Πολιτικό άσυλο ζητούν οι 17 Τούρκοι που έφτασαν στις Οινούσσες



Οι 17 Τούρκοι αποβιβάστηκαν σε παραλία της περιοχής Πούντα των Οινουσσών και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.
<
br />

Πολιτικό άσυλο ζητούν 17 τούρκοι πολίτες που αποβιβάστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε παραλία της περιοχής Πούντα Οινουσσών και μεταφέρθηκαν προσωρινά, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, πρόκειται για δημόσιους υπάλληλους και δικαστικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό παράνομης εισόδου Τούρκων πολιτών στη Χίο και όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πρόκειται για 4 γυναίκες, 7 άνδρες και 6 παιδιά από διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης τους, θα αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου που θα τους μεταφέρει ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά ώστε να ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία στην Αθήνα.



Οι αρχές της Χίου για λόγους ασφάλειας των Τούρκων πολιτών δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους καθώς και τις ακριβείς περιοχές προσέλευσής τους.

Από το υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαιώνεται η άφιξη των 17, αλλά δεν αναφέρεται η εθνικότητά τους και η υποβολή αιτήματος για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: «Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».


http://www.tanea.gr/news/greece/article/5519075/antigrafo-toy-politiko-asylo-zhtoyn-17-toyrkoi-poy-eftasan-stis-oinoysses/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια