Το γεγονός ότι τα έντυπα και οι ιστοσελίδες των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης ήσαν αυτά που χρησιμοποίησαν άμεσες και έμμεσες προσβλητικές πολιτικά εκφράσεις για τον Γεωργιάδη, όπως «δεν διακρίνεται για την σοβαρότητά του», «καφενόβιοι συζητητές», «συνηθισμένες αμετροέπειες συγκεκριμένου προσώπου», «εξωφρενικό ένα στέλεχος της κυβέρνησης να δημιουργεί και πάλι ένα κλίμα αστάθειας και κινδυνολογίας», «σόου εντυπώσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα», «η ψηφοθηρία του φόβου», κλπ, ενώ συν τοις άλλοις χαρακτηρίζεται περίπου ως υπονομευτής και μη εχέφρων, δείχνει ότι η στάση των βαρόνων των μίντια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει.
Δεν τον αντιμετωπίζουν ως φόβητρο, ούτε νιώθουν απειλή απέναντί του, αλλά απλώς επιζητούν την εναρμόνισή του με τον «ρεαλισμό» και την συναίσθηση της αναμονής της εξουσίας. Γνωρίζοντας οι «νταβατζήδες» ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη και ότι είναι αδύνατον να μην βρίσκεται στην κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών αυτό που επιζητούν είναι να κάνουν μια επίθεση φιλίας στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολη η δημιουργία του «μεγάλου συνασπισμού».
Η σταδιακή απόλυτη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ προς τις επιθυμίες των εγχώριων εκπροσώπων του καθεστώτος, και κατ’ επέκταση των διεθνών τοκογλύφων, οδηγεί στην έκφραση ικανοποίησής τους. Αυτό που επιζητούν είναι η σταθερότητα μετά τις εκλογές και θεωρούν ότι δουλεύοντας σε εντατικούς (έστω και αθόρυβους) ρυθμούς την δημιουργία μιας νέας συγκυβέρνησης θα πετύχουν στα σχέδιά τους. Οι τσιρίδες και οι εκρήξεις του Γεωργιάδη δεν επιφέρουν κάτι το θετικό για την επιχείρηση συναίνεσης του «συνταγματικού τόξου», αλλά ενδεχομένως να δημιουργήσουν ένα (ακόμη) ζήτημα πανικού και απόγνωσης στον κόσμο. Το θέμα των Τραπεζών θεωρείται ως «ταμπού» στην διαχείριση της επιχειρηματολογίας μεταξύ των συστημικών κομμάτων και ο Γεωργιάδης, του οποίου η πολιτική σκέψη κινείται σε επιεικώς μέτρια επίπεδα, έσπασε τον άγραφο αυτόν κανόνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν υπερασπίστηκε τις κραυγές του. Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τον άδειασε» με τις δηλώσεις που έκανε. Η ηρεμία που επιζητεί το καθεστώς δεν είναι φυσικά για το καλό του τόπου, αλλά για να μπορέσει μετά τις επερχόμενες εκλογές να διαχειριστεί όπως το συμφέρει το αποτέλεσμα των εκλογών. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως «αριστερίστικο» ή «παράλογο» μόρφωμα, αλλά ως κόμμα το οποίο έχει «αξιοπιστία».
Η επιβίωση του αμαρτωλού αυτού συστήματος δεν κολλάει σε πρόσωπα. Με ξοφλημένο τον Σαμαρά, τον οποίο και «θα σουτάρουν» αμέσως μετά την επερχόμενη εκλογική του πανωλεθρία, το σύστημα φέρεται ήδη στον Τσίπρα σα να είναι αυτός ο επόμενος εντολοδόχος πρωθυπουργός και γι’ αυτό προετοιμάζουν από τώρα το κλίμα. Κι αυτό το κλίμα δεν μπορεί να το διαταράξει κανείς φωνακλάς τηλεπλασιέ, του οποίου οι πολιτικές ικανότητες είναι κάτω του μετρίου, και η χρησιμοποίησή του από τους δυνάστες της χώρας περισσότερο κακό παρά καλό τους προξενεί, με τις αυτόβουλες εξάρσεις του ενός δήθεν αντικομμουνισμού με καθαρά γραφικό περιεχόμενο. Γιώργος Μάστορας
ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Ο ΠΡΩΗΝ Ν.Δ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ Π.ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΚΙΑ


Υπέβαλαν τον λαό σε βάρβαρες θυσίες, οδήγησαν χιλιάδες πολίτες στην αυτοκτονία, κατέστρεψαν οικογένειες, έσυραν δια της βίας στην ανεργία 1.500.000 εργαζόμενους, κούρσεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά Πανεπιστημίων, νοσοκομείων, κατάκλεψαν τους ομολογιούχους, για να φτάσουν το δημόσιο χρέος στα επίπεδα που ήταν το 2009 πριν το PSI!

Μιλάμε για πολιτικούς εγκληματίες πρωτοφανούς μεγέθους που πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή!
Με τις μνημονιακές επιλογές τους τα τοκοχρεολύσια για την περίοδο 1991-2030 θα ξεπεράσουν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ! Και μιλάμε μόνο για τους τόκους!

Το κόλπο είναι τόσο απλό που φαντάζει εξωπραγματικό… Το μόνο που χρειάζεται είναι πρόθυμοι πολιτικοί έτοιμοι να πουλήσουν και τη μάνα τους, ώστε να χρεώσουν την χώρα με δάνεια που θα καταλήξουν πάλι στους πιστωτές. Το κράτος πνίγεται στα πανωτόκια και οι πολίτες στους φόρους. Το να επιβεβαιώνει όμως τα παραπάνω και ένας πρώην υφυπουργός οικονομικών…

Αξία ανεκτίμητη !




Όπως καταλαβαίνετε, λεφτά όντως υπάρχουν! Το θέμα είναι που τα δίνουμε! Αν κάνει το κράτος λογιστικό έλεγχο του χρέους και παύσει να πληρώνει τόκους και χρεολύσια, από σήμερα μέχρι το 2030, εξασφαλίζει άμεσα 333 δισεκατομμύρια ευρώ…. Πόσα είπαμε πως είναι το χρέος της Ελλάδας; Τι είναι η Ελλάδα; Φτωχή χώρα; Αν συνεχίσουμε με δαύτους, σίγουρα πηγη




ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ “ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ” ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ “ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΤΑΧΤΖΗΔΕΣ” ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ!



Λέει ο θυμόσοφος λαός μας: “Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”


Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, η ΕΛΛΑΔΑ του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: “Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας.
Δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο”. (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).
Το Διεθνές δικαστήριο το 1938 δικαίωσε την Ελλάδα.

Το 1964, όμως,οι “καλοί” σοσια-ληστές Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου, συνεπικουρούμενοι από τον υπουργό οικονομικών Κ. Μητσοτάκη τον Βαρδινογιάννη κ.α. με το Νομοθετικό Διάταγμα 4368/1964 αναγνώρισαν τα διαγραμμένα χρέη του… “κακού” Μεταξά.
Ιδού το ΦΕΚ:


Έτσι, ο Γ. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκης αναγνώρισαν στην ουσία διαγραμμένα επονείδιστα χρέη διπλασιάζοντας τα, πήραν νέα δάνεια και από τότε ξεκινάει ο γολγοθάς μας.
Αδιάψευστος μάρτυρας τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης!
Η Ελλάς όμως είχε διαγράψει τα εσωτερικά και εξωτερικά δάνεια-χρέη που επανέφεραν. Ε, και; Με δικαιολογίες όπως “αποκατάσταση της πίστεως της χώρας και σεβασμού των υπογραφών που έχει βάλει για να βγούμε στις αγορές” η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με Υπουργό Οικονομικών τον Κ. Μητσοτάκη δημιούργησε ομόλογα τα οποία τα έδωσε σε αυτούς που… “χρωστούσε η Ελλάδα” προπολεμικά και με διπλασιασμό της ονομαστικής αξίας αυτών, αυξάνοντας επίσης και τον τόκο!
Δεν μας είπαν όμως ΠΟΤΕ σε ποιανών χέρια θα πήγαιναν αυτά τα ομόλογα, δεν εξετάσαμε ποτέ τις συνθήκες με τις οποίες δανειστήκαμε για να αποπληρώσουμε τα προηγούμενα διαγραμμένα…
Επίσης οι εθνοπατέρες δεν μας εξήγησαν ΠΟΤΕ γιατί δεν ζήτησαν τον χρυσό που μας έκλεψαν κατά την διάρκεια του πολέμου οι Άγγλοι και οι Γερμανοί, όπως και γιατί δεν τίθεται ΠΟΤΕ θέμα πίστεως αυτών προς εμάς, και πως είναι δυνατόν εμείς να αποπληρώνουμε την στιγμή που αυτοί μας χρωστάνε…
Δηλαδή εμείς τους χρωστάμε 10 δραχμές και τους τις επιστρέφουμε εις ένδειξη πίστεως, ενώ αυτοί μας χρωστούν 100 και όχι μόνο δεν μας τα δίνουν, αλλά με τα ψίχουλα που τους χρωστάμε και τους τόκους των τόκων Ω! τόκοι αυτών έρχονται τώρα να μας αγοράσουν ολόκληρους!!!
Όταν αποκτήσουμε όμως Ελληνική ΕΘΝΙΚΗ Κυβέρνηση πόσες φορές θα πρέπει εμείς να τους αγοράσουμε; ΠΗΓΗ




ΔΕΝΔΙΑΣ: ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΔ



Γράφει ο Αντίοχος.
Έναν χρόνο μετά τις ξενοκίνητες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής –τις οποίες διεκπεραίωσαν μετά χαράς και μανίας τα εγχώρια τσιράκια των ξένων-, το μεγάλο αμερικανικό σάιτ The New Republic κάνει μεγάλο συκοφαντικό αφιέρωμα στο Κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, με τη βοήθεια του Δένδια και κάποιων σταλινικών των ΜΚΟ, εμφανιζόμενων ως… ανθρωπιστών. Πάρτε γεύση:

«Πριν από ένα χρόνο η Χρυσή Αυγή έμοιαζε καλά εδραιωμένη στο πολιτικό σκηνικό και είχε στόχευση για ακόμα πιο ψηλά. Οι δημοσκοπικές προβλέψεις την εμφάνιζαν πάντα με διψήφια νούμερα και έθετε υποψηφιότητα να γίνει το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα.

Παράλληλα ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος ασκούσε μια έντονη ρητορική μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Οι ακτιβιστές της οργάνωσης δεν σταματούσαν τις σφοδρές επιθέσεις τους και την τρομοκρατία κατά μεταναστών, διοργάνωναν γεύματα μίσους, έφεραν πάνω τους οπλισμό, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν τρομερά ενεργός.

Σήμερα οι επικεφαλής της οργάνωσης περιμένουν τη δίκη τους, καθώς κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παρόλα αυτά, η ΧΑ παραμένει η τρίτη πολιτική δύναμη στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, ενώ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν ενδεικτικό της δυναμικής της».

Η συνέχεια ανήκει στον εκ των πρωταγωνιστών της σκευωρίας Δένδια, ο οποίος μιλάει για τον πανικό που ένιωσαν οι ψοφοδεξιοί της μνημονιακής χουντάρας με την περυσινή παρέλαση των εθνικιστών στον Μελιγαλά (εξ’ ου και τα φετινά ξεφτιλίκια στον ίδιο χώρο «με εντολή Σαμαρά»…), φοβούμενη ότι μια ανάλογη παρέλαση στο Σύνταγμα θα οδηγούσε στην κατάρρευσή τους (και δε θα ήταν εκεί και οι σταλινοτσολιάδες των ΚΜΑΤ να τηρήσουν την… τάξη και να σώσουν το σύστημα…):

«Πριν ακόμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν ηχήσει οι καμπάνες του κινδύνου με την παρέλαση που είχαν κάνει οι χρυσαυγίτες στο Μελιγαλά. Σκεφτήκαμε τότε ”για φαντάσου να το κάνουν αυτό στο Σύνταγμα”. Τι εικόνα θα εμφανίζαμε ως κράτος, αν εμφανιζόταν αυτή η στρατιωτική ομάδα να κάνει παρέλαση μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη;».

Τέλος, ερωτά το αμερικάνικο σάιτ: Κατά πόσο μπορεί να υπάρξει στρατηγική επανόδου των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής στη ΝΔ; Πρόκειται για «ψευδαίσθηση», απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Δένδιας… ethnikismos.Net


ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ Η ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ


Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους κλεφτο-πασόκους, αλλά όχι ότι δεν έχουν αναπτυγμένο το ένστιχτο της πολιτικής επιβίωσης (γι’ αυτό κυβερνάνε όλα τα χρόνια – ακόμα κι όταν δεν είναι στην κυβέρνηση…). Τώρα, λοιπόν, βλέπουν ότι τελειώνουν τα ψωμιά του Σαμαρά και πλευρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μη λείψουν από την επόμενη συγκυβέρνηση (σαν το… Μάρτη που δε λείπει από τη Σαρακοστή…). Συνέντευξη, λοιπόν, έδωσε στο Real.gr ο Σκανδαλίδης, λέγοντας τα εξής:

«Είναι φανερό ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι η συγκυβέρνηση της Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του ιστορικού συμβιβασμού με τη Δεξιά στο όνομα του πατριωτικού χρέους που το ίδιο ανέλαβε και το πλήρωσε ακριβά… Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα θα μπορούσε να υπάρξει προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ φτάνει αυτός να κάνει τα αναγκαία βήματα προσγείωσης στην πραγματικότητα και εμείς να διανύσουμε όσο δυνατό ταχύτερα το δρόμο προς τη διαμόρφωση της συμπαράταξης των δυνάμεων του χώρου της κεντροαριστεράς».

Ωστόσο, δεν απέκλεισε και την πιθανότητα «μεγάλης συγκυβέρνησης ιστορικού συμβιβασμού» α λα ελληνικά, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ:

«Αν η ψήφος του λαού επιβάλλει ως μονόδρομο μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δυο μεγαλύτερων κομμάτων οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Αν καταστούν δυνατές οι ευρύτερες συναινέσεις ας μείνει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση. Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Αρκετά υπομένουμε τόσο καιρό το να μας βρίζουν και να μην κάνουν χωρίς εμάς».

Υπάρχει βεβαίως κι ένα τρίτο σενάριο, πολύ πιθανότερο από τα προαναφερθέντα: να είναι όλοι του… συνταγματικού τόξου στη «μεγάλη συγκυβέρνηση» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), για να μας σώσουν στα σίγουρα! πηγη






«ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ» ΚΑΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ» Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ – «ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»!



Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος.Την ίδια ώρα που τα κύματα της λαθρομετανάστευσης πνίγουν τα νησιά του Αιγαίου μας (με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να σφυρίζουν κλέφτικα…), ο αρμόδιος υπουργός (Ναυτιλίας και Αιγαίου ή μήπως λαθρομετανάστευσης;), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βλέπει το θέμα από την… ανθρωπιστική του πλευρά, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»:

«Αυτήν τη στιγμή Ελλάδα και Ιταλία έχουμε «στεγνώσει» οικονομικά, δεν αντέχουμε, καθώς έχει πέσει στις πλάτες μας σχεδόν ολόκληρο το βάρος. Ένα βάρος που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί με όσα συμβαίνουν αυτήν την ώρα στη Συρία και στο Ιράκ. Βεβαίως προέχει η ανθρωπιστική πλευρά. Βεβαίως αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι, που προσπαθούν να αποφύγουν τη λαίλαπα των βάρβαρων, αιματηρών συγκρούσεων αγνοώντας τους κινδύνους της θάλασσας, αξίζουν κάθε βοήθεια και συμπαράσταση».

Τέτοιες δηλώσεις μεταφέρονται στους επίδοξους λαθρομετανάστες όπου γης, γι’ αυτό κι αυτοί… προτιμούν την Ελλάδα (για να θυμηθούμε και τον ανεκδιήγητο Πάκη Παυλόπουλο). Διότι, είναι λογικό ο λαθρομετανάστης να επιδιώξει να πάει εκεί που τον θεωρούν ευπρόσδεκτο και θα του δώσουν «κάθε βοήθεια και συμπαράσταση»!

(ΥΓ): Αλήθεια, ψοφοδεξιέ Βαρβιτσιώτη, σε μας τους δυστυχείς Έλληνες ποιος θα δώσει «βοήθεια και συμπαράσταση»; ΠΗΓΗ
“ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ” Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ! ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ “ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ” ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!

Ένα ακόμα πλήγμα στην… “επιτυχημένη” παρουσία της κυβέρνησης στην Γερμανική πρωτεύουσα, ήρθε να προσθέσει η παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία, Παναγιώτη Ζωγράφου, μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι απλά και μόνο το γεγονός της παραίτησης του Πρέσβη στην πλέον σημαντικότερη πόλη του πλανήτη, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα γεγονότα, πόσο μάλλον μετά από συνάντηση κορυφής, αλλά το παρασκήνιο αυτής και οι λόγοι που οδήγησαν τον συγγενή του πρωθυπουργού σε αυτή την κίνηση. (Είναι δεύτερα ξαδέρφια με τον Σαμαρά – η οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο).

Σύμφωνα με πηγές από το διπλωματικό σώμα, ο κ. Ζωγράφος ήταν αρχικά ενοχλημένος με το γεγονός ότιδεν ενημερώθηκε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα, αλλά το έμαθε από έναν υπάλληλο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όμως η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού να μην συμπεριλάβει τον πρέσβη στα μέλη της αντιπροσωπείας που θα μετείχαν στο γεύμα εργασίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Μάλιστα, το γεγονός που εξόργισε ακόμα περισσότερο τον έμπειρο διπλωμάτη ήταν η επιλογή του συμβούλου του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη στην «πεντάδα» που συνάντησε την Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με την επιλογή να απέχει ο Έλληνας πρέσβης από τη συνάντηση, η κυβέρνηση εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για τις πληροφορίες που παρείχε ο κ. Ζωγράφος σχετικά με τις γερμανικές θέσεις σχετικά με τη χώρα μας.

Σε επικοινωνία με τη Deutsche Welle ο κ. Ζωγράφος επιβεβαίωσε ότι η απόφαση του είναι οριστική, ενώ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση υπογράμμισε ότι «αναφέρονται στην επιστολή που έχει στείλει στο ΥΠΕΞ και μόνο εκεί».

Για την ιστορία και για να καταλάβετε πως η αριστερά (ο Λαζαρίδης) κάνει κουμάντο σε όλα, αλλά φαίνεται και το μέγεθος της μυστικής διπλωματίας, η δυσαρέσκεια του πρέσβη εκφράστηκε με τον πλέον ακραίο για τα διπλωματικά σαλόνια τρόπο, ήτοι τον αποκλεισμό του από την αντιπροσωπεία η οποία επισκέφθηκε υπό τον Πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης την Άνγκελα Μέρκελ.

Ενώ το αποκορύφωμα ήταν ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη στο λόμπι του βερολινέζικου ξενοδοχείου Hilton λίγο πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας για την Αθήνα.

Ο κ. Ζωγράφος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό – ο οποίος είναι και δεύτερος εξάδελφός του – στον οποίο εξήγησε τους λόγους που τον οδηγούν στην παραίτηση. Ο πρέσβης ρώτησε τον κ. Σαμαρά γιατί του δόθηκε τετράμηνη παράταση της θητείας του η οποία λήγει, ενώ ο ίδιος δεν το είχε ζητήσει με τον πρωθυπουργό να απαντά… αμήχανα πως δεν την έδωσε ο ίδιος…

Μάλιστα, δεν κατόρθωσε να τον μεταπείσει ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, του τηλεφώνησε από την Νέα Υόρκη, θορυβημένος, ζητώντας του να παραμείνει εισπράττοντας την πληρωμένη απάντηση του πρέσβη: «Εγώ έχω ήθος, δεν είμαι κλητήρας κύριε υπουργέ, είμαι πρέσβης». πηγη





ΤΙ «ΣΤΗΡΙΞΗ» ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ «ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΝΜΠΟΥΡΓΚ» ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ» ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ;


Το ένα φεστιβάλ κατά της Χρυσής Αυγής τελειώνει, το επόμενο αρχίζει. Βλέπετε, έτσι δουλεύει το σύστημα…

Μετά, λοιπόν, το 40ο φεστιβάλ της ΚΝΕ (που ασχολήθηκε με την Χρυσή Αυγή κατά 99%…), ένα νέο φεστιβάλ («Αντιρατσιστική Γιορτή») κατά της Χρυσής Αυγής γίνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου στον Λόφο Κολωνού.

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη από τους φανερούς σταλινοτσολιάδες του Περισσού παίρνουν οι κρυφοί σταλινοτσολιάδες του ΣΥΡΙΖΑ (και «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων»…), ήτοι (αναφέρουμε ονόματα ομιλητών): Κώστας Αρβανίτης (ινστρούχτορας της πρώην ΕΡΤ), Δημήτρης Ψαράς (Εφημερίδα των φωτομοντάζ), Παναγιώτης Καλφαγιάννης (Πασοκάρα ολέ της πρώην ΕΡΤ), Χάρης Σαββίδης (Παρατηρητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στα ΜΜΕ ), Δημήτρης Χριστόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), Χρήστος Καραγιαννίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Βρεττάκος (Δήμαρχος Κερατσινίου) και λοιποί.

Ωστόσο, το «ζουμί» είναι παρακάτω… Στις «συλλογικότητες» που «συμμετέχουν – στηρίζουν», βρίσκουμε εκτός από τον Σύλλογο Εργαζομένων Μπαγκλαντές, την Επιτροπή Μαδαγασκάρης, την Κοινότητα Κένυας, την Κοινότητα Τανζανών Ελλάδας, την Κοινότητα Κονγκολέζων, την Κοινότητα Ζιμπάμπουε, και άλλες πολλές και το διαβόητο Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ», οι «δραστηριότητες» του οποίου –ως γνωστόν- χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εξωτερικών της φράου Μέρκελ (όπως το πρόσφατο συκοφαντικό πόνημα κατά της Χρυσής Αυγής του φον Δημητράκη Ψαρά). Και ρωτάμε: ποια είναι η «στήριξη» που προσφέρει στην «Αντιρατσιστική Γιορτή» των συριζαίων το συγκεκριμένο Ίδρυμα της γερμαναρίας; Μήπως και οικονομική; πηγη

Πηγή: http://elldiktyo.blogspot.com/2014/09/fapes.html#ixzz3EPsWXrww

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΛΑΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !
    Οι Έλληνες, είχαν πολλά χρόνια να δοκιμάσουν στο πετσί τους πραγματικά ,τι ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ! Από το 1993.
    Σήμερα ,κυβέρνηση και συνιστώσες της βρώμικης δεξιάς, μας θυμίζουν , όλα αυτά που εμείς οι μεγαλύτεροι είχαμε ζήσει.
    Σήμερα τα παιδιά μας, έχουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το ειδεχθές προνόμιο, να ζήσουν από πρώτο χέρι τη δεξιά, τα αγκάθια της, και τα κατακάθια της.
    Σήμερα περισσότερο από ποτέ το μήνυμα του ‘’ ΟΧΙ’’, αποκαλύπτει , ότι οι δυνάμεις του σκότους, του παρακράτους, του φασισμού, οι εχθροί του λαού και της δημοκρατίας, βρίσκουν έδαφος να επιβιώνουν μέσα στη δημοκρατική –ανθρώπινη φύση της λήθης, της ανθρώπινης αγάπης και αλληλεγγύης.
    Αυτός είναι ο κάθε φασισμός κυριολεκτικά, ένα φίδι που περιμένει να πλησιάσεις.
    Σήμερα την Ελλάδα ‘’διαχειρίζεται’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.
    Η δεξιά του Κωστάκη, του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Χατζηνικολάου, Μιχαλολιάκου, του Καρατζαφέρη, του…Λιάπη, του… Ανδριανού, του ..Βουλγαράκη, του..Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη, του Παπαγεωργόπουλου, του Τζαμτζή, της Βούλτεψη, του Στρατηγού Άνεμου, των λοιπών,,,εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων.
    Δεν υπάρχει αναγνώριση ούτε εθνικής προδοσίας, ούτε καλπονοθείας, ούτε ΚΛΟΠΗΣ , ούτε ..λάθους , ούτε συγγνώμης. ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΘΕΝ ! αλλά μόνον ΕΣΧΕΣ!!! Με άνεση και κυβερνητική και δικαστική πολλάκις κάλυψη, καλλιεργούν’ τον αγρόν του ‘’πάρτα όλα’’. Πάντοτε κυβερνούσε και πάντοτε κάθε τριάντα σαράντα χρόνια μας ΠΤΩΧΕΥΑΝ για να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ και να συνεχίζουν να μας κρατούν σκλάβους και ομήρους.
    Πάντοτε ΕΚΛΕΒΑΝ το λαό εν ψυχρώ, και πάντα εύρισκαν ‘’κάποιον’’ να του φορτώσουν τις ευθύνες τους. Κοιτάξτε πόσα ακίνητα και τι περιουσία διαθέτει ο καθένας, από πού την απέκτησαν, τι φόρους πληρώνουν και πως, αφού μπήκαν οι παππούδες τους στην πολιτική ξεβράκωτοι, μέχρι σήμερα οι απόγονοι κυβερνούν ακόμη αφού όμως έγιναν και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ !!!
    Ελπίζουμε, αυτή τη φορά να τιμωρηθούν όλοι οι δεξιόστροφοι εγκληματίες και οι αριστερόστροφοι συνέταιροι. Βλέπεις , όπου υπάρχει φονιάς, υπάρχουν και συνεργάτες. Η ψήφος μας πρέπει να γίνει δύναμη προοπτικής και μελλοντικής ελπίδας για την Ελλάδα μας για τα παιδιά μας.
    Πάντα στην Ελλάδα η δεξιά και κάθε φορά, αλλάζει αρχηγούς, ενώ στην κυβέρνηση ή στην εξουσία, συμμετέχουν όλοι οι απόγονοι των γνωστών πατριδοκάπηλων κοτζαμπάσηδων, συνεργατών της τουρκοκρατίας.
    Ας θυμόμαστε σήμερα γιατί δεν πτωχεύσαμε, ποιος αγωνίστηκε μόνος του με όλα τα θεριά, και σε ποιον τελικά επεχείρησαν να του ‘’φορτώσουν τις ευθύνες’’???
    Στο χέρι μας είναι ΗΡΕΜΑ, ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ και σωφροσύνη, να αντιμετωπίσουμε όλους εκείνους που μας έφεραν στο γκρεμό.

    Ας θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ, ότι φασισμός σημαίνει διχόνοια και μίσος και εκμετάλλευση, γιατί μόνο έτσι επιβιώνει..
    Σημαίνει θάνατος και αίμα, για να συνεχίζουμε τις μετεμφυλιακές διαμάχες και διαφορές, ενώ οι ‘’μεγάλοι’’ τόσο στη βουλή όσο και εκτός είναι όλο αγάπες και ..αρώματα.
    Ποιος λοιπόν έδωσε τα πάντα για να μη πτωχεύσουμε??
    Ποιος σήκωσε μόνος του το σταυρό ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΤΗΔΩΝ ΜΑΣ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Ελλάδα, η χιλιοπροδομένη πατρίδα.

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ότι η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, λίγους μήνες πριν την 28η Οκτωβρίου 1940, θα επιχειρούσε στις 17.2.40 να ξεπουλήσει τη χώρα και να υποθηκεύσει ΟΛΟ τον ορυκτό της πλούτο???

    Κι όμως, ο ψευτοπατριώτης, ο πρακτορίσκος των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς αιδώ και με απόλυτη ‘’εχεμύθεια’’ ξεπούλησε και υποθήκευσε το μέλλον της πατρίδας μας, σε εκείνους που έβαλαν τον τρελό Χίτλερ, να αιματοκυλήσει τον κόσμο και την Ευρώπη, για να έλθουν εκείνοι ως υποκατάστατοι και κληρονόμοι των Άγγλων.

    Λίγα λόγια από τον τύπο της εποχής.
    ===================
    Το εξωτερικό χρέος της χώρας το 1932 έφτανε τα 1,022 δισεκατομμύρια χρυσά φράγκα, ενώ το εσωτερικό χρέος ήταν 144 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.
    Βασικοί δανειστές της χώρας και κάτοχοι των ελληνικών χρεογράφων
    =============================
    ήταν ο οίκος «Hambro» του Λονδίνου,
    το συγκρότημα «Speyer and Co» της Ν. Υόρκης
    και η Εθνική Τράπεζα Αθηνών.
    Το 67,42% του εξωτερικού χρέους ήταν αγγλικά κεφάλαια,
    το 9,88% ήταν κεφάλαια των ΗΠΑ,
    το 7,52% ήταν γαλλικά κεφάλαια,
    το 5,40% σουηδικά,
    το 3,44% βελγικά.
    Μόλις το 1,7% ήταν γερμανικά και μόλις
    το 1,65% ήταν ιταλικά (2).

    Έλληνα, θέλεις να μάθεις γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε τα πετρέλαια που
    =======================
    υπάρχουν στο υπέδαφός μας;
    Γιατί ‘’φρόντισε’’ ο μεγάλος ..πατριώτης ο Μεταξάς να τα ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ για 70 και πλέον χρόνια.
    Όσο για τον Μεταξά, τον Μάη του 1940,
    -----------------------------------
    λίγους μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου, έλεγε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ»:«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτα δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας.
    Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» (4)

    Η ΣΥΜΒΑΣΗ ‘’ΚΟΥΠΕΡ’’ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ !

    Με την σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ που υπεγράφη το 1940 από την κυβέρνηση Μεταξά , όπως φαίνεται καθαρά και στο ΦΕΚ που παρατίθεται, απαγορεύτηκε στην Ελλάδα να ‘’σκέπτεται’’ πως έχει πετρέλαιο.

    Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια και γιατί αυτό γίνεται τώρα; Υπάρχουν απαντήσεις;
    Μια απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είχε συνυπογράψει με τις ΗΠΑ την λεγόμενη Σύμβαση Cooper.
    -----------------
    Η "Σύμβαση Cooper" επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α'/17.02.1940) Περί κυρώσεως συμβάσεως διά την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.

    Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη στις 17.2.1940 , όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!

    Την ίδια εποχή, στις 6/5/1940, παραμονές του πολέμου, ο Μεταξάς επαναλάμβανε:
    ---------------------------------------------------------
    «Είναι φυσικό, κράτη παραθαλάσσια σαν εμάς να είμεθα φιλικά με τους Άγγλους και κράτη μεσόγεια σαν τη Βουλγαρία, με τους Γερμανούς.
    Η διαφορά των πολιτευμάτων δεν παίζει ρόλο (…).
    Και η Ιταλία στο βάθος, τη φιλία προς την Αγγλία ζητά. Μόνο που αυτή ακολουθεί το δρόμο του μεγάλου, ενώ εμείς είμαστε μικροί»

    Λίγους μήνες αργότερα, ‘’κάποιοι ‘’ θεώρησαν σκόπιμο να θανατώσουν στις 28.12.40 τον Ιωάννη Μεταξά.

    Ο Μεταξάς, μία αμφιλεγόμενη ιδεολογικά και πολιτικά προσωπικότητα, είχε ήδη «συμπληρώσει τον κύκλο της» και φυσικό ήταν, να πάρει μαζί του πολλά μυστικά, που έπρεπε να σφραγισθούν για το καλό των δημιουργών τους.
    Ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", αποκάλυψε την ύπαρξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟ-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ

    Σήμερα την Ελλάδα ‘’διαχειρίζεται ’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.

    Η δεξιά του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Κουίκ, του Μιχαλολιάκου, του Λαγού, του Γερμενή, του Λιάπη, του Ανδριανού , του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη , του Παπαγεωργόπουλου, των εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων διαμόρφωσαν την Ελλάδα της σημερινής δυστυχίας.

    Οι άνθρωποι αυτοί ή, οι άμεσοι πρόγονοι, ΄η, οι απώτεροι, συγκυβέρνησαν στην Ελλάδα σχεδόν 170 χρόνια.
    Είναι η ΙΔΙΑ κατάρα που κουβαλάμε σαν προπατορικό αμάρτημα. Κοντά σε αυτούς και όλοι οι ..ανανήψαντες Κύρτσοι , Βουλτέψηδες , Τσίμες , και τόσοι άλλοι παρθενοραμμένοι ‘’εθνικόφρονες’’ εξ αγχιστείας .Ένα ‘’πατριωτικό πολιτικό’’ συνονθύλευμα, που αναγάγει τον πατριωτισμό και την πατριδοκαπηλία σε ύψιστη ‘’ιδεολογική’’ αφετηρία νεοελληνικής αναγέννησης.

    Αυτοί οι γονυπετείς ‘’ηγέτες’’ ηγετίσκοι και λοιπό χαφιεδότσουρμο, αποτελούσαν και αποτελούν τον ‘’Εθνικό κορμό’’ !
    Αυτοί χειρίστηκαν τις κρατικές και εθνικές υποθέσεις και διαχειρίστηκαν τις τύχες μας και την πορεία μας.
    Αυτοί σε τακτά και έκτακτα χρονικά διαστήματα, ‘’ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΠΟΥΣΑΝ’’ για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο, οι νεοκοτζαμπάσηδες.
    Αυτοί μας οδήγησαν και το 2009 στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, αφού κατάκλεψαν το αίμα μας και ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ το χρέος μας σε ..πέντε χρόνια.

    Και εμείς, πέφτουμε στην παγίδα των κομμουνιστοεμπόρων των ΜΜΕ και αντί να ρωτάμε πως φθάσαμε στη χρεοκοπία του 2009, ..ρωτάμε τι έκανε ο Παπανδρέου και αν διαχειρίστηκε στον ελάχιστο χρόνο που είχε, σωστά ή όχι το χρέος της ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ πατρίδας μας.
    ΑΣ γίνει μία ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ έρευνα παράλληλα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως οι ΞΕΝΟΙ αρμόδιοι, να μάθουμε ακριβώς ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ την Ελλάδα στη χρεοκοπία μέχρι το 2009 και ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ???
    ΑΣ γίνει έστω μια εξεταστική επιτροπή να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και μετά βλέπουμε ποιοι μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ !

    Και καλά οι πατριδοκάπηλοι , οι έμποροι της εθνικοφροσύνης, αγωνίζονται για τα αφεντικά τους. Εσύ όμως Έλληνα πολίτη, δεν θέλεις να μάθεις ποιοι και γιατί μας οδήγησαν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ από το 2004-2009 ??
    Δεν θέλεις να μάθεις ποιοι ΣΕ ΕΚΛΕΨΑΝ και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή και στις αυτοκτονίες?

    Τι επί πλέον στοιχεία ζητάς από αυτά που ΑΦΘΟΝΑ ΤΩΡΑ!!! μας παρέχουν οι ξένοι ειδικοί μέσω των επισήμων εγγράφων, αλλά και παραδέχονται δημόσια πόσες φορές πίεσαν , ενημέρωσαν, απαίτησαν τους ‘’ευλύγιστους ‘’ Παπαθανασίου να πάρουν μέτρα για να σωθούμε και να μη χρεοκοπήσουμε?

    Σήμερα ξέρουν να κάνουν ΜΟΝΟ κριτική στα έργα και στο χρόνο διακυβέρνησης των υπολοίπων αγωνιστών της πληγωμένης και καταπατημένης δημοκρατίας μας.

    Σήμερα θέλουν πάλι να ‘’σε υπνωτίσουν’’ ότι δεν φταίνε αυτοί και ότι μόνο ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ‘’μπορούν να σε σώσουν’’ πάλι, όπως κάνουν τα τελευταία 200 χρόνια.

    Θα αποδεχτούμε την προσβολή και την κοροϊδία ,ή, θα ανοίξουμε τα μάτια μας και θα προστατέψουμε την πατρίδα μας και τα παιδιά μας, ώστε ΠΟΤΕ ΠΙΑ να μη πέσουμε θύματα του φασισμού των συνειδήσεων, των απογόνων εκείνων
    που έβαλαν και
    ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πεδια ειμαι μολδαβος και μενω στιν Ελλαδα 16 χρωνια οπως λεει η παρεμια ..(οπου ζεις εκει πατρης..) αγαπω αυτη την χωρα.. εδω εφαγα το πσωμακι μου και οι οικογενια μου.. Κιβερνιση δεν σκευτηκε εσας τους Ελληνες..''ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ"..εμας να σκευφτη τους Ξενους..? πωτε δεν πηστεβα οτι τετια ευλογιμενη Χωρα με ολα τα αγαθα θα φταση σε τετια κατασταση..ηλιως,νησια πλουτη τουριζμω που εινε ολα αυτα..? σας το κλεπσαν..κατα τα αλλα μαζι τα φαγαμε με διαφορετικα κοματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή