Σοκ Στην Ελλάδα! Αλλάζουν Την Κατεύθυνση Του Αγωγού South Stream Και Πάει…







Πολύ σημαντικές εξελίξεις έχουμε για τον περίφημο ενεργητικό αγωγό South Stream, ή Türk akım, όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι, που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, όπως αποκαλύπτουν σήμερα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες και φαίνεται μετά από έντονες παρασκηνιακές παρεμβάσεις, η κατεύθυνση του αγωγού αυτού ενώ είχε σχεδιαστεί να περάσει από την ανατολική Θράκη στο ελληνικό έδαφος και από εδώ προς την Ιταλία, τώρα αλλάζει ριζικά και αντί για την Ελλάδα θα κατευθυνθεί προς την Βουλγαρία και από εκεί προς την κεντρική Ευρώπη.

Ήδη οι Τούρκοι έχουν αρχίσει επαφές με την Βουλγαρία για την διαδρομή του αγωγού που όπως φαίνεται θα περάσει και από την Ρουμανία με κατεύθυνση την Ουγγαρία και την κεντρική Ευρώπη.

Η αλλαγή αυτή σίγουρα αν επαληθευτεί αλλάζει τα γεωοικονομικά δεδομένα και σίγουρα θα πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα που προσδοκούσαν πολλά οφέλη από το πέρασμα του αγωγού αυτού από το ελληνικό έδαφος.


Πιθανό είναι επίσης ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή τη εξέλιξη θα έπαιξαν οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας που δεν είναι στο καλύτερο τους σημείο, αλλά και η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να μην ξεχνάμε και τον… αμερικανικό παράγοντα.

Πηγή: nikosxeiladakis
https://hellas-now.com/sok-stin-ellada-allazoun-tin-katefthynsi-tou-agogou-south-stream-ke-pai/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια