Gilad Atzmon: Γιατί έγινε η Κύπρος μια επαρχία του Ισραήλ;









Gilad Atzmon


Το ισραηλινό βίντεο που ακολουθεί δείχνει μια ισραηλινή ταξιαρχία κομάντο ελίτ σε επιθετική στρατιωτική επιχείρηση ρουτίνας γύρω από το όρος Τρόοδος στη Κύπρο.



Πως μπορούσε να συμβεί αυτό το γεγονός; Πώς οι Κύπριοι, γνωστοί για την παραδοσιακή τους υποστήριξή στη παλαιστινιακή υπόθεση, έγιναν μια επαρχία της ισραηλινής αυτοκρατορίας;


Η απάντηση είναι: μια συμφωνία για έναν αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ-Ευρώπη.


Στις αρχές Απριλίου, μάθαμε για το σχέδιο ενός υποθαλάσσιου αγωγού 2.000 χιλιομέτρων που συνδέει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ανοικτά της Γάζας και της Κύπρου με την Ελλάδα και πιθανώς την Ιταλία (είπαμε ήδη πολύ πρόσφατα ότι αυτά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου ήταν στην πραγματικότητα το ίδιο κοίτασμα, κατανεμημένο σε διάφορες θέσεις ... όπου περνούν «θαλάσσια σύνορα» και ναι, υπάρχει πολύ φυσικό αέριο στα ανοικτά της Γάζας, το οποίο, φυσικά, το Ισραήλ θέλει να αρπάξει ...).


Η συμφωνία του αγωγού μεταξύ του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας αφήνει έξω τους Τούρκους και τους Παλαιστινίους.


Ενώ η Γάζα αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση με διανομή ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα, το Ισραήλ στοχεύει να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια από το αρκετά μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρίσκεται ανοικτά της ακτής της Γάζας, και μάλιστα σε παλαιστινιακό έδαφος, στα παλαιστινιακά χωρικά ύδατα (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει τέτοιος όρος).


Ο Yuval Steinitz, υπουργός ενέργειας του Ισραήλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το σχέδιο του αγωγού και περιμένει να τεθεί σε λειτουργία το 2025, ως «αρχή μιας όμορφης φιλίας μεταξύ τεσσάρων μεσογειακών χωρών».

Φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα μεσογειακά έθνη σε αυτή τη συμφωνία.


Μπορούμε να προβλέψουμε ότι πρόκειται για μια συνταγή για όλεθρο: ο αγωγός και οι εγκαταστάσεις για το φυσικό αέριο είναι εύκολοι στόχοι. Η περιοχή είναι μια πυριτιδαποθήκη.


Η Κύπρος βάζει την κυριαρχία της σε κίνδυνο. Εντός ολίγου, μπορεί, ο Θεός να βάλει το χέρι του!, το νησί να γίνει πεδίο μάχης για κυνικούς παγκόσμιους παίκτες, χωρίς πίστη ούτε νόμο και χωρίς οίκτο.

Οι ηγέτες της Κύπρου γνωρίζουν ότι, αν θέλει το νησί έναν αγωγό που διανέμει το φυσικό αέριο κλεμμένο από τους Παλαιστίνιους, θα πρέπει να γίνει μια επαρχία του Ισραήλ. Και, όπως αποκαλύπτει το βίντεο, η Κύπρος προστατεύεται τώρα από τον ισραηλινό «μεγάλο αδελφό» της.




Οι κοινές ισραηλινο-κυπριακές ασκήσεις έγιναν για να σταλεί μήνυμα στους Τούρκους και όποιους άλλους παίκτες στην περιοχή: κάθε προσπάθεια παρεμβολής στο σχέδιο κλεμμένου αερίου τους θα αντιμετωπιστεί με την ισραηλινή γνωστή βιαιότητα.


Gilad Atzmon

europalforum.org.uk


infognomonpolitics 
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια