ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ! Τροπολογία με έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών







Με τον τίτλο «έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης» κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που είχε προαναγγείλει ο Στ. Κοντονής για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων, ως επέκταση του «νόμου Παρασκευόπουλου».

Με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια, επιδιώκεται –όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση- η διατήρηση εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων συνθηκών διαβίωσης που αποτρέπουν τον υπέρμετρο συνωστισμό και εξασφαλίζουν τους αναγκαίους όρους για την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και την τήρηση των διεθνών κανόνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην τροπολογία σημειώνεται πάντως, ότι «σε περιπτώσεις ορισμένων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα ιδιαίτερα μεγάλης απαξίας και υψηλής επικινδυνότητας για την έννομη τάξη και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, η εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων δεν επιτρέπεται καθόλου, ενώ σε ορισμένα άλλα προβλέπεται, πέραν των λοιπών περιοριστικών όρων, η δυνατότητα επιβολής κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση».


Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι κρατούμενοι που εκτίουν συγκεκριμένες ποινές, απολύονται υπό τον όρο ανάκλησης, εφόσον έχουν εκτίσει το οριζόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα της επιβληθείσας ποινής, κατά τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις.http://hellas-now.com/%CE%B1%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια