Κλειτοριδεκτομές στο κέντρο της Αθήνας. Μουσουλμάνοι ακρωτηριάζουν τα γεννητικά όργανα ανήλικων κοριτσιών







Πριν από πολλά χρόνια, όταν το βιβλίο της Γουόρις Ντίρι «Λουλούδι της Ερήμου» γινόταν best seller, καταδικάζοντας τις βάρβαρες πρακτικές των κλειτοριδεκτομών (δηλαδή του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων)

σε ανήλικα κοριτσάκια (ακόμα και μωρά) στη Σομαλία, κανείς δεν φανταζόταν ότι η βάρβαρη αυτή πρακτική θα έφτανε και στη χώρα μας!

Να όμως, που τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν και πλέον γίνονται κλειτοριδεκτομές στο κέντρο της Αθήνας.

Θύματα είναι ανήλικα κορίτσια προσφύγων και θύτες οι ίδιοι τους οι γονείς αλλά και ηλικιωμένες «θεραπεύτριες» ή άτυποι ιμάμηδες στο ρόλο του χασάπη.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» που επικαλείται καταγγελίες εργαζόμενου σε ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, το «έθιμο» αυτό εξαπλώνεται γοργά και στη χώρα μας.


Αρκετά μέλη μειονοτήτων που θέλουν να «καθαρίσουν» σωματικά και ηθικά τα ανήλικα κορίτσια τους, επιστρατεύουν «εξειδικευμένους κόφτες» να κάνουν την βρώμικη δουλειά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μάλιστα με το αζημίωτο.

Στην Ελλάδα χιλιάδες γυναίκες έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο. Ιδιαίτερα στην Αθήνα και στα hot spots, υπάρχει μια μικρή «βιομηχανία» από θεραπεύτριες που εξαγνίζει τα κορίτσια από την υποτιθέμενη ντροπή που προκύπτει από την σεξουαλικότητά τους.

Εκτός από τις ηλικιωμένες που εκτελούν χρέη χασάπη, οι άτυποι ιμάμηδες κάνουν επίσης εκτομή, ραφή , μερική ή ολική αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων.


Πολλά από τα κορίτσια αυτά ήρθαν στην Ελλάδα με τους γονείς τους για ένα καλύτερο μέλλον, και τα περισσότερα είναι κάτω των 15. Ανάμεσα τους υπάρχουν και βρέφη μόλις μερικών μηνών!

Οι «μαίες», χρησιμοποιώντας ψαλίδι ή ξυράφι, δίχως αναισθητικό και δίχως να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, ακρωτηριάζουν τα γεννητικά όργανα ανήλικων κοριτσιών, κάτω από άθλιες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Η εξομολόγηση της εργαζόμενης στη ΜΚΟ για ένα κορίτσι-θύμα που υπέστη κλειτοριδεκτομή, σοκάρει:

«ΜΙΑ ΕΦΗΒΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΠΩΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΦΟΤΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΠΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ. ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. ΕΜΟΙΑΖΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΑ, ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΝΑΠΕ. ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΓΑΝ 2 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ 24ΩΡΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ».

Πηγή: star

http://hellas-now.com/%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια