Αυτά θα εμφυτεύουν μέσα μας – Το ΒΙΝΤΕΟ που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα





Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Purdue παρουσίασε σε βίντεο τα «μικροκλίμακας ρομπότ μαγνητικής περιστροφής» του Purdue ή microTUMs!



Πρόκειται για εξαιρετικά μικρά με διάμετρο, όπως αναφέρεται, περίπου 400 με 800 micron.

Πρόκειται για το μέγεθος ενός κόκκου άμμου.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα μικροσκοπικά αυτά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μαγνητικά καλύμματα, γεγονός που τους επιτρέπει να κινούνται με πολλούς και διάφορους τρόπους σε διάφορα εδάφη.

Φανταστείτε έναν κόσμο που χιλιάδες μικρορομπότ ή νανορομπότ (ακόμα πιο μικροσκοπικά) να κινούνται σε σμήνη, χωρίς πολλές φορές να τα αντιλαμβανόμαστε.


Θα είναι για το καλό μας; Ή μήπως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς;

Τα ρομποτάκια θα είναι σε θέση να βρεθούν όπου βρισκόμαστε!


Και τώρα το καλύτερο!

Η εν λόγω μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue, προτείνει την «έγχυση» των microTUMs μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Να μπουν δηλαδή μέσα μας! Ή μάλλον να μας τα εμφυτεύουν με σύριγγα!!!

Και τι να κάνουν;

Οι μηχανικοί του Purdue ισχυρίζονται πως τα bots μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στοχευόμενο όχημα μεταφοράς φαρμάκων προς μια συγκεκριμένη θέση μέσα στο σώμα.

Έτσι, όπως σημειώνουν, θα επιτυγχάνονται πιο ακριβείς ιατρικές θεραπείες.

Σίγουρα, ουδείς αμφισβητεί τις αγαθές προθέσεις.

Τι θα γίνει όμως αν τα μικρορομπότ πέσουν σε λάθους χέρια; Θα μπορούν να πας παρακολουθούν ακόμα και μέσα μας; Ή μήπως θα μπορούν να τροποποιούν ακόμα και το DNA μας;

Άλλωστε ήδη υπάρχει ένα νέο είδος νανομηχανής, που μοιάζει με αράχνη και θα μπορεί να «κολυμπάει» μέσα στα αιμοφόρα αγγεία του ανθρώπου, να επιδιορθώνει κατεστραμμένες περιοχές και να απελευθερώνει διάφορες φαρμακευτικές ουσίες καθώς θα προχωράει προς σε αυτές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια