Η φωνή της λογικής: «Θέλω να έρθουν άνθρωποι στη χώρα μου που θα τη κάνουν ισχυρή!»





Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν μασάει στα λόγια του περί μεταναστευτικού.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε την Κυριακή ότι το πρόγραμμα DACA, το οποίο επιτρέπει σε 690.000 νέους μετανάστες να εργάζονται και
να σπουδάζουν στη χώρα νόμιμα, είναι «πιθανόν νεκρό».
<
br />«Το DACA είναι πιθανόν νεκρό επειδή οι Δημοκρατικοί δεν το θέλουν στ’ αλήθεια, θέλουν μόνο να μιλάνε και να πάρουν χρήματα που ο στρατός μας έχει απελπιστικά ανάγκη», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.


«Εγώ, ως πρόεδρος, θέλω να έρχονται στη Χώρα μας άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ισχυροί και σπουδαίοι ξανά, οι άνθρωποι να έρχονται μέσω ενός συστήματος που θα βασίζεται στα ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
Όχι άλλες λοταρίες!
Πρώτα η Αμερική», συμπλήρωσε.
Τα σχόλια του ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου ακολουθούν πολλές ημέρες αντιδράσεων και καταδίκης των εκφράσεων που φέρεται να χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την Πέμπτη με μέλη της αμερικανικής Γερουσίας στον Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ο Τραμπ αποκήρυξε τη μετανάστευση από «χώρες απόπατους» όπως η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή κράτη της Αφρικής. Την Παρασκευή, διέψευσε
ότι εκστόμισε την έκφραση που προκάλεσε σάλο, αναγνωρίζοντας πάντως ότι χρησιμοποίησε «σκληρή» γλώσσα.




Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος, που επέτρεψε σε 690.000 νέους, οι οποίοι είχαν μπει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμα παιδιά, να δουλεύουν και να σπουδάζουν νόμιμα χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο απέλασης.


Μάλιστα Τραμπ έδωσε στο Κογκρέσο προθεσμία ως την 5η Μαρτίου για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.


Όμως ταυτόχρονα συνέδεσε την όποια πρόταση για την αντικατάσταση του προγράμματος αυτού με τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει να οικοδομηθεί στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι στο οποίο οι Δημοκρατικοί μέχρι σήμερα συνεχίζουν να μην δέχονται.
Πρώτη φορά ακούμε πάντως Αμερικανό πρόεδρο να μιλάει σε τέτοιο ύφος για την μεταναστευτική πολιτική, λέγοντας άβολες αλήθειες για τις ορδές μεταναστών που….»όλως τυχαίως» διοχετεύονται τα τελευταία χρόνια στον δυτικό κόσμο.
http://www.epilekta.com/2018/01/blog-post_868.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια