Τι ετοιμάζει η νέα τάξη πραγμάτων στον πλανήτη – Τα πρώτα θύματα της παγκοσμιοποίησης θα είναι αστοί-φτωχοί σε πλούσιες χώρες









Σύμφωνα με την ισραηλινή διαδικτυακή πύλη mnenia.zahav.ru και άρθρο του David Eydelman,
πασίγνωστου εμπειρογνώμονα σχετικά με την παγκόσμια πολιτική, την τεχνολογία, την κοινωνική ψυχολογία και την αλληλεπίδραση μεταξύ του κράτους και κοινωνίας των πολιτών, με τον τίτλο «Η έχοντες και οι μη έχοντες.», το άμεσο πλέον μέλλον ειδικά των πολιτών των χωρών της Νότιας Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, θα είναι από ζοφερό έως τρομακτικό.


Το σχέδιο αναπτύσσεται με λεπτομέρεια από τον Ισραηλινό ειδικό με διασυνδέσεις στο εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ αναφέροντας ότι :
« οι εθνικές ελίτ γίνονται όλο και πιο κοσμοπολίτικες και παγκόσμιες ενώ οι μάζες βυθίζονται στον εθνικισμό και την πολιτιστική πρωτοτυπία.





Η ανιδιοτελής εθνική οικονομία παίζει ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά η κατάσταση εδώ είναι περίπλοκη και συγχρόνως ζοφερή.


Την ίδια στιγμή, ενώ οι ελίτ γοητεύονται πάρα πολύ με την «παγκόσμια ειρήνη», οι αστοί και οι φτωχοί οδεύουν σε έναν ιδιότυπο δρόμο απώλειας του επιπέδου της ζωής τους.


Οι ίδιοι είναι απλά ξένοι σε αυτή την «γιορτή της ζωής». Φυσικά, μπορούν να βρουν πνευματική παρηγοριά στην εθνική υπερηφάνεια και στον θρησκευτικό σκοταδισμό, αλλά αυτό δεν θα τους κάνει θεματοφύλακες της εθνικής κουλτούρας, των παραδόσεων, και της πνευματικότητας.


Η παγκοσμιοποίηση επηρεάζει τόσο ισχυρά την εισοδηματική ανισότητα, που να την επιδεινώνει πάρα πολύ σε τεράστιο μάλιστα βαθμό.


Οι πλούσιες χώρες θα γίνονται πλουσιότερες, ενώ το εμπόριο, οι επενδύσεις στο εξωτερικό και άλλες συνιστώσες της παγκοσμιοποίησης, είναι εργαλεία που αναπτύχθηκαν από χώρες με ειδικό βάρος ακριβώς για να ενισχύσουν την οικονομική τους ηγεμονία (βλέπε Γερμανία –Κίνα).


Ακούγεται απροσδόκητο, αλλά τα βασικά θύματα της παγκοσμιοποίησης είναι οι αστοί και οι φτωχοί άνθρωποι σε πλούσιες χώρες.
Αυτοί χάνουν περισσότερα από όλους.





Μένουν εκτός παραγωγής στις χώρες τους και πλέον που επιζητούν φθηνότερη εργασία. Άλλοι εξέρχονται της ενεργής δύναμης, λόγω εισβολής φθηνότερου εργατικού δυναμικού στις χώρες τους, όπως οι μετανάστες, που παίρνουν τις δουλειές τους χάνοντας τα εισοδήματά τους τα οποία πλέον δεν αυξάνονται σε καμία περίπτωση.


Χάνουν επίσης το πλεονέκτημα στα κεφαλαιακά κέρδη που υπήρχαν τις τελευταίες δεκαετίες και τα οποία έχουν αυξηθεί ταχύτερα από ό, τι η παραγωγικότητα της εργασίας.


Είναι ζοφερές οι προβλέψεις για τις μελλοντικές γενιές, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Guardian, από τον Ισραηλινό ειδικό και φιλόσοφο Yuval Noe Harari, πνευματικό συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Sapiens: Η σύντομη ιστορία της οικονομίας ».


Σύμφωνα με τον Harari, από το 2010 η ανθρωπότητα έχει χωριστεί σε κάστες, αυτή των «υπεράνθρωπων και σε αυτή των άχρηστων που θα παραμείνει στο βούρκο.


Οι βιομηχανικές οικονομίες που στηρίχτηκαν στην μάζα των απλών εργατών, καθώς ο στρατός βασιζόταν σε συνηθισμένους στρατιώτες είναι πλέον στο τέλος.


Οι κυβερνήσεις σε μια δημοκρατία ή σε μια δικτατορία, επενδύουν στην υγεία, την εκπαίδευση και την ευημερία των μαζών, επειδή έχουν ανάγκη τα εκατομμύρια υγιών εργαζομένων για να εργαστούν σε εργοστάσια, αλλά και τα εκατομμύρια πιστών στρατιωτών για υπηρεσία στο στρατό.


Αλλά τώρα μπαίνουμε στον μεταβιομηχανικό κόσμο, όπου οι μάζες είναι εκτός εργασίας και όλα πλέον αλλάζουν δραματικά.


Σε αυτήν την σύγχρονη οικονομία οι απλοί πολίτες ονομάζονται «παγκόσμια άχρηστη τάξη». Η άνοδο της οικονομίας δεν είναι μόνο τεχνικά άρτια και επιστημονικά προοδευτική αλλά και κοινωνικά…τρομακτική. Το έργο πλέον θα το αναλάβουν οι μηχανές και ο απλός άνθρωπος θα έχει λίγα να κάνει.


Θα υπάρξουν πολλά εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας, ακόμη και σε πολλές παλιές καλές θέσεις εργασίας. Αυτή η τεχνολογική διαδικασία θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους μηχανικούς.


Σύντομα θα εισέρθουμε έναν κόσμο όπου, για παράδειγμα, 70 εκατομμύρια εργαζόμενοι μηχανικοί θα ασχολούνται στο Διαδίκτυο, δίνοντας λύσεις σε όλες τα μήκη και πλανήτη του κόσμου χωρίς φυσική παρουσία.


Σε περιόδους ταχείας προόδου στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας μπορούμε για πρώτη φορά στην ιστορία, να έχουμε την ικανότητα να «μετατρέψουμε» την οικονομική ανισότητα σε βιολογική.


Η πρόγνωση είναι ότι η ανθρωπότητα μετά από δύο γενιές (και ίσως νωρίτερα) θα χωριστεί σε δύο βιολογικά είδη. Το ένα είδος θα δύναται να ζει σημαντικά περισσότερο, ποιοτικά καλύτερα, ενώ το άλλο θα είναι αναλώσιμο ή καλύτερα «καπνιστό κρέας» για τον πόλεμο», κατέληξε ο Ισραηλινός ειδικός.


Πρόκειται σαφώς για μια εικόνα που παραπέμπει σαφώς στο μεσαίωνα, με τα φέουδα, τους επαγγελματικούς ιδιωτικούς στρατούς και τα ασαφή εθνικά σύνορα.


Σύμφωνα όμως με έγκυρους ξένους ιστορικούς, γεωπολιτικούς αναλυτές και κά, αν οι μάζες χάσουν τη σημασία τους για την οικονομία, την άμυνα, το κράτος, θα εξαφανιστούν τουλάχιστον ένα μέρος των κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής πρόνοιας.


Τότε θα προκληθούν ταραχές, εξεγέρσεις και τρομεροί πόλεμοι…που θα εξαφανίσουν και την άρχουσα τάξη με συνοπτικές διαδικασίες όπως έλαβε χώρα και στην γαλλική επανάσταση.


Όσο για τον μεσαίωνα που ορέγονται να επαναφέρουν με άλλο τρόπο τόσα σκοτεινά μυαλά, αυτός χάθηκε στο παρελθόν με την αναβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού, και της ελληνικής φιλοσοφίας και θρησκείας…και ίσως για αυτό μας φοβούνται ακόμη και σήμερα.


Η ουσία όμως είναι ότι τρομερά «διαστρεβλωμένα μυαλά» προετοιμάζουν τον πλανήτη για εφιαλτικές και απίστευτες καταστάσεις και έχουν την απαίτηση από πάνω να γίνουν αποδεκτές από τα δισεκατομμύρια των πολιτών, πράγμα φυσικά που δεν ισχύει και ούτε πρόκειται να ισχύσει ποτέ.


pentapostagma

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια