Δηλώσεις φωτιά Λαγκάρντ για Ελλάδα: Ας πανηγυρίζει όσο θέλει ο Τσίπρας αλλά...



Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να θέλει να πανηγυρίσει


τον Αύγουστο την έξοδο από τα μνημόνια ως «χειραφέτηση», αλλά η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, τονίζει σε συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα. Μπορώ να καταλάβω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα θέλει να το πανηγυρίσει αυτό ως τη χειραφέτησή της. Αλλά η χώρα θα συνεχίσει να είναι υπό επιτήρηση, πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τους συμφωνημένους κανόνες», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας στη Süddeutsche Zeitung.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα και για αυτό έχουν έννομο συμφέρον να συνεχίσει η Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιεί
ό,τι έχει υποσχεθεί», εξήγησε η Λαγκάρντ.

Σε άλλο σημείο, όταν ο δημοσιογράφος της επισήμανε ότι κάποιοι στην Ευρώπη έχουν επικρίνει τη συνεργασία με τη ΔΝΤ, εκείνη απάντησε:

«Δεν θα το έλεγα αυτό. Εχουμε συνεργαστεί πολύ καλά με την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Κύπρο. Στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολο, αλλά όλα είναι πιο δύσκολα εκεί».

«Γιατί όχι;» ήταν η απάντησή της στην επιθυμία των Ευρωπαίων να δημιουργήσουν ένα «ευρωπαϊκό ΔΝΤ».

«Η κρίση στην ευρωζώνη, έδειξε ότι χρειάζεται έναν μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ανεξάρτητο, σε πλήρη ετοιμότητα και με αυστηρούς κανόνες. Το πώς θα ονομάζεται αυτός ο μηχανισμός είναι δευτερεύον ζήτημα», συμπλήρωσε.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια