Στο χάος βυθίζεται η Αλβανία – Ζητά το «κεφάλι» του Ράμα η αντιπολίτευση





Με ωριαίο αποκλεισμό  Δευτέρα, όλων των κεντρικών οδικών αρτηριών στην Αλβανία κλιμακώνει η αντιπολίτευση
τις κινητοποιήσεις της με αίτημα την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου βουλευτικές εκλογές.


Ο Ράμα μίλησε για σενάρια της αντιπολίτευσης που θυμίζουν τις ταραχές του 1997 και κάλεσε τον λαό να μην ακολουθήσει την έκκληση του Δημοκρατικού Κόμματος, που κατ’ εκείνον δεν γίνεται για τις εκλογές, αλλά προς υπεράσπιση των διεφθαρμένων δικαστών και εισαγγελέων από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα από τη σκηνή της διαδήλωσης διαμαρτυρίας, που συνεχίζεται επί 65 ημέρες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει βία εκ μέρους των οπαδών του, τους οποίους κάλεσε «μαζί με κάθε Αλβανό» να ενωθούν σήμερα στην κίνηση κλιμάκωσης των ενεργειών της αντιπολίτευσης «για ελεύθερες εκλογές στη χώρα», όπως η αντιπολίτευση επιμένει.


Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της αντιπολίτευσης να κλείσει τους δρόμους είναι παράνομη και θα τιμωρηθεί όποιος παραβιάσει τη δημόσια ασφάλεια και τάξη στους δρόμους.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε άμεσα, λέγοντας ότι θα προσφύγει στο εισαγγελέα εναντίον όποιου αστυνομικού τολμήσει να αγγίξει τους διαδηλωτές.

Η σκληρή αυτή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γίνεται μια μέρα πριν αφιχθεί στα Τίρανα αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ώστε να εξευρεθεί «κοινή γλώσσα» στο θέμα των επικείμενων εκλογών.

Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, όμως η αντιπολίτευση αποφάσισε να μην πάρει μέρος, ισχυριζόμενη ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δεν θα είναι δίκαιες και ελεύθερες, αλλά θα επηρεαστούν από το οργανωμένο έγκλημα.

Έτσι, η αντιπολίτευση απαιτεί παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Από τη δική του πλευρά, ο Ράμα επιμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά και με τη νυν κυβέρνηση.

πηγη

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια