“Όχι” στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στον ΟΑΣΘ από τον Καράογλου της ΝΔ







Τον όρο να μην επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ υπό τον Στέλιο Παππά,

έθεσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.


“Αν είναι να πληρώσουν το τίμημα οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς και αυξηθεί π.χ. το εισιτήριο στο 1,5 ευρώ γιατί πρέπει να καλύψουμε και άλλες ειδικές ομάδες, υπάρχει ένα ζήτημα” είπε ο κ. Καράογλου και εξήγησε: “Μακάρι να ζούσαμε σε μία χώρα που θα είχε λύσει όλα της τα οικονομικά προβλήματα και μπορούσε να δίνει πολύ σημαντικές παροχές σε όλες τις ειδικές κατηγορίες, ανέργεων, ΑμΕΑ, που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Είμαστε όμως σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αν λοιπόν η μετακίνηση των ανέργων έχει κοστολογηθεί και είναι ένα νούμερο που είναι λογικό και δεν θα επιβαρύνει σε τελική ανάλυση όλους τους άλλους ανθρώπους που εργάζονται και παίρνουν χαμηλούς μισθούς και προσπαθούν μετά βίας να επιβιώσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ποιος δεν θέλει άνθρωποι που είναι σε δύσκολη οικονομική θέση να μην εξυπηρετούνται;”

Ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφαρμόζει “κοινωνικές-ψηφοθηρικές πολιτικές” αναφερόμενος στην απόφαση για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και υπογράμμισε πως δεν είναι “κατά της παροχής κοινωνικής πολιτικής σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά όλα αυτά πρέπει να κοστολογούνται και από το κοστολόγιο να προκύπτει η δυνατότητα βιώσιμης αντιμετώπισης του προβλήματος”


Ο αν. τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι “βλέποντας πως χάνει παταγωδώς στα πραγματικά μέτωπα -τα μέτωπα της οικονομίας, της ανεργίας, δηλαδή τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης- προσπαθεί να αναδείξει κάποια άλλα ζητήματα ιδεολογικής ταυτότητας και ιδεολογικής διαφοροποίησης με τη Νέα Δημοκρατία” και να “εγκλωβίσει” ένα κοινό της “που ανήκει παραδοσιακά στο ΚΚΕ και το οποίο μπροστά στο όνειρό του να δει για πρώτη φορά την Αριστερά κυβέρνηση πήγε προς τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΣΘ, είπε πως θα ήταν ο τελευταίος που θα έλεγε πως “ό,τι λειτουργούσε και όπως λειτουργούσε ο ΟΑΣΘ ήταν τέλειο και δεν υπήρχαν ανάγκες παρέμβασης” και σημείωσε πως αυτό το είχε διαπιστώσει και η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ με πρόταση την οποία είχε καταθέσει και “προέβλεπε κατά περίπου 50% τη μείωση του κόστους του κράτους απέναντι στον ΟΑΣΘ”.

Εκτίμησε δε πως θα μπορούσε να “υπάρχει ως deadline η 3η Δεκεμβρίου του 2019 (σ.σ. έως τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης) για τον ΟΣΑΘ που υπήρχε και λειτουργούσε και απλά θα μπορούσε να ελέγξει η κυβέρνηση πολύ συστηματικότερα τη λειτουργία του”.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 82ης ΔΕΘ, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε πως “αν περιμένουμε πυροτεχνήματα δεν πρόκειται να τα δούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι ένας πολιτικός διαφορετικής κοπής που θέλει να υπόσχεται πράγματα που μπορούν να γίνουν, ρεαλιστικά”, ενώ ερωτηθείς εάν τα περί μείωσης του δημόσιου τομέα σημαίνουν και απολύσεις απάντησε πως “κακώς έχουν συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με κάποιες απολύσεις που έχουν γίνει στο Δημόσιο”.

Υπογράμμισε πως “ούτε μία απόλυση στο Δημόσιο δεν θα γίνει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα περιοριστεί το κράτος” και σημείωσε πως “το ίδιο το μνημόνιο μιλάει για μία πρόσληψη κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις” και “αν εφαρμοζόταν αυτό, τα τελευταία δύο χρόνια
αντί να αυξάνεται ο αριθμός των (υπαλλήλων) του δημόσιου τομέα, θα είχε μειωθεί”.

Εξήγησε δε πως “μείωση του δημόσιου τομέα θα επέλθει μέσω των συνταξιοδοτήσεων και με τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων και αυτό που θα είναι το μεγάλο στοίχημά μας την επόμενη μέρα που θα είμαστε κυβέρνηση είναι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να έρθει ανάπτυξη και η ανάπτυξη έρχεται μόνο μέσω του ιδιωτικού τομέα και μόνο μέσω επενδύσεων”.

Ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε και στην ανεργία, λέγοντας πως οι κινήσεις που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης για τη μείωσή της είναι σε “λάθος κατεύθυνση” και εξήγησε: “Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες ένα επικοινωνιακό κρεσέντο από την πλευρά της κυβέρνησης ότι μειώνεται η ανεργία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μείωση ουσιαστική της ανεργίας, υγιής θα υπήρχε μόνο αν δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις. Αν υπήρχε ανάπτυξη, αν υπήρχαν επενδύσεις που θα δημιουργούσαν στον ιδιωτικό τομέα υγιείς θέσεις εργασίας, τότε θα πανηγύριζα κι εγώ μαζί με την κ. Αχτσιόγλου”.

Ο στόχος, πρόσθεσε, “θα έπρεπε να είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα και την απασχόληση μέσω του ιδιωτικού τομέα, που είναι και οι υγιείς θέσεις εργασίας”.
http://m.tribune.gr/politics/news/article/386063/ochi-sti-dorean-metakinisi-ton-anergon-ston-oasth-apo-ton-karaoglou-tis-nd.html
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια