Ο ΤΡΑΜΠ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΜOΛΟΓΙΟ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΑ €345 ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!




Η κόντρα Τραμπ – Μέρκελ
και τα όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο τις εκρηκτικής συνάντησής τους πριν 10 ημέρες στην Ουάσινγκτον

θα μας απασχολούν πολύ καιρό. Όπως αποκαλύπτουν οι Times ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να ετοιμάσει ένα τιμολόγιο, το οποίο και παρέδωσε στην Μέρκελ, στο οποίο αναγραφόταν το ποσό που χρωστάει η Γερμανία στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της μειωμένης εισφοράς της τα τελευταία 12 χρόνια!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ποσό ανέρχεται στα €345 δισεκατομμύρια αφού οι επιτελείς του Τραμπ υπολόγισαν ότι στα 12 χρόνια που η Γερμανία δεν ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ της για την αμυντικής της ενίσχυση το ποσό ανήλθε στα €288 δισεκατομμύρια.


Σε αυτό πρόσθεσαν τους τόκους και προέκυψαν τα €345 δις. Ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη επικρίνει τη γερμανική στάση σε αμυντικά ζητήματα θεωρώντας ότι η Αμερική ξοδεύει τόσα πολλά καλύπτοντας ουσιαστικά τις χώρες που δεν φροντίζουν για την άμυνά τους.

Από το 2014 που οι χώρες του ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία για το 2% μόνο η Αγγλία, η Ελλάδα, η Πολωνία και η Εσθονία το τήρησαν. Οι υπόλοιπες ξοδεύουν πολύ λιγότερα γεγονός που έχει δυσαρεστήσει τον Τραμπ. Βέβαια το τιμολόγιο δεν καλύπτει μόνο την τελευταία τριετία αλλά πάει πίσω στο 2002 στην εποχή που ο προκάτοχος της Μέρκελ, Γέρχαρντ Σρέντερ είχε αναλάβει αντίστοιχη δέσμευση.

Σύμφωνα με τους Times η Μέρκελ αντέδρασε ψύχραιμα στην πρόκληση Τραμπ και προσπάθησε να την αγνοήσει. Την επόμενη ημέρα της συνάντησης ο Τραμπ προσπάθησε να διαψεύσει ότι προκλήθηκε ένταση στη συνάντηση και έριξε την ευθύνη για τις διαρροές στα αγαπημένα του «Fake News».

Συμπλήρωσε, όμως, ότι «είναι γεγονός ότι η Γερμανία χρωστάει τεράστια ποσά στις ΗΠΑ για την πανάκριβη και πανίσχυρη αμυντική προστασία που της παρέχει». Η Γερμανία επισήμως απάντησε πως δεν υπάρχει οποιοδήποτε χρέος προς τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ και ότι τα αμυντικά της έξοδα περιλαμβάνουν τόσο τις αποστολές των Η.Ε. όσο και στις ευρωπαϊκές αποστολές.


Πηγή:


Indipendent.co.ukΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια