Ένα “λάθος” του Ευαγγελάτου αποκαλύπτει πως λειτουργεί το ειδησεογραφικό σύστημα(video)






ΜΜΕ καθοδηγούμενα, δημοσιογράφοι ελεγχόμενοι και μιντιακός πόλεμος για το ποιος πλασάρει “ψευδείς ειδήσεις”. Στη μέση, ο μέσος αναγνώστης που καλείται να… κόψει φλέβες!


Ως “σούπερ γκάφα του Eυαγγελάτου” χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι έπαιξε σκηνή απ’ την κωμική ταινία The Ιnterview ως αληθινή. Οι ειδήσεις του Έψιλον έπαιξαν ένα απόσπασμα από την αμερικάνικη ταινία ως “είδηση”, ο δε τρόπος σχολιασμού της από τον Ευαγγελάτο, αν μη τι άλλο, πάει επίσης για Χόλιγουντ. Μπορεί και Επίδαυρο ως αρχαίο δράμα – ωιμέ!


Όμως δεν είναι μόνο ο Ευαγγελάτος που έκανε “λάθος”. Στο ίδιο σφάλμα περιέπεσε και ο δημοσιογράφος Σρόιρερ του Alpha. Μάλιστα το φοβερό κοριτσάκι ενσωματώθηκε στο υπόλοιπο ρεπορτάζ για τις σχέσεις ΗΠΑ, Ρωσίας, Β. Κορέας, με το περισπούδαστο και ασθμαίνον ύφος της εκφωνήτριας να ανεβάζει τους τόνους. Ενώ καπάκι έβαλε ΑΛΗΘΙΝΈΣ δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων που έγιναν σε άσχετο τόπο/χρόνο, σχετικό ωστόσο με την “ένταση” που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χώρες
.


https://i0.wp.com/nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2017/04/The_Interview_2014_poster.jpg?resize=202%2C300


Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από την κωμική ταινία The Interview, με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο, η οποία δεν παίχτηκε στους κινηματογράφους των ΗΠΑ εξαιτίας απειλών από Βορειοκορεάτες χάκερς για την προσβολή προς το πρόσωπο του ηγέτη τους. Στην ταινία, μάλιστα, δύο Αμερικανοί πηγαίνουν στην Β. Κορέα για να τον δολοφονήσουν. Έτσι κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά σπάζοντας θεάσεις και… τα νεύρα και πάλι της Β. Κορέας.

Την “καυτή πατάτα” τσίμπησαν κάποιοι ιστότοποι, έγινε viral, με τελευταία και καταϊδρωμένα τα Ελληνικά Hoaxes που καρπώθηκαν τις αποκαλύψεις των άλλων, αφού οι ίδιοι είναι πάντα απασχολημένοι με πολύ… “σοβαρά” θέματα (γενικώς ανοησίες) ή πολύ “ανόητα” (ψεκασμοί, εμβόλια, υγεία και θρησκεία).
Η “συγνώμη” του Ευαγγελάτου


Ο δημοσιογράφος απολογήθηκε στο κοινό του για την πατάτα, με τέτοιο τρόπο σαν να μην απολογήθηκε. Με λίγα λόγια είπε, Εντάξ… το βίντεο ήταν λάθος, αλλά… το καθεστώς του Κιμ είναι Χούντα! Χούντα – χούντα!Το ξέρει πολύ καλά το καθεστώς, ο Ευαγγελάτος, γιατί… έχει πάει; Σε ποια από τις δυο Κορέες είναι ο Κιμ; Γιατί… τις μπέρδεψε ΚΑΙ αυτές. Μη Θεέ μ’ χειρότερα… Δείτε το βίντεο…

Το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά και οι εκτιμήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δημοσιογραφία
Αδικαιολόγητες παρεμβάσεις στο έργο τους, εκφοβισμοί, ψυχολογική βία μέσω απειλών και δικαστικών διώξεων αλλά και παρεμβάσεις στη δραστηριότητα τους στα σόσιαλ μίντια, διαπιστώνει, ότι γίνονται εναντίον των δημοσιογράφων, από τις κυβερνήσεις των 47 χωρών-μελών του, το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Σε έρευνα του, που δημοσιεύθηκε σήμερα και βασίζεται σε «δείγμα» 940 δημοσιογράφων απ’ όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού και της Λευκορωσίας, διαπιστώνεται ότι, «σχεδόν το ένα τρίτο των δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην έρευνα (που πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2016) είχε υποστεί σωματική επίθεση». Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στη Γάτα – απειλές, βία και νοθεία στα μίντια, ωστόσο ΔΕΝ αναφέρεται ο χρηματισμός.

Μας λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης κάτι που δεν ξέρουμε; Όχι, φυσικά, δεν μας λέει πως ελέγχεται και το ίδιο από τα λόμπις. Είχαμε ανάγκη το Συμβούλιο της Ευρώπης για να καταλάβουμε τι γίνεται στα ΜΜΕ; Όχι, φυσικά, αφού ζούμε στο πετσί μας την προπαγάνδα, αλλά και τη σιωπή των αμνών σε πολύ καυτά θέματα.

Πως γίνεται όμως δυο διαφορετικά κανάλια να κάνουν το ίδιο “λάθος”; Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να μπει η κωμωδία ως είδηση; Ποιος τελικά κάνει το ρεπορτάζ, οι Ευαγγελάτος και Σρόιτερ ή κάποιος άλλος κι αυτοί απλώς παπαγαλίζουν; Είναι αυτοί “ελεύθεροι” δημοσιογράφοι ή “νοικιασμένοι”; Δυο διαφορετικοί δημοσιογράφοι, δυο διαφορετικά κανάλια, δυο διαφορετικά ρεπορτάζ, ένα ΊΔΙΟ λάθος, πως εξηγείται;
Αν διαβάσατε το άρθρο μας ΜΜΕ: Ελευθερία του Τύπου ή ελεγχόμενη προπαγάνδα; θα πάρετε όλες τις απαντήσεις:

Δημοσιογράφοι προς ενοικίαση: Πώς η CIA αγοράζει τις Ειδήσεις, τι είναι η Επιχείρηση Mockingbird και πως η CIA ελέγχει τα Media, και τέλος, εδώ θα καταλάβετε πως γίνεται η κοινή γκάφα, πως πολλές φορές οι ειδήσεις ακολουθούν ένα κοινό σενάριο, σε όλα τα κανάλια. Το άρθρο είναι μεγάλο, αλλά άλλο τόσο είναι και το θέμα.


Να φανταστείτε μόνο, ότι ΑΥΤΟΊ φωνάζουν για τις “ψευδείς ειδήσεις” του διαδικτύου και ζητούν να μπορούν να ελέγχουν την εναλλακτική ενημέρωση! Μαζί με τους “ηγέτες” των social media και τους Astroturfers χωμένους ανάμεσα σε χρήστες και ιστοτόπους.

Σε γενικές γραμμές, η δημοσιογραφία και πληροφόρηση στα χειρότερα της, θυμίζει πλέον Μεσαίωνα, με Ιερά Εξέταση, κυνήγι μαγισσών και το αλάθητο του Πάπα-μιντιάρχη!

πηγη
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια