O Δαίδαλος φέρνει το χειμώνα – Που θα σαρώσει η κακοκαιρία (Χάρτες)





Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό σε όλη την Ελλάδα καθώς η καλοκαιρία μας αποχαιρετά οριστικά και ο «Δαίδαλος» το πρώτο χαλημό βαρομετρικό θα δημιουργήσει χειμωνιάτικο σκηνικό μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα σημειώσει ραγδαία επιδείνωση. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας.




Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.



Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται πρωινές ώρες στη Δυτική και Βορειοδυτική χώρα, φαινόμενα που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και από τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδευτούν από ενισχυμένους ανέμους, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.



Τονίζεται ότι τις βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, τις Ανατολικές Κυκλάδες, την Κρήτη και ιδιαίτερα την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.



Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο θα νοτιοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις αρχικά έως 5 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και στα βόρεια πελάγη τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αναμένεται να επικρατήσει στον Κορινθιακό κόλπο, με εντάσεις που θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από μεσημέρι, ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.

https://hellas-now.com/o-dedalos-ferni-chimona-pou-tha-sarosi-kakokeria-chartes/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια