Πόσο προδότες είναι; Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία – Καμαρώνεις τώρα για τους πολιτικούς σου Έλληνα; (ΦΩΤΟ)







Πόσο προδότες είναι; Η Ελλάδα απείχε από ψηφοφορία για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία – Καμαρώνεις τώρα για τους πολιτικούς σου Έλληνα; (ΦΩΤΟ)


Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία. Το ίδιο έπραξαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – μέλη του ΟΗΕ, εκτός από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Τσεχία που ψήφισαν κατά.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες ο ΟΗΕ, η όποια διεθνής σύμβαση για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την επόμενη Συνέλευση του Οργανισμού του χρόνου, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία.


Η απόφαση ελήφθη με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την… πολύπαθη Αργεντινή.
«Πραγματικά σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Αργεντινούς. Σήμερα θα πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι».
Με μια θριαμβευτική ανάρτηση στο facebook χαιρέτησε η Πρόεδρος της Αργεντινής την χθεσινοβραδινή απόφαση του ΟΗΕ.
«Για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν καθοριστική η συμβολή των G-77 και της Κίνας.


Για περισσότερα από 10 χρόνια αυτή η ομάδα χωρών αγωνιζόταν να πετύχει αυτή τη συμφωνία, επιχειρηματολογώντας ότι είναι εφικτή και ζητώντας να μην επαναληφθεί αυτό που γίνεται με τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια στην Αργεντινή. Δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι η Αργεντινή μας άνοιξε τα μάτια και γι’ αυτό πιστεύω οτι δικαιούμαστε όλοι να είμαστε περήφανοι σήμερα» έγραψε η Κίρσνερ στο λογαριασμό της και υπογράμμισε την ιστορικότητα της απόφασης.
«Εκείνοι που ψήφισαν αρνητικά, πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο στον οποίο πετούν περισσότερα περιστέρια και λιγότεροι γύπες σε όλους τους τομείς.


Έναν πιο ισορροπημένο κόσμο, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τις αντιπαραθέσεις» γράφει η Κίρχνερ, απευθυνόμενη στη διεθνή κοινότητα.
Η Πρόεδρος της Αργεντινής στέλνει ένα μήνυμα και στο εσωτερικό της χώρας της όμως, τη νεοφιλελεύθερη αντιπολίτευση που την κατηγορούν ότι απομόνωσε τη χώρα της. «Πώς είμαστε απομονωμένοι από τον κόσμο; Εκεί που εκπροσωπείται ο κόσμος, στα Ηνωμένα Έθνη μόλις κέρδισε μια θέση, που δεν είναι η θέση της Αργεντινής, αλλά η θέση των χωρών που έχουν αξιοπρέπεια και που θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα λαών τους .


Όλες οι χώρες που δεν θέλουν να εξαπατώνται» γράφει.
«Άνθρωποι διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, πολιτισμών που ζουν σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και έχουν διαφορετικές ιστορίες, όμως μοιράζονται την κοινή αντίληψη της δικαιοσύνης ψηφίζουν υπέρ της αξιοπρέπειας. Επειδή δεν μπορεί μια φούχτα δισεκατομμυριούχων να πνίγει μια χώρα και να εξοντώνει μια κοινωνία με την απειλή της χρεωκοπίας, βγάζοντας την από τον κόσμο» καταλήγει η Κίρχνερ.




* Ο πίνακας της ψηφοφορίας του ΟΗΕ είναι από το επίσημο προφίλ της προέδρου της Αργεντινής στο facebook.


scoops.gr

http://katohika.gr/gn-blog/poso-prodotes-einai-ellada-apeixe-apo-psifoforia-gia-tin-prostasia-xoron-apo-ti-xreokopia-kamaroneis-tora-gia-tous-politikous-sou-ellina-foto/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Το θέμα δεν είναι αν καμαρώνουν, αλλά αν συνειδητοποιούν πόσο ηλίθιοι και κόπανοι είναι όσοι συνεχίζουν να εθελοτυφλούν στην προδοσία αυτών των καθαρμάτων της ελληνικής Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή