Το πρώτο απειλητικό μήνυμα του Ερντογάν στον Τραμπ - Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας





Ακολουθεί ένα από τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην Τουρκία για την πορεία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, την νέα περίοδο Τραμπ. Ο αρθρογράφος πρόσκειται στο «στρατόπεδο» του Ερντογάν, όπως και η εφημερίδα Sabah, στην οποία δημοσιεύτηκε το άρθρο στις 23 Ιανουαρίου 2017.


Φυσικά το κορυφαίο θέμα, το οποίο –σύμφωνα με τις δηλώσεις Ερντογάν που επικαλείται ο αρθρογράφος– είναι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρδους, θέμα για το οποίο τα… μαντάτα από την Ουάσινγκτον δεν είναι καλά για την Τουρκία, εξού και οι διαρροές και το παρόν άρθρο.


Σημειώνεται πάντως ότι ο αρθρογράφος αναφέρεται σε επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν, καθώς και στην αποφασιστικότητα του Τούρκου προέδρου να τα «σπάσει» οριστικά με τις ΗΠΑ, αν συνεχίσουν να στηρίζουν τους Κούρδους.
Του Κουρτουλούς Ταΐζ (Kurtuluş Tayiz), εφ. Sabah.


Η πρώτη προειδοποίηση του Ερντογάν προς τον Τραμπ
Ο πρόεδρος Ερντογάν απέφυγε για αρκετό καιρό να μιλήσει σχετικά με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Μόλις όμως ανέλαβε καθήκοντα, ήρθε και η πρώτη αξιολόγηση από τον Ερντογάν.



Ο Ερντογάν στη δήλωση που έκανε πριν από το ταξίδι στη Νότια Αφρική, προειδοποίησε τον Τραμπ για την πολιτική του στη Μέση Ανατολή.Αναδημοσίευση από: infognomonpolitics.blogspot.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια