ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΨΕΥΤΗΣ Εξυπηρετεί τα Συμφέροντα των Γερμανών και της Siemens….



ΨΕΥΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Γερμανών και της Siemens




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
http://www.egerssi.gr

Προ λίγων ημερών συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση που είχε υποβάλει ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του “Ποταμιού” κ. Γεώργιος Αμυράς προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την υπόθεση της Siemens και τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που συνήψαν η γερμανική εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο, υποκαθιστώντας την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον 2 δις ευρώ! Αυτήν την ελεεινή “πράξη” – εφεύρεση, την επινόησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προκειμένου να απαλλάξει τη Siemens από την καταβολή 2 δις ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, ρίχνοντας στα απαλά τη Siemens με τη δημιουργία του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού! Εξυπηρετώντας επί της ουσίας τη γερμανική εταιρεία και ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο, την ίδια ώρα που εν μέσω της οικονομικής κρίσεως και της εφαρμογής των Μνημονίων, οι τοκογλύφοι – δανειστές “εταίροι” μας, μας τσαλαπατούν κόβοντας μισθούς και συντάξεις για να μας εγκρίνουν την κάθε αξιολόγηση μέτρων!

Ήταν καταπέλτης ο κ. Αμυράς

Συζητήθηκε λοιπόν η υπ΄ αριθμόν 1444/5.9.2017 επίκαιρη ερώτηση του κ. Αμυρά στη Βουλή! Προεδρεύων ήταν ο κ. Σπυρίδων Λυκούδης!
Ο κ. Αμυράς
ρώτησε ευθέως τον κ. Τσακαλώτο:
Ήταν στις υποχρεώσεις της Siemens με πενταετή περίοδο προθεσμίας υλοποίησης, η καταβολή 80 εκατομμυρίων ευρώ για εισπρακτέες απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου; Και αυτομάτως σας ερωτώ εάν τα απέδωσε αυτά τα 80 εκατομμύρια ευρώ η Siemens!
Υποχρεούτο η Siemens να καταβάλει 90 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος πενταετίας για ερευνητικά προγράμματα και ιατρικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία; Έχουν δοθεί αυτά τα ποσά σε εξοπλισμό και ποια ερευνητικά ακαδημαϊκά προγράμματα έγιναν;
Όφειλε να επενδύσει στη χώρα μας 100 εκατομμύρια ευρώ για να διασφαλίσει την παρουσία της στην Ελλάδα, διατηρώντας τουλάχιστον εξακόσιες (600) θέσεις εργασίας. Σας ρωτώ πόσους εργαζόμενους έχει σήμερα η Siemens και εάν όντως προχώρησε στην επένδυση των 100 εκατ. ευρώ;
Τέλος, στις υποχρεώσεις της Siemens, ήταν να εξετάσει την προοπτική για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου εδώ στην Ελλάδα, επενδύοντας 60 εκατομμύρια ευρώ και απασχολώντας επτακόσια (700) άτομα! Έγιναν αυτά;
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω: Έληξε η πενταετής προθεσμία τον Αύγουστο που μας πέρασε ή όχι; Ήταν δεσμευτικά αυτά τα χρονοδιαγράμματα;
Ποιο από όλα αυτά που σας ανέφερα και από το εύρος των υποχρεώσεων της Siemens έχει εκπληρωθεί και ποιο όχι και ποιο είναι το μέλλον; Θα επικυρώσετε εκ νέου, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί, αυτή τη συμφωνία, δηλαδή τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου;

Ψεύτης και στρίβειν διά του αρραβώνος ο κ. Τσακαλώτος

Στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών ήταν ήξεις – αφήξεις, προκαλώντας όλους τους παρευρισκόμενους Βουλευτές, αφού ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, ξεπερνώντας τον Γιάννη Στουρνάρα που υπέγραψε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!
Ειδικότερα, στο θέμα των εργαζομένων, απάντησε με χυδαιότητα: “Έχει δεσμευθεί η Siemens ότι θα μείνει στην Ελλάδα και θα κάνει τις ανάλογες επενδύσεις με τις θέσεις εργασίας! Δεν έχω τις λεπτομέρειες για τις θέσεις εργασίας, γιατί δεν το ρωτήσατε. Μπορώ, όμως, να σας τις φέρω σε άλλη συζήτηση”!

Κατηγορούμενος για απιστία ο κ. Τσακαλώτος

Στην δευτερολογία του ο κ. Αμυράς, τον ενημέρωσε ότι θα επανέλθει και του υπενθύμισε: Ωστόσο, αγαπητέ κύριε Τσακαλώτο, ανησυχείτε μην τυχόν βρεθείτε κατηγορούμενος για απιστία και παράβαση καθήκοντος, επικυρώνοντας και υλοποιώντας αυτή τη Σύμβαση, αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens; Γιατί σας το λέω αυτό;
Θα καταθέσω στα Πρακτικά επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα στις 20 Ιουλίου 2012, ο οποίος τι έλεγε; Και σας το λέω για να το έχετε υπ’ όψιν σας,
μην τυχόν βρεθείτε κατηγορούμενος από τον ίδιο σας τον Αρχηγό, εάν εκείνος, βέβαια, τηρήσει εκείνα που έλεγε ως Αντιπολίτευση! Διότι έλεγε: “Η δε τυχόν υπογραφή του σχεδίου – του συμβιβασμού δηλαδή – από τον κύριο Υπουργό Οικονομικών θα αποτελέσει πράξη καθ’ όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος”!
Την καταθέτω και στα Πρακτικά (είπε ο κ. Αμυράς) για να τη δουν οι συνάδελφοι και να τη δει και ο Υπουργός.

Ένας λαοπλάνος – ψεύτης Πρωθυπουργός

Στην ίδια επίκαιρη ερώτηση ο κ. Τσίπρας, τότε, ζητούσε να μάθει από τον Υπουργό Οικονομικών κ Στουρνάρα: “Εγώ ζητώ να μάθω από εσάς, ποιο τίμημα, εάν το έχετε εξετάσει του δημοσίου χρέους προέκυψε από τις παράνομες συμβάσεις με τη Siemens και αν η Κυβέρνησή σας θα επιδιώξει τη διαγραφή του, όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον”.
Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας το 2012 σε σχέση με τη Siemens και τη μορφή της Συμφωνίας με το ελληνικό δημόσιο!

Ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ, ερωτάσθε κ. Υπουργέ των Οικονομικών

Ωστόσο εμείς, που λέμε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν κερατά, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και την Υπουργό Εργασίας!
Στις 2 Μαρτίου 2012 υπογράφηκε μονομερώς εκ μέρους της Siemens ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός! Σε συγκεκριμένο άρθρο οριζόταν ότι τα αντισυμβαλλόμενα μέρη (Siemens και Δημόσιο) θα έπρεπε να υπογράψουν σε διάστημα, το αργότερο 45 ημερών, αυτόν τον Συμβιβασμό!
Ωστόσο, την περίοδο εκείνη ο Υπουργός Σαχινίδης αρνήθηκε να τον υπογράψει
και το ίδιο ίσχυσε και για τον αντικαταστάτη του Ζανιά, επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου και Πικραμένου αντίστοιχα και έτσι, φτάσαμε στον Αύγουστο του 12 επί πρωθυπουργίας πλέον Αντώνη Σαμαρά, όπου στις 22 Αυγούστου, δυο ημέρες πριν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκεφτεί για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός της χώρας μας στο Βερολίνο την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ (όπου άλλαξε την αντιμνημονιακή του πολιτική, γινόμενος μνημονικότερος των μνημονιακών), να υπογράφει τον Συμβιβασμό ο Υπουργός των Οικονομικών της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Γιάννης Στουρνάρας!
Ερωτάσθε λοιπόν κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτο, γιατί αφού δεν τηρήθηκε το 45μερο της προθεσμίας, εσείς ως κυβέρνηση δεν τον ακυρώσατε αφού τούτο ορίζεται στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό;; Και όταν ως αντιπολίτευση καταγγέλλατε την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου;;
Είστε ψεύτες; Είστε λαοπλάνοι; Κοροϊδεύετε ασύστολα τον ελληνικό λαό, γιατί προσκυνήσατε και εσείς τη Μέρκελ;
Δηλώστε ευθέως τι ακριβώς είστε!

Οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου και Τσίπρα – Καμμένου με δόλο καρατόμησαν τους εργαζομένους

Στον εν λόγω συμβιβασμό αναφέρεται πως, η Siemens θα επένδυε για εκείνη τη χρονιά, αλλά και για την επόμενη, δεδομένου ότι το οικονομικό της έτος ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους, ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων για να διατηρήσει τις 600 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα!
Όμως, βάσει των επίσημων στοιχείων της Επιθεώρησης Εργασίας Αμαρουσίου (θα επανέλθουμε), αλλά και εγγράφων της διεύθυνσης προσωπικού της εταιρίας Siemens που κατά το παρελθόν είχαμε δημοσιεύσει, ο αριθμός των απασχολουμένων στην Siemens την περίοδο εκείνη συμπεριλαμβανομένων και των δανεικών από εταιρείες μίσθωσης προσωπικού, ανέρχονταν στους 500 εργαζόμενους!

Επομένως, εδώ τίθεται το δεύτερο μεγάλο ερώτημα, για το αν η Siemens τελικά εξαπάτησε ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο δίνοντας ψευδή στοιχεία!
Τι απαντάτε κ. Πρωθυπουργέ;
Τι απαντάτε κ. Τσακαλώτο; Τι απαντάτε κ. Αχτσιόγλου (Υπουργός Εργασίας);
Το τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με την επένδυση των 700 εργαζομένων και την κατασκευή του εργοστασίου που δεν έγινε ΠΟΤΕ!
Αντίθετα, ο κύριος Υπουργός μας δήλωσε από την Βουλή ότι, η Siemens θα εξακολουθήσει να επενδύει και θα αυξήσει τους 600 εργαζόμενούς της!
Εμείς, ενημερώνουμε τον κ. Τσακαλώτο ότι, σήμερα η γερμανική εταιρεία απασχολεί περί τους 140 εργαζόμενους!
Επίσης, τον ενημερώνουμε πως, η επί της ουσίας η Siemens Ελλάδος δεν υφίσταται πλέον, αφού έχει τεθεί υπό την διοικητική “ομπρέλα” της Siemens Ιταλίας!
Για ποιες επενδύσεις λοιπόν μιλάει; Τι απαντάει επί αυτών ο κ. Τσακαλώτος; Τι απαντάει η κ. Αχτσιόγλου;

Μήπως κυβερνάει ακόμη ο Σαμαράς;

Διότι αυτό συνάδει από τα όσα απάντησε στον κ. Αμυρά, ο κ. Τσακαλώτος! Ήταν σαν να μίλαγε ο Γιάννης Στουρνάρας!
Αφού και οι συμψηφισμοί των τιμολογίων που προβλέπεται στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, των 90 εκατ. ευρώ, τον μόνο που εξυπηρέτησαν είναι την ίδια τη Siemens!
Με τις απαντήσεις που έδωσε ο κ Τσακαλώτος στη Βουλή, αποκαλύφθηκε ότι “συμβουλεύεται” από τον Νομικό Σύμβουλο της Siemens, τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, αλλά και από την ίδια τη Siemens των Ξυνή και Sikellis!
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ…https://hellasforce.com/2017/09/21/%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CF%85%CF%80/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια