Κινεζικός όμιλος εξαγοράζει το 25% της Aegean Airlines;




Δεν διέψευσε η Aegean Airlines τo δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο μεγάλος κινεζικός όμιλος HNA Hainan, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Hainan Airlines, θα εξαγοράσει το 25% της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.



Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως επίκειται ταξίδι στην έδρα της Hainan από τον αντιπρόεδρο της Aegean Ευτύχιο Βασιλάκη, το διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Γερογιάννη και το μέλος του Δ.Σ. και μέτοχο της εταιρείας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον ιδιοκτήτη του Costa Navarino.

Στην ανακοίνωσή της η Aegean αναφέρει ότι: «Aναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Deal News με ημερομηνία 19 Μαΐου 2017, η εταιρεία ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Εταιρεία πάντοτε διερευνά δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών και συμπράξεων οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στις εργασίες όσο και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της. Σε περίπτωση που η Εταιρεία συνάψει στο μέλλον συμφωνία αναφορικά με στρατηγική συνεργασία, ή αντίστοιχη σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη, θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν υπάρχει καμία τέτοια εξέλιξη».

Πηγές της ελληνικής αεροπορικής αγοράς εξηγούν πως η Aegean έχει ανάγκη από μια ισχυρή «πλάτη» προκειμένου να σταθεροποιήσει τη θέση της και να προετοιμάσει την επόμενη φάση ανάπτυξής της, καθώς όπως η εταιρεία έχει ανακοινώσει, θα αποφασίσει μέσα στο 2017 για το νέο τύπο αεροπλάνων που θα παραγγείλει.


Επιπλέον, ενδεχόμενη συμφωνία με τον όμιλο Hainan, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα δώσει στην Aegean τη δυνατότητα να επιχειρήσει να εισέλθει στην αγορά μακρινών δρομολογίων με δικά της αεροπλάνα σε επόμενο στάδιο.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr
http://etravelnews.gr/kinezikos-omilos-exagorazei-25-aegean-airlines/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια