Συνεχίζεται η κακοκαιρία για 6η συνεχόμενη ημέρα στη χώρα μας, δίνοντας το Σάββατο 18/11,

από τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος του Ιονίου, της ηπειρωτικής χώρας, του Αιγαίου αλλά και της Κρήτης. Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ο στροβιλισμός του Ζήνωνα θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα ενταθούν από το απόγευμα όσο ο Ζήνωνας θα πλησιάζει, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προς τις ακτές της Ηπείρου.


Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το μεσημέρι του Σαββάτου 17/11 στη χώρα μας.



Εως το μεσημέρι περίπου, βροχές θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν την χώρα ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο,
την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά και το Αιγαίο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά και το Αιγαίο θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρές ριπές ανέμου. Στη συνέχεια και σταδιακά έως το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, το Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Νότιο Ιόνιο. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά ηπειρωτικά με υψόμετρο πάνω από 1800 μέτρα. Σημειώνεται ότι προς το βράδυ στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 20, ενώ στην Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τοπικά και τους 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν, και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και οι Σποράδες, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις
3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι και έπειτα θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους ίδιας έντασης. Σημειώνεται ότι από το απόγευμα οι άνεμοι στο Νότιο Ιόνιο θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, όμως από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Tα φαινόμενα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί θα είναι πιθανώς ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4, και προς το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια