Συναγερμός στα Ίμια: Οι Τούρκοι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό πολέμου(video)





ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ίμια: Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται πως βαδίζουν στο εξής οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς η Τουρκία κλιμακώνει το σκηνικό της έντασης με φόντο το Αιγαίο, προκαλώντας απροκάλυπτα την Ελλάδα και επιχειρώντας να ξαναβάλει «φωτιά» στην περιοχή των Ιμίων, όπως ακριβώς είχε κάνει και το 1996.

Το Newsbomb.gr, με απόλυτη συνέπεια και μέσω αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων και εκτενών ρεπορτάζ, έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό για το άσχημο παιχνίδι των Τούρκων, ιδίως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στη γείτονα στις 15 Ιουλίου 2016.


Και μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, να εμφανίζεται σε δηλώσεις του καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι «το δίκιο είναι με το μέρος μας», ωστόσο την άποψή του δεν φαίνεται να συμμερίζεται σε καμία περίπτωση η Άγκυρα.

Την ίδια στιγμή, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι γείτονες φαίνεται πως επιδιώκουν μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης, άλλοτε παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο κι άλλοτε κόβοντας βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα.


Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, οι Τούρκοι παραβίασαν τρεις φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τουρκικά σκάφη να εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια κοντά στα Ίμια και να αρνούνται να αποχωρήσουν.

«Είστε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Φύγετε τώρα», είπε μέσω ασυρμάτου το ελληνικό Λιμενικό Σώμα στους Τούρκους. Οι τελευταίοι, όχι απλά δεν απομακρύνθηκαν αλλά αγκυροβόλησαν ακριβώς στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Η τουρκική κορβέτα «Bandirma» μπήκε στα εθνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων γύρω στις 18:30 την Τρίτη (21/02/2017), με το επεισόδιο να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το πρωί της Τετάρτης (22/02/2017) τουρκική ακταιωρός παραβίασε και πάλι τα θαλάσσια σύνορα, με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» να την καταδιώκει μέχρι να απομακρυνθεί ξανά προς τα τουρκικά παράλια.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η Άγκυρα έσπευσε την Τετάρτη να γνωστοποιήσει πως το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» ξεκινά υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο, σε μια θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ του Αγίου Όρους, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.
Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έσπευσε να εκδώσει και τη σχετική NAVTEX 244/17, ώστε να δεσμεύσει τη συγκεκριμένη περιοχή.
Όμως το πλέον επικίνδυνο στη νέα αυτή ιδιόμορφη περίοδο, στην οποία έχουν μπει για τα καλά πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ο ρόλος των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία μοιάζουν να λειτουργούν ως πειθήνια όργανα του καθεστώτος Ερντογάν.
Η διαβόητη «τουρκική μονταζιέρα» πλάθει διαρκώς «θερμά επεισόδια» Σύμφωνα με βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσίευσε η τουρκική Hurriyet, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε τα Ίμια και έδεσε πάνω σε μία από τις βραχονησίδες.
Έλληνες ψαράδες, ωστόσο, αλλά και το Λιμενικό Σώμα διέψευσαν το περιστατικό, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένα δημοσιεύματα από τους Τούρκους.
«Τους ξέρουμε, τόσα χρόνια τα ίδια κάνουν, δεν τους φοβόμαστε», είπαν οι Έλληνες ψαράδες των Οινουσσών και της Καλύμνου.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το καθεστώς Ερντογάν χρησιμοποιεί εδώ και αρκετούς μήνες συστηματικά την ανιστόρητη θεωρία για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αρχιπέλαγος, ενώ, παράλληλα, αμφισβητεί διεθνείς Συνθήκες και συμβάσεις, με αποκορύφωμα αυτή καθαυτή τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Αυτή ακριβώς η τακτική του δήθεν τσαμπουκά, της αμφισβήτησης και της αναίρεσης του status quo στο Αιγαίο εδράζεται στην προσπάθεια του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να χαϊδέψει τα αυτιά ακραίων εθνικιστικών κύκλων μέσα στη χώρα του, αναβιώνοντας την τουρκική «Μεγάλη Ιδέα».
Είναι φανερό πλέον ότι απέναντι στο ιστορικό δίκιο της Ελλάδας, ο Ερντογάν προτάσσει το «Δίκαιο του Δερβέναγα», επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, που προ ημερών είχε αποκαλύψει ότι οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν να προκαλούν, τουλάχιστον έως τις 16 Απριλίου 2017.
Και τούτο, γιατί τότε οι Τούρκοι θα προσέλθουν υποχρεωτικά στις κάλπες, για να επισφραγίσουν και τυπικά τις υπερεξουσίες του Ερντογάν έως το 2029, με ένα νέο Σύνταγμα.
Συνεπώς, ο Ερντογάν υιοθετεί το δόγμα του «ψευτοτσαμπουκά», αναζωπυρώνει το νεο – οθωμανικό μεγαλοϊδεατισμό, για να φτάσει στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου πιο ισχυρός από ποτέ, ως ένας μοντέρνος ισλαμιστής Σουλτάνος.
Γνωρίζει, άλλωστε, πως αυτή η τακτική είναι μονόδρομος για την παραμονή του στην εξουσία. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για το καθεστώς του η Ελλάδα συνιστά το τέλειο θύμα: βάλλεται από τους δανειστές και τα Μνημόνια και σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ευρώπη.
Η ελληνική πλευρά οφείλει και πρέπει πλέον να είναι πανέτοιμη για το οτιδήποτε. Κανείς δεν θέλει να ζήσει ξανά ένα σκηνικό τύπου Ιμίων. Και σίγουρα, κανείς θα ήθελε να βιώσει ακόμη μία εθνική τραγωδία.
πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια