Ραγδαίες εξελίξεις - Έπεσε η πρώτη πόλη στις Φιλιππίνες στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους - Στρατιωτικός νόμος στην περιοχή






Freepen.gr - Μεγάλες συγκρούσεις ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη σουνίτικη πόλη του Marawi στις νότιες Φιλιππίνες μετά από μάχη ωρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους τρομοκράτες του ISIS.



2 στρατιώτες και 1 αστυνομικός σκοτώθηκαν
σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar News.


Στη συνέχεια, ο Στρατός αποσύρθηκε από το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης καθιστώντας την έτσι την πρώτη πόλη που πέφτει στα χέρια των τζιχαντιστών στη νοτιοανατολική Ασία.


Περίπου 500 αντάρτες του ISIS λέγεται ότι είναι παρόντες στο Marawi, έιναι βαριά οπλισμένοι, έχουν πάρει τον έλεγχο του κέντρου της πόλης και έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα σε διάφορες περιοχές.


Επιπλέον κατέλαβαν την κύρια φυλακή στο Marawi και απελευθέρωσαν πάνω από εκατό κρατούμενους, πολλοί από τους οποίους πρόσκεινται ιδεολογικά στο ISIS και δεν αποκλείεται να ενταχθούν στις τάξεις του.


Η οργάνωση κατέλαβε επίσης δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και όπλα.



Σε απάντηση, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτ κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην επαρχία Μιντανάο ενώ ο επαρχιακός δήμαρχος κάλεσε το στρατό να στείλει ενισχύσεις οι οποίες αναμένεται να φθάσουν αύριο για μια προσεχή αντεπίθεση.


Ο στρατός των Φιλιππίνων εξακολουθεί να ελέγχει τις περισσότερες στρατιωτικές βάσεις και τα κυβερνητικά κτίρια στο Marawi ενώ έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου στα περίχωρά του, παρόλο που ο ISIS ελέγχει τις περισσότερες οικιστικές περιοχές. Για παράδειγμα, το κύριο νοσοκομείο της πόλης παραμένει υπό πολιορκία.


Ακολουθούν φωτογραφίες από το Marawi από τον Chris Tomson του almasdarnews.








http://www.freepen.gr/2017/05/blog-post_2568.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια