ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ:TO ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!


Κι όμως το “αόρατο” χέρι του Αdam Smith ζει και βασιλεύει.
Και κερδισμένες από αυτό είναι για άλλη μια φορά οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς μετά από έρευνες του οικονομικού επιτελείου της Ελλήνων Πολιτεία έχουν γεννηθεί πολλές υποψίες για το σκάνδαλο των σκανδάλων από τις Τράπεζες.


ΠΙΟ ΣΥΓΚΈΚΡΙΜΕΝΑ το σκάνδαλο αφορά το σύνολο των στεγαστικών δανείων πολύ πιθανόν και άλλων δανείων τα οποία “ρυθμίστηκαν” μονομερώς από τις τράπεζες πολύ πριν την κρίση παρά το γεγονός ότι αυτές ανακεφαλαιοποιήθηκαν με νόμο του κράτους πρώτη φορά το 2007
Στο σύνολο τους οι τράπεζες εκείνη την εποχή στα πρώτα δάνεια που άρχισαν οι καθυστερήσεις ληξιπρόθεσμης οφειλής – δόσης ξεκίνησαν να στέλνουν επιστολές στους δανειολήπτες τους οποίους και προέτρεπαν για ρύθμιση των δανείων με μικρότερη δόση χωρίς καμία άλλη υποχρέωση εκτός από την αποπληρωμή ή αποδοχή πληρωμής των μέχρι εκείνη την περίοδο υπόλοιπων οφειλών των τρεχουσών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Με αυτόν τον τρόπο σχεδόν όλες οι τράπεζες ρύθμισαν όλα τα δάνεια και μάλιστα με όρους που “αγγίζει” τα όρια του ποινικού αδικημάτος για οφέλη με δόλο και χωρίς πλήρη διασφάλιση των οφειλέτων με τις λεγόμενες “κρυφές” διατάξεις στα συμβόλαια δανείων που υπέγραψαν όλοι οι δανειολήπτες. Για την ενέργεια αυτή ουδέποτε ενημερώθηκε τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το αρμόδιο επιτελείο της τότε κυβέρνησης.
Δέκα λοιπόν χρόνια μετά τις μεθοδεύσεις των Τραπεζών διαπιστώνετε πως οι τράπεζες ή γνώριζαν τα μελλούμενα ή λειτούργησαν παράνομα και καταχρηστικά εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών στους οποίους σήμερα ενώ πιστεύουν ότι είναι ενήμεροι και δεν έχουν υποχρέωσεις έναντι των τραπεζών να θεωρούνται και αυτοί “οφειλέτες υπό ρύθμιση” Με απλά λόγια να μην μπορούν να κάνουν καμία άλλη συναλλαγή με την ίδια την τράπεζα.
Η Ελλήνων Πολιτεία καλεί την κυβέρνηση αλλά κ
αι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το θέμα δεδομένου ότι ο δανεισμός σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα δεν διευκολύνει καθόλου την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Να σημειωθεί ότι σχετικά με τα δάνεια και τον ν.128/75 που αφορά κρατήσεις επί των δανείων αυτών τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος αδυνατούν να δώσουν στοιχεία στην δημοσιότητα καθώς δεν διαθέτουν σχετικά παραστατικά των συγκεκριμένων ποσών και που έχουν αυτά αποδοθεί. Για το παραπάνω θέμα υπάρχει πολίτης ο οποίος έχει προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέμα που αναμένεται να δημιουργήσει θόρυβο σε λίγους μήνες!!!





http://www.ksipnistere.com/2017/12/to.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια