Ο Ερντογάν στέλνει πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ νότια της Κύπρου στις 28 Ιουνίου – Σε επιφυλακή το ελληνικό έθνος





Υπό την απειλή

στρατιωτικής άσκησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θέτει την Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό η Τουρκία, καθώς το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε NAVTEX 649/17 για διεξαγωγή άσκησης με πραγματικά πυρά σε περιοχή που ακουμπά και το Οικόπεδο 11 για τις 28 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα συνεχίζει να απειλεί για χρήση στρατιωτικών μέσων.
Την ώρα δηλαδή που ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα συναντώνται παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του εκπροσώπου της Βρετανίας, το τούρκικο ναυτικό και η αεροπορία θα πραγματοποιούν άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ σε μια ευθεία και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Θέλοντας έτσι ίσως να στείλουν το μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την στιγμή που ο κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη δεχθεί μια διαδικασία που πρακτικά ο ίδιος υποβαθμίζεται από Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Συγχρόνως όμως η Τουρκία θέλει να επιβεβαιωθεί η γνωστή απειλή της, το άτυπο Casus Belli που έχει αναγγείλει με την επιστολή της στον ΟΗΕ, ότι εάν δεν διακοπεί το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, θα λάβει «μετρά» για την προστασία των δήθεν συμφερόντων της και των δήθεν συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων.


Έχει μάλιστα προβάλλει αξιώσεις για το μεγαλύτερο μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ και για όλη σχεδόν την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο…

Η αναγγελία της τουρκικής άσκησης γίνεται λίγες ώρες μετά την έκδοση της κυπριακής NAVTEX με την οποία ξεκινούν οι εργασίες για την προετοιμασία της Γεώτρησης στο Οικόπεδο 11 από την TOTAL που έχει προγραμματισθεί στις 14 Ιουλίου.

periergaa.blogspot.grΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια