Αμερικανός περιγράφει πως θα ξεκινήσει ο Γ’ ΠΠ από τη Μέση Ανατολή: Σαουδική Αραβία- Ισραήλ κατά του Ιράν ενώ οι Τούρκοι «παραμονεύουν»





Νέα δεδομένα στην Μ.Ανατολή από την δημιουργία άξονα Σ.Αραβίας και Ισραήλ κατά των Σιιτών Ιρανών ενώ ο Ερντογάν «διεισδύει» στην περιοχή κάνοντας το δικό του «παιχνίδι» και οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά.



Ένας πρώην Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής της CIA δήλωσε ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία δεν είναι σε θέση να νικήσουν το Ιράν και ως εκ τούτου προσπαθούν ήδη να «σύρουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πόλεμο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Φίλιπς Γιράλντι έκανε τις παρατηρήσεις του σε ένα άρθρο που τιτλοφορείται « Σαουδική Αραβία και Ισραήλ».


«Και η Σαουδική Αραβία αλλά και το Ισραήλ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν το Ιράν», γράφει ο ίδιος, «χωρίς την ενεργό συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Αυτό θα απαιτούσε τη διαμόρφωση αρχικά μιας ρητορικής απειλής, ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσει μια σειρά δευτερευουσών στρατιωτικών ενεργειών που θα φαίνονται
αμυντικές για να προσελκύσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή», πρόσθεσε ο Αμερικανός αναλυτής.



«Η αμερικανική εμπλοκή θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην περιοχή, αλλά θα εξυπηρετούσε Σαουδάραβες και Ισραηλινούς, ειδικά εάν η κατάσταση παραμείνει ασταθής και κλιμακωθεί περαιτέρω», προειδοποίησε ο ίδιος.

«Οι Σαουδάραβες και οι Ισραηλινοί έχουν ισχυρά λόμπι στην Ουάσινγκτον που θα πιέσουν το Κογκρέσο για αυξημένη εμπλοκή των ΗΠΑ ενώ τα ιρανοφοβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πιθανό να είναι εξίσου θετικά και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των επιδιώξεων τους», κατέληξε ο Φίλιπς Γιράλντι.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας δημοσίευσε συνέντευξη του επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, αντιστρατήγου Gen Gadi Eisenkot.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός δίνει συνέντευξη σε ΜΜΕ της Σ.Αραβίας με, το οποίο δεν έχει διπλωματικούς δεσμούς το Ισραήλ.

Στη συνέντευξη, ο Eisenkot χαρακτήρισε το Ιράν ως τη «μεγαλύτερη απειλή για την περιοχή». Είπε ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία διαφωνούν πλήρως σχετικά με τις προθέσεις του Ιράν, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες δεν έχουν πολεμήσει ποτέ μεταξύ τους.

Ο στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή κατασκευάζοντας εργοστάσια όπλων και προμηθεύοντας προηγμένα όπλα σε τρομοκρατικές ομάδες στη Μέση Ανατολή.




Επίσης, η εφημερίδα του Λιβάνου «Αλ Ακμπάρ» αναφέρει το κείμενο μιας επιστολής που αφορά τις μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, για τη δημιουργία αμοιβαίων διπλωματικών σχέσεων και αμυντικής συμμαχίας κατά των Ιρανών, προετοιμάζοντας μια ακόμη καταιγίδα στην Μ.Ανατολή.

Η επιστολή ανήκει στον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής, Adel Al-Jubeir διαδόχου του Mohammed bin Salman.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας μιλά για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ στο θέμα της αναγνώρισης του άξονα Ριάντ-Τελ Αβίβ, ο οποίος είναι κατά του Ιράν, με έγκριση της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ υποστηρίζει την διχοτόμηση της Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της διεθνούς διοίκησης του ΟΗΕ, ενώ οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζουν στις αραβικές χώρες θα πρέπει να λάβουν την υπηκοότητά, έτσι το μεγάλο πρόβλημα των Παλαιστινίων προσφύγων θα εξαλειφθεί, και οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Σαουδική Αραβία στη δημιουργία μιας στρατιωτικής συμμαχίας εναντίον του Ιράν με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η επιστολή του Σαουδάραβα υπουργού σημείωσε ότι κατά το αρχικό στάδιο οι τυχόν διπλωματικές επαφές της Σαουδικής Αραβίας με το Ισραήλ θα εκληφθούν αρνητικά από την κοινή γνώμη στις αραβικές χώρες, αλλά η «συμβατότητα της ισραηλινής τεχνολογίας και η οικονομική δύναμη των χωρών του Περσικού Κόλπου, εγγυώνται ένα σίγουρο αποτέλεσμα στις κρυφές ευκαιρίες στην Μέση Ανατολή για την επίτευξη ευημερίας, σταθερότητας και ειρήνης».

Ο Ερντογάν διαβλέποντας από την δική του πλευρά «πεδίο δόξης λαμπρό», αρχικά διαφώνησε με τον Σαουδάραβα Βασιλιά Σαλμάν σχετικά με τις δηλώσεις του περί «ήπιου Ισλάμ» στην χώρα, και κινείται για να δημιουργήσει τις δικές του συμμαχίες στην περιοχή, προκαλώντας την Ουάσιγκτον που παρακολουθεί «οργισμένη».

Εγινε επίσης γνωστό ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία με την Τουρκική εταιρεία Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) για την αγορά κατευθυνόμενων με laser βόμβων MK-82 και MK-84, δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ.

Η συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της έκθεσης Dubai International Airshow 2017.

Ο στρατηγός Ισάκ Αλ Μπαλούσι,
επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Αμυντικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ, δήλωσε σε δελτίο Τύπου ότι η συμφωνία ήταν αξίας 74,29 εκατομμυρίων dirhams (20,2 εκατομμύρια δολάρια).

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Τουρκίας δεν ήταν πάντα φιλικές με την Άγκυρα να στηρίζει το Κατάρ κατά τον τελευταίο μποϋκοτάζ του μικρού κράτους του Κόλπου από τους γείτονές του την Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο.

Το «παιχνίδι» σύμφωνα με ειδικούς αφορά την αλλαγή των συνόρων που θεσμοθετήθηκαν στην Μ.Ανατολή το 1920 με την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι Τούρκοι όμως θέλουν να «επιστρέφουν» στα εδάφη που κατείχαν πριν την εμφάνιση του Βρετανού «μύθου», συνταγματάρχη Λώρενς, ο οποίος άλλαξε το ρουν των γεγονότων.

Αυτά τα εδάφη ορέγεται ο Σουλτάνος Ερντογάν και τώρα προσπαθεί να εισχωρήσει με κάθε τρόπο για να «διακόψει» την δημιουργία είτε του Κουρδιστάν …είτε του «Μεγάλου Ισραήλ».






πηγή
https://hellas-now.com/amerikanos-perigrafi-pos-tha-xekinisi-o-g-pp-apo-ti-mesi-anatoli-saoudiki-aravia-israil-kata-tou-iran-eno-tourki-paramonevoun/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια