Γιατί οι Πολωνοί αρνούνται να δεχτούν τους "Μετανάστες"; Απλά γιατί έχουν σοβαρή κυβέρνηση







© Sputnik / Anton Denisov Η Πόλη της Βαρσοβίας

Ευρώπη[1]


Οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης απεγνωσμένα αναζητούν τρόπους για να αποφύγουν την υποχρέωση που προβλέπεται από την ΕΕ να λάβουν Μουσουλμάνους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή.
Το Ραδιόφωνο Σπούτνικ συζητήσει το θέμα με τον πολωνό ιστορικό και ανεξάρτητο δημοσιογράφο Bohdan Pietka.

Η πολωνική κοινωνία είναι βαθιά διχασμένη πάνω στο θέμα της μετανάστευσης με την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μπεάτα Szydlo να αρνείται να αποδεχθεί τους αιτούντες άσυλο από τη Μέση Ανατολή.
Ο Bohdan Pietka είπε ότι η απόφαση του κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης [2] ήρθε στην εξουσία, διότι συμφώνησε με τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πολωνών που αντιτίθεται στην άφιξη χιλιάδων Μουσουλμάνων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή.

«Αυτό είναι ακριβώς που πιστεύει η πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ουγγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία νομίζω. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ξενοφοβία ή τον σοβινισμό. Οι άνθρωποι απλά φοβούνται την τρομοκρατία, γιατί κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Παρίσι το 2015 και, στη συνέχεια, επίσης στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, Μάντσεστερ και άλλες πόλεις,» τόνισε ο Bohdan.


Ανέφερε μια πρόσφατη συνέντευξη του πρώην ο Προέδρου της Πολωνίας Bronislaw Komorowsi, ο οποίος είπε ότι η αποδοχή των μεταναστών ήταν ένα ηθικό καθήκον για την Πολωνία,ο Bohdan Pietka είπε ότι αυτό αντανακλά τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαφέρει από την πλειοψηφία των Πολωνών που δεν θέλουν να έχουν ανθρώπους κοντά τους ικανούς να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κάνει κριτική στην Αυστρία και τη Δανία, που επίσης αρνούνται να δεχτούν τους μετανάστες, Bohdan περιέγραψε ως παράδειγμα ένα διπλό πρότυπο προσέγγισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πιστεύει ότι οι πλούσιες χώρες έχουν ορισμένα προνόμια.

«Πώς και δεν κριτικάρουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την άρνησή τους να δεχθούν μετανάστες; Ή Το Ισραήλ; Μόνο που επικρίνουν την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία,» παραπονέθηκε.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ένας νεαρός πολωνός πολιτικός, ο Krzysztof Bosak, είπε ότι είναι, επίσης, ενάντια στην προοπτική να δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν οι Ουκρανοί μετανάστες που κατακλύζουν την χώρα του.

«Αυτός έθεσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Η Beata Szydlo και η κυβέρνησης είναι τώρα στα γλυκόλογα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λέει ότι, λοιπόν, δεν δεχόμαστε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, αλλά είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ένα μεγάλο αριθμό των Ουκρανών. Έχουμε δημοσιογράφους που πιστεύουν ότι πρέπει να αφήσουμε τους Ουκρανούς να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια μας, και ακόμη και να χρησιμεύσουν στις ένοπλες δυνάμεις μας,” σημείωσε΄ο Bohdan Pietka.
«Το πρόβλημα είναι ότι κινδυνεύουμε να έλθουν πολλοί ουκρανοί εθνικιστές και πραγματικοί εγκληματίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τελικά ένα πολιτικό κόμμα για να προωθήσουν συμφέροντα της ουκρανίας στην Πολωνία.»

Περιέγραψε την εθνοτική και εθνική ενότητα της Πολωνίας που ισχύει από το τέλος του β ‘ παγκοσμίου πολέμου που είναι ένα «μεγάλο συν στην ιστορία της χώρας μας.»

«Τώρα θέλουν να δώσουν ουκρανικό καθεστώς δεύτερης γλώσσας στο Vroclaw και πρόκειται να ξεκινήσουν μαθήματα γλώσσας στα ουκρανικά στο Krakow. Δεν είμαι σωβινιστής, αλλά κάποια μέρα θα μπορούσαμε να έχουμε μια εθνοτική σύγκρουση με τους υποστηρικτές του Stepan Bandera εδώ στην Πολωνία, την οποία μπορεί να μην είμαστε σε θέση να το αποφύγουμε, προειδοποίησε ο » Bohdan Pietka.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία το 2014[3],
η Πολωνία έχει δει μια τεράστια άνοδο στην μετανάστευση από την Ουκρανία. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο Ουκρανοί που ζουν και εργάζονται στην Πολωνία, με ένα ή ένα και μισό εκατομμύριο που εργάζονται προσωρινά.

Η πολωνία και πολλές άλλες χώρες της Ανατολικής ευρώπης αρνούνται να δεχτούν τις ποσοστώσεις της ΕΕ, με στόχο τη διανομή των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη με ένα πιο ομοιόμορφο τρόπο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με κυρώσεις αν δεν ξεκινήσει τη λήψη του μεριδίου των προσφύγων .

References ↑ Europe
( https://sputniknews.com/europe/ ) ↑ Law and Justice Party
( http://sputniknews.com/europe/20151027/1029147741.html ) ↑ crisis in Ukraine in 2014
( http://sputniknews.com/europe/20170603/1054279310.ht

https://sputniknews.com


tokoutsavaki

Το διαβάσαμε από το: Γιατί οι Πολωνοί αρνούνται να δεχτούν τους "Μετανάστες"; Απλά γιατί έχουν σοβαρή κυβέρνηση http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_6152.html#ixzz4l778OOGi


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια