ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΡΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!





Έχοντας μπροστά μας τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια των Τούρκων σε πλήρη εξέλιξη ,βρισκόμαστε προ ενός Μεγάλου Στρατηγικού Πλεονεκτήματος της Ελλάδος που είναι η ΜΗ τήρηση από τους Τούρκους της Αρχής του Πολέμου <<Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων>>

Όμως
η Ελλάδα δεν φαίνεται να το εκμεταλλεύεται υιοθετώντας μια παθητική στάση απέναντι στις τουρκικές δραστηριότητες και προκλήσεις.

Οι Τούρκοι πιστεύουν και το εφαρμόζουν ανενόχλητοι στην πράξη ,πως οι Έλληνες δεν θα αντιδράσουν έστω και αν αυτοί (οι τούρκοι ) μεταφέρουν όλο τον στρατό τους στη Συρία και αφήσουν εντελώς γυμνά τα χερσαία τους σύνορα στην Ανατολική Θράκη.,και παράλια ,και φυσικά αυτό υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν μέχρι τώρα στην πράξη.
Καιρός όμως είναι αυτήν την παθητικότητα της κυβέρνησης που οδήγησε σε Στρατηγικό λάθος την Τουρκία να το εκμεταλλευτούμε …Όλα τελικά είναι υπέρ του Ελληνικού Στρατού ..αν πάψουν τις κλάψες οι ΕΛΛΗΝΕΣ…ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΛΟ ΣΤΗ ΓΗ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ…

Μετά από πολλαπλές αναλύσεις σχετικών αλλά και άσχετων απλά θα ανεφερθώ
στην συγκεκριμένη αυτή Αρχή του Πολέμου <<Συγκέντρωση και Οικονομία Δυνάμεων>>

Πρόκειται για δύο αλληλένδετες αρ­χές που αφορούν την ποσοτική κατανο­μή των δυνάμεων στο θέατρο επιχειρή­σεων και στα πεδία των μαχών. Συνήθως οι δυνάμεις και τα μέσα είναι πάντα λι­γότερα από τα απαιτούμενα σε έναν πό­λεμο. Γι’ αυτό επιβάλλεται να γίνεται συ­γκέντρωση τους ώστε ΣΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ(αναφέρομαι σε συμβατικό πόλεμο με συμβατικούς στρατούς ,χωρίς πυρηνικά ή διαστημικό πόλεμο κλπ).

Τό­σο κατά τη συγκέντρωση δυνάμεων στην κύρια προσπάθεια, όσο και κατά τη διάθεση αυτών στις δευτερεύουσες αποστολές, πρέπει να επικρατεί πνεύμα οικονομίας ώστε να είναι δυνατή η αντι­μετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων, η συνέχιση της προσπάθειας και η απο­φυγή της σπατάλης πολεμικού δυναμι­κού.

Καμμία αρχή του πολέμου δεν είναι ασήμαντη και έστω και μία αν δεν τηρηθεί ευλαβικά,δύναται να καταστρέψει έναν ολόκληρο στρατό εφόσον ο αντίπαλος το εκμεταλλευτεί!!!
Οι Αρχές του Πολέμου παρά την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων παραμένουν αναλλοίωτες ακόμη στο διάβα του χρόνου…ίσως να προστεθούν και άλλες στο μέλλον αλλά αυτές
οι υπάρχουσες παραμένουν ακόμη ενεργές!!!


Αν αυτήν ακριβώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το μείζον μέρος του τουρκικού στρατού και δή του στρατού ξηράς και της αεροπορίας είναι εμπλεκόμενο στο μέτωπο της Αφρίν ,και δεν το λάβουμε ως πλεονέκτημα και τρέχουμε δεξιά και αριστερά να βρούμε το δίκαιο μας που δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα τότε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ..
Οι Τούρκοι ως είναι γνωστόν απέσυραν είτε ολόκληρες μονάδες,είτε μέρος Τεθωρακισμένων Σχηματισμων και Μηχανοκινήτων της Ανατολική Θράκης και τις προώθησαν ταχέως δια του σιδηροδρόμου στο μέτωπο της Συρίας..

‘Εχοντας υπόψιν την Αρχή αυτή του πολέμου στην οποία οι τουρκικές δυνάμεις είναι ευάλωτες:
ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

να λάβει σοβαρά υπόψιν της και να σχεδιάσει Επιθετικές Επιχειρήσεις Αντιπερισπασμού ,είτε για να τις εκτελέσει στην πράξη σε επικείμενο θερμό επεισόδιο για δημιουργία συνθηκών εύκολης νίκης άνευ σημαντικών απωλειών ,είτε για λόγους αποτροπής μελλοντικών προκλήσεων και για λόγους προπαγάνδας και διασποράς πανικού και φόβου στον αντίπαλο,και να προωθήσει δυνάμεις από τώρα όσο είναι καιρός σε αντίστοιχες περιοχές ή να αναδιατάξει τις ήδη υπάρχουσες σε επιθετική διάταξη,για λήψη επιθετικής αποστολής όποτε και άν χρειαστεί, ,ώστε να μη χαθεί ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.


Αν κάποιος έχοντας υποστεί την προπαγάνδα των Τούρκων αναφέρει πως οι Τούρκοι έχουν πολυπληθή στρατό και όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν και πως δεν ισχύουν αυτά του αναφέρω….
τονίζω πως με αξιόπιστες πληροφορίες που υπάρχουν , ήδη λειπουν αυτήν την στιγμή από την Ανατολική Θράκη αξιόμαχοι σχηματισμοί και οι οποίοι Δεν Δύνανται να απεμπλακούν από το μέτωπο της Συρίας,όπου εχουν σημαντικές απώλειες σε προσωπικό αλλά κυρίως σε υλικό που δεν αντικαθίσταται στο τομέα της ποιότητας(αρματικό δυναμικό,κλπ)

Όσο για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική μας Αεροπορία αυτά τα δύο Όπλα ,θα δώσουν καίριο και ολοκληρωτικό χτύπημα και θα υποστηρίξουν κάθε επιχειρησιακό στρατηγικό μας σχέδιο ,και αυτό είναι δεδομένο και γνωστό σε φίλους και εχθρούς και κυρίως στους τούρκους.

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:
Επιλογή του σκοπού και εμμονή σε αυτόν
Επιθετική ενέργεια
Ελιγμός
Αιφνιδιασμος
Απλοτητα
Ενοτητα διοικησης
Ασφάλεια
Ταξχος(ΤΘ) ε.α Θυμιανίδης Β. Νικόλαος

https://katohika.gr/ellada/stratigiki-efkairia-tis-elladas-gia-kairio-chtypima-kata-tou-tourkikou-stratou/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια