Γονείς προσοχή! Αυτό είναι το νέο επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» που απειλεί τις ζωές των εφήβων






Αυτό είναι το νέο επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» που απειλεί τις ζωές των εφήβων
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν γιατροί για τη νέα επικίνδυνη «μόδα» στο Διαδίκτυο

– Έφηβοι μασάνε κάψουλες απορρυπαντικού – Το Tide Pod Challenge έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε γονείς – Προσοχή!
Αυτοί είναι οι κίνδυνοι
Ονομάζεται «Tide Pod Challenge» και είναι η τελευταία άκρως επικίνδυνη «μόδα» που έχει εξαπλωθεί μεταξύ των νεαρών χρηστών του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.
Το Tide Pod Challenge υποτίθεται ότι είναι μια «πρόκληση» όπου για να την φέρεις εις πέρας πρέπει να φας μια κάψουλα απορρυπαντικού και να καταγράψεις το «κατόρθωμά» σου σε βίντεο.
Η τρέλα αυτή ξεκίνησε πέρυσι, όταν ένας μαθητής βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να μασά μία τέτοια κάψουλα. Μέσα σε ένα μήνα «Tide Pod Challenge» εκτοξεύτηκε, γεγονός που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.

SOS από γιατρούς: Μην το δοκιμάσετε – Είναι απειλητικό για τη ζωή σας

Ωστόσο, το συγκεκριμένο «παιχνίδι» είναι απειλητικό για τη ζωή, προειδοποιούν οι γιατροί, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει και στους γονείς των εφήβων που βλέπουν τα παιδιά τους να επηρεάζονται από τη νέα επικίνδυνη «μόδα».

Γιατροί, γονείς και κατασκευαστές ικετεύουν τους νέους να σταματήσουν να τρώνε υγρό πλυντηρίου, καθότι θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο.
Η ουσία είναι τοξική και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, εάν καταποθεί.

Ο δρ Alfred Aleguas Jr., διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων της Φλόριντα δήλωσε ότι η τρέλα αυτή μπορεί να είναι απειλητική για τις ζωές, ενώ τα περισσότερα κρούσματα είναι καταγεγραμμένα στις ΗΠΑ.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια