Ξαφνικό αμερικανικό ενδιαφέρον για τις τουρκικές παραβιάσεις






Στις ελληνοαμερικανικές επαφές σε στρατιωτικό επίπεδο, έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ρωτούν με ενδιαφέρον που δεν ήταν συνηθισμένο για “τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με τις τουρκικές παραβιάσεις”!


Φυσικά οι Έλληνες που τους ακούν χαμογελούν αφού οι Αμερικανοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα πάντα για τις παραβιάσεις των Τούρκων από τη πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν!

Δεν είναι μυστικό ότι στις κοινωνικές επαφές που ΄χουν με Έλληνες αξιωματικούς σε θέσεις εξωτερικού οι Αμερικανοί όλα αυτά τα χρόνια εξέφραζαν -ανεπισήμως εννοείται- πως δεν καταλαβαίνουν ,γιατί απλά μετράμε τις παραβιάσεις και δεν κάνουμε κάτι εφόσον έχουμε δίκιο.

Η εκδήλωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος έχει να κάνει βέβαια με το καλό επίπεδο συνεργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον σε στρατιωτικό επίπεδο. Ακόμη και το γεγονός ότι ρωτάνε για κάτι που είναι ήδη γνωστό αλλά το οποίο ποτέ δεν ήθελαν να συζητούν, δείχνει το κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.


Το θέμα βέβαια είναι πως θα μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε αυτή τη θετική συγκυρία. Η διαπίστωση ότι έξω και ειδικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πάμε καλά, δεν λέει τίποτα αν δεν υπάρχξουν χειροπιαστά κέρδη.
Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη φορά ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα από τους Αμερικανούς και δεν επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Τότε που αγοράζαμε αεροσκάφη αξίας 2 δις και όταν ερχόταν η ώρα να ζητήσουμε την λύση κάποιων θεμάτων με τις ΗΠΑ…βγάζαμε απλά φωτογραφίες.

militaire.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ευχομαι και στουs 300 τηs Βουληs
    καλη επιτυχια στο εθνοσωτηριο εργο τουs.
    the boot sir of rostov

    ΑπάντησηΔιαγραφή