ΑΝΟΙΞΤΕ τα μάτια σας. Ρώσος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε: αγωγοί και ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο ίδιο πακέτο






Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έγινε κρίσιμη περιοχή του πλανήτη.
Δίχως να το καταλάβουμε σε αυτή την γη συγκρούονται ισχυρά γεωστρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα.



Μέσω της Αγιοτόκου Μακεδονικής γης ανταγωνίζονται Ρωσία και ΗΠΑ ποιος θα πρωτοδώσει ενέργεια στην Γερμανία και στις άλλες Ευρωπαικές χώρες.
Το ίδιο έγινε και στην Συρία με τους αγωγούς που ήθελαν να περάσουν από εκεί.

6 Ιανουαρίου 2018 εισήλθαμε στην ανάλυση της κατ εξοχήν αιτίας που ανακατεύουν πάλι την ονομασία των Σκοπίων με την ιστορικότητα της Μακεδονικής ΓΗΣ.
«Η μεν τουρκία φαίνεται να μην θέλει ολοκλήρωση των ενταξιακών διαδικασιών των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ για να κάνει το δικό της παιχνίδι με τους αγωγούς.


Φυσικά ακολουθεί η Ρωσία να μην θέλει να βγει το αγκάθι της ονομασίας των Σκοπίων για να περάσει στην Ευρώπη ο Turkish Stream που θα τις αποδώσει ενεργειακά οφέλη»

ΣΉΜΕΡΑ ο Ρώσος ΥΠΕΞ μας επιβεβαιώνει:
«ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με θέμα τα αποτελέσματα που επέφερε η δράση της ρωσικής διπλωματίας το 2017 φαίνεται να διατύπωσε τα εξής:

«Για ένα μεγάλο διάστημα οι συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκονταν σε μια «ημιαδρανή κατάσταση» και «ενεργοποιήθηκαν μόνο τότε, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν,
ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι στον ΝΑΤΟ» επεσήμανε ο Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον η Ελλάδα είναι ήδη στο ΝΑΤΟ, δεν της προτείνεται να κάνει υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τα Σκόπια «τα οποία πρέπει να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ».

Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Σε όποια ονομασία και αν καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια για τη Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εάν αυτή αποφασισθεί επίσημα και επικυρωθεί στο σύνταγμα των Σκοπίων, ασφαλώς και όλοι θα την αναγνωρίσουν. Όμως την ουσία των όσων συμβαίνουν, ελπίζω ότι όλοι την αντιλαμβάνονται και συνίσταται στο εξής: στην περίπτωση αυτή το θέμα δεν είναι να ληφθούν υπ’ όψιν κάποια γενικά και ιδιαίτερα γνωρίσματα των δύο γειτονικών λαών, αλλά το να κάνουν τη μια από τις χώρες αυτές οπωσδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ». του Ανδρέα Μουντζουρούλια https://www.pentapostagma.gr/ 15 Ιανουαρίου 2018

Ουσιαστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ μας λέει « ΈΛΛΗΝΕΣ μην δώσετε την ονομασία της Μακεδονίας σας στους Σκοπιανούς και καθυστερήστε τους να μπουν στο ΝΑΤΟ»
ΚΑΙ το λέει αυτό γιατί τα ενεργειακά και αλλά γεωστρατηγικά ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή μας είναι ανταγωνιστικά με αυτά των ΗΠΑ.

Επίκαιρος ο λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ:
«Οι Ρώσοι θα κατέβουν για τα δικά τους συμφέροντα…»

Και
ήδη σιγά- σιγά με τον Turkish Stream κατεβαίνουν στα δικά μας μέρη και το γνωρίζουν αυτό οι Δυτικοί για αυτό υπάρχει αυτό το σφίξιμο με την ονομασία των Σκοπίων.
Πρέπει συνέχεια να φρεσκάρουμε τις μνήμες μας και να κρατήσουμε μια αντικειμενική θέση διότι αυτή την στιγμή έπεσαν όλοι επάνω στην ξεγυμνωμένη Ελλάδα.

«Ο Turkish Stream ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ «μάχες» δραματικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στο ΑΙΓΑΙΟ.»
«δεν θα προλάβουν να μας βάλουν φωτιά στα Βόρεια σύνορα μας γιατί θα έρθουν γεγονότα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΠΟΛΗ»

Μάς έμπλεξαν άσχημα και ένας ΘΕΟΣ μας σώζει.

Είδαμε τα δράματα της ΣΥΡΊΑΣ και τους πρόσφυγες στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα βλ. Ειδομένη και πριν ένα χρόνο αρθρογραφόντας μοιρολογούσαμε ότι « οι προσφυγικές ροές ακολουθούν την πορεία των ενεργειακών αγωγών».

Τα χρόνια πέρασαν με ποταμούς αίματος και προσφυγιάς και ξαφνικά ο Ρώσος τα βρίσκει με τον Τούρκο και ο οικονομικός αυτός έρωτας γεννάει τον Turkish Stream.

Και ξεκινούν τα δράματα της Μακεδονίας…
Αυτόν τον αγωγό τον θέλουν διακαώς οι Ρώσοι και φυσικά οι τούρκοι γιατί τα χρήματα είναι πολλά και η γεωπολιτική εξάρτηση πολλών Ευρωπαϊκών Κρατών είναι δεδομένη.

Στο project αυτό είναι ανένδοτοι οι ΗΠΑ που διαμηνύουν προς όλους:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ.» Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)


Το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο του Turkish Stream. Υλοποιείται ήδη με γοργούς ρυθμούς.

«Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που αφορούν και τις δύο γραμμές του αγωγού και αντιστοιχούν στο 38% του συνολικού μήκους του αγωγού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνοντας ότι «η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φυσικά ο αγωγός αυτός των ρωσοτουρκικών συμφερόντων θέλει αντιαεροπορική ομπρέλα- κάλυψη ειδικότερα στις μελλοντικά ευαίσθητες βαλκανικές διαδρομές του και έτσι οι Ρώσοι πουλούν την διαστημική τεχνολογία των S-400 πυραυλικών συστοιχιών στους τούρκους.

Αυτή είναι και η ισχυρότερη αιτία πώλησης αυτών των συστημάτων στους τούρκους.

Ο Turkish Stream για να αποσβεστεί όμως σαν φαραωνικό έργο και να δώσει έσοδα θα πρέπει να δώσει ποσότητες φυσικού αερίου στην Ευρώπη διερχόμενος είτε από την Ελλάδα(βλ. Θράκη και Μακεδονία)- ενισχυμένο σενάριο είτε από την Βουλγαρία- ασθενές σενάριο λόγω παλαιότερης απόρριψης του South Stream.

Άρα οι περιοχές αυτές πρέπει να ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΝ.
ΚΑΙ κλειδώνουν…

«Με ρωσική «συνταγή» οργανώνουν τις δύο συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς S-400 οι Τούρκοι, οι οποίες θα εγκατασταθούν γύρω από την Κωνσταντινούπολη καλύπτοντας τις Πτέρυγες
Μάχης του Μπαλίκεσιρ και της Μπαντίρμα και όλο το βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι την Χαλκιδική και την Θράκη …» Πέτρος Αναστασίου http://www.pronews.gr/08/01/2018 – 13:07

ΟΙ ΗΠΑ για να « στεγανοποιήσουν ή να ταπώσουν» τις Βαλκανικές ενδεχόμενες διαδρομές του Turkish Stream, γνωρίζοντας με τι φόρα κατεβαίνει από την Μαύρη Θάλασσα αποφάσισαν, όπως φαίνεται να επισπεύσουν τις ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ξεπερνώντας το ΑΓΚΑΘΙ της ονομασίας.

Αν ξεπεραστεί η διέλευση του Turkish Stream από τα Δυτικά Βαλκάνια ενισχύεται η γεω- οικονομική αξία του αγωγού ΤΑΡ δυτικών συμφερόντων που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό και διέρχεται από τις ίδιες περιοχές.

Πάλι η διαχρονικότητα της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας απέναντι στα ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα και στους ενεργειακούς αγωγούς.

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας όμως δεν θα γίνει ΣΥΡΙΑ»

Και τα αρπακτικά από την Καθ ημάς Ανατολή βλ. γείτονες όσο βλέπουν να μην μπορεί να υλοποιηθεί το Ευρωπαικό κομμάτι του Turkish Stream θα γίνονται ΤΟΥΡΚΟΙ με όλη την σημασία της λέξης , διότι θα χάνουν όχι μόνο έσοδα αλλά και την διασφάλιση της πραγματοποίησης του όλου έργου που σταμάτησε στην Μαύρη Θάλασσα περιμένοντας το τι θα γίνει.. δηλ. αν τα Σκόπια και η Αλβανία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ;

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες.

Ο τούρκος δεν πρόκειται να κάνει πίσω και το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας που άνοιξε από τους Δυτικούς θα αναδεύσει τα νερά του Αρχιπελάγους ΑΙΓΑΙΟΥ και θα φέρει στην επιφάνεια όλες τις παιδικές ασθένειες της γειτονικής χώρας, βλ. ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση Ελληνικών νησιών, αλλά και νεότερες ασθένειες της βλ . προσφυγικό, αναθεώρηση Λωζάννης.

Ένας Αγιορείτης Γέροντας στην δεκαετία του 90 μας έλεγε:
«δεν θα προλάβουν να μας βάλουν φωτιά στα Βόρεια σύνορα μας γιατί θα έρθουν γεγονότα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΠΟΛΗ»

Μόνο ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ μπορεί να καθυστερήσει τα ισχυρά διεθνή συμφέροντα που έπεσαν ως κόρακες στο καταπληγωμένο σαρκίο της Πατρίδος.

Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

https://hellas-now.com/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B5%CE%BE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια