Πως μέσω του 5G ίντερνετ θα μπορούσε να επέλθει παγκόσμιο χάος;





Πως μέσω του 5G ίντερνετ θα μπορούσε να επέλθει παγκόσμιο χάος;

Του Άρη Δημόπουλου

Η παρακάτω είδηση είναι πολύ πιο σοβαρή

από μία συνηθισμένη παγκόσμια απειλή των χάκερς. Πρόκειται για την ξαφνική κατάρρευση ολόκληρου του διαδικτύου αλλά και των συσκευών που συνδέονται απευθείας στο λεγόμενο ίντερνετ των πραγμάτων ή 5G.

Μέσα από το el.gr σας είχαμε πολλάκις προειδοποιήσει για τον «δούρειο ίππο» που βάζει η παγκόσμια αρχή μέσα στα ίδια μας τα σπίτια. Η 24ωρη σύνδεση ακόμη και των επίπλων του «έξυπνου σπιτιού μας» στο ίντερνετ της νέας εποχής απλά θα μας κάνει πιο ευάλωτους σε μία πιθανή παγκόσμια κυβερνοεπίθεση.


Η ειδικοί δεν μας προειδοποιούν πλέον για το αν πραγματοποιηθεί αυτό το τρομακτικό σενάριο αλλά για το πότε. Πρώτα θύματα θα είναι οι απλοί πολίτες, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα…γλυτώσουν με μερικές υποκλοπές ευαίσθητων κωδικών.

Η απειλή λοιπόν έχει όνομα και λέγεται botnet, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως μπορεί να επιφέρει ανά πάση στιγμή την «αποκάλυψη» σε ότι έχει σχέση με το ίντερνετ.

Αυτό το δίκτυο προγραμμάτων ρομπότ που αποτελείται από εκατομμύρια συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο (internet of things ή 5G) μπορεί σε μία συντονισμένη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση να ρίξει τους σέρβερς, βομβαρδίζοντάς τους εικονικά με πολλαπλά αιτήματα. Οι ειδικοί του κυβερνοχώρου το ονομάζουν botnet Reaper.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η μεγάλη κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε χιλιάδες επί χιλιάδων σέρβερς σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα έμοιαζε με «δουλειά ερασιτέχνη» , ιδιαίτερα σε σύγκριση με αυτό που έρχεται.

Και εδώ το «παζλ» συνδέεται πολύ εύκολα.


Σας θυμίζουμε τι ακριβώς μέτρα πάρθηκαν λίγες μόνο ώρες μετά την γιγάντια κυβερνοεπίθεση, που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια κωδικούς και συνεπώς δολάρια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η Σύνοδος των G7 τον προηγούμενο Μάιο είχε δράσει -φυσικά όλως τυχαίως- ταχύτατα στο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων, προτείνοντας αυστηρότερα μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο και προστασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Αυτή ήταν η…επιφανειακή προσέγγιση, ωστόσο σκεφτείτε ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι επείγουσες δράσης της παγκόσμιας κοινότητας σε μία ακόμη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση, όπου δισεκατομμύρια χρήστες θα βρίσκονταν εκτεθειμένοι;


el.gr

http://katohika.gr/gn-blog/pos-meso-tou-5g-internet-tha-mporouse-na-epelthei-pagkosmio-xaos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια