Το 1994 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιούσε από τη Βουλή ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ





Κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι με την πολιτική που εφαρμόζει η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε αυτό που χαρακτηρίζει τους μεγάλους πολιτικούς: τη διορατικότητα.

Σε ομιλία του το 1994 στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι η ελληνική οικονομία έτσι όπως βαδίζει θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια «ικέτης» στο ΔΝΤ.


Συγκεκριμένα στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής ο τότε πρόεδρος της ΝΔ αφού επέκρινε τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι πετάει λάσπη για να εμποδίσει τον λαό να καταλάβει ότι η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή. Χαρακτηριστικά έλεγε: «Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κυρίας Τσιλέρ».

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα

iefimerida.gr
http://katohika.gr/ellada/1994-konstantinos-mitsotakis-proeidopoiouse-vouli-ellada-prosfigei/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια