Βιβλία από το ελληνικό κράτος με το Κοράνι για τα σχολεία της Θράκης. Έκανε καλή δουλειά ο Ερντογάν. Τα δικά μας θρησκευτικά αλλαξοπίστησαν







Δεν πέρασε καν μια εβδομάδα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη και οι ειδήσεις για το έδαφος που κερδίζει η μειονότητα είναι απανωτές.



Γράφει η Μαρία Γιαχνάκη

Όπως αποκαλύψαμε χθες στο IELLADA.GR (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) με απόφαση του Στρασβούργου στο οποίο προσέφυγε η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, θα ονομάζεται πλέον τουρκική και όχι μουσουλμανική με αποτέλεσμα να αναγωνρίζουμε κομμάτι της τουρκίας στο εσωτερικό της χώρας μας.

Σήμερα και με βάση αυτών των αποφάσεων το ελληνικό υπουργείο παιδείας τυπώνει βιβλία με το Κοράνι για τα σχολεία της Θράκης βοηθώντας ακόμη περισσότερο, την ενίσχυση των μοιονοτικών στην περιοχή, οι οποίοι μπορεί να μην πήγαν στην υποδοχή του Ερντοτγάν αλλά σίγουρα ο κρυφός τους πόθος, να έχουν την τουρκική σημαία στα σπίτια τους φέρνοντας τον αέρα της Τουρκίας επίσημα προς τα εδώ, είναι γεγονός.

Από την άλλη πλευρά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής (ΙΕΠ) προχωρά στην αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων και στην παιδαγωγική υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης


Την αναβάθμιση αυτή, η οποία εποτπευεται από τον αρμόδιο υπουργό, υλοποιεί τώρα, ο επιτελικός επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προχωρούν έτσι στην συγγραφή 10 εκπαιδευτικών πακέτων (Προγράμματα Σπουδών, και διδακτικό υλικό, όπως βιβλία, πολυτροπικό εκπαιδευτικό υλικό, κλπ) για τα Ιεροσπουδαστήρια (Γυμνασίου) και την επιμόρφωση των διδασκόντων στα Ιεροσπουδαστήρια και των Ιεροδιδασκάλων που απασχολούνται στα δημόσια σχολεία της Θράκης.

Ο στόχος είναι η υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Αυτά όλα γίνονται την εποχή που από την άλλη πλευρά οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία δέχονται αλλαγές στην εκπαίδευση των θρησκευτικών με ένα περιεχόμενο που περιέχει κυρίως επιρροές από χώρες του Ισλάμ, από τον Ιουδαισμό και το Θιβέτ, κάνοντάς τους να χάσουν τον μπούσουλα.

Ποια επιτέλους είναι η λογική και ο στόχος των κυβερνώντων όταν ενισχύουν και σέβονται το Ισλάμ και το Κοράνι ενώ την ίδια ώρα πολεμούν και διαλύουν την πίστη των ορθοδόξων αφαιρώντας το δικαίωμα από τους μαθητές να γνωρίσουν την θρησκεία στην οποία ανήκουν και βάσει συντάγματος;

Ο κύριος Κουζέλης , πρόεδρος του ινστιτούτου έδωσε πρόσφατα τα στοιχεία στην δημοσιότητα και απόδειξε ότι το ελληνικό κράτος φροντίζει με σοβαρότητα για την διατήρηση των άλλων θρησκειών εκτός από την δική του.
Τα προγράμματα σπουδών και τα νέα διδακτικά βιβλία και υλικά θα εμπεριέχουν, όπως αναφέρεται, ο κύριος Κουζέλης παιδαγωγικά και θρησκευτικά στοιχεία με βάση το Κοράνιο και τις αρχές της Ισλαμικής θρησκείας, κατάλληλα πλαισιωμένα στην πραγματικότητα των μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Γυμνασίου, δίχως αντιγραφή των γνωστικών αυτών αντικειμένων στο επίπεδο των Ισλαμικών Θεολογικών Σχολών της αλλοδαπής.
«Κάθε προτεινόμενο μάθημα θα αναπτυχθεί σε ένα ρεαλιστικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ) με στόχο να εισαγάγει τους Μουσουλμάνους μαθητές/τριες σε έναν συμμετοχικό και δημιουργικό τρόπο σπουδής και μάθησης, δίχως να εξαντλεί τη μαθησιακή διαδικασία σε μια τυπική και μετωπική διδασκαλία και εκμάθηση θεμάτων, εκτός εάν τούτο απαιτείται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθήματος».

Διαβάστε τώρα παρακάτω τι προσόντα ζητά το ινστιτούτο για την πρόσληψη των ατόμων που θα φροντίσουν για την εκπόνηση αυτού του προγράμματος και σκεφτείτε ότι εμείς σαν χώρα όσον αφορά στα θρησκευτικά και όχι μόνο, έχουμε προσλάβει προσωπικό ελαφρά τη καρδία και μάλιστα ,χωρίς να έχουν την απαραίτητη κατάρτιση για να προστατεύσουν την ιστορία και την προέλευσή μας.

Διαβάστε :


"προβλέπεται η συμμετοχή ενός ακόμη εμπειρογνώμονα στην Επιστημονική Ομάδα Έργου, η επιλογή του/της οποίου/οποίας θα γίνει μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ενδεικτικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων αναφέρονται: να είναι μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας, πτυχίο μουσουλμανικών σπουδών Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής, πτυχίο ή/και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών με αντικείμενο τη μελέτη της μουσουλμανικής θρησκείας, του πολιτισμού και των γλωσσών στις οποίες καταγράφεται μουσουλμανική παράδοση, πιστοποιημένη γνώση ή επαγγελματική επάρκεια διδασκαλίας της ελληνικής, της αραβικής και της τουρκικής γλώσσας, θρησκευτική ιδιότητα σε Μουφτεία της Θράκης, προϋπηρεσία ως καθηγητής μουσουλμανικής θεολογίας σε μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο της Θράκης κλπ)".
http://www.iellada.gr/vivlia-apo-elliniko-kratos-me-korani-gia-ta-sholeia-tis-thrakis-ekane-kali-doyleia-o-erntogan-ta

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια