«Βόμβα» Τόμσεν: Η Ελλάδα θα υποφέρει φρικτά από την ανεργία για 21 χρόνια




Εφιάλτης χωρίς τέλος για τους Έλληνες – Διαψεύδεται για άλλη μια φορά το κυβερνητικό αφήγημα για ανάπτυξη – Τα μνημόνια και η άγρια λιτότητα «σβήνουν» κάθε ελπίδα


«Μαύρες» προβλέψεις για την ανεργία στην Ελλάδα έκανε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.


Η ομολογία του κ. Τόμσεν καταδεικνύει για μια ακόμα φορά την πλήρη αποτυχία των μνημονίων.


Οι άγριες περικοπές σε μισθούς, η ελαστικοποίηση όλων των μορφών απασχόλησης είναι καταφανές ότι δεν απέδωσαν σε κανένα επίπεδο, παρά τα όσα ευαγγελίζονταν οι δανειστές.


Τα μνημόνια βύθισαν την οικονομία και «έθαψαν» την αγορά εργασίας, χωρίς να διαφαίνεται άμεσα ελπίδα ανάκαμψης. Με τον τρόπο αυτό διαψεύδεται εκ των πραγμάτων και η κυβερνητική αισιοδοξία για ...άμεση ανάπτυξη.


Όπως παραδέχτηκε, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον ο Πολ Τόμσεν θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 21 χρόνια, για επανέλθουν τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα, στα προ κρίσης επίπεδα.


Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει πολλές φορές παραδεχτεί τις αστοχίες των παρεμβάσεών του στην Ελλάδα, ωστόσο επιμένει στην ίδια συνταγή της άγριας λιτότητας, παρά το ότι τελικά το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.


Με την «πρόβλέψή του» του ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προϊδεάζει για τα ευρήματα των εκθέσεων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία αλλά και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.


Μάλιστα τα δύο ξεχωριστά κείμενα αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.


Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση πως η ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τραπεζική ένωση και -κυρίως- διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.



Συγκεκριμένα, ο Πολ Τόμσεν σημείωσε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη».Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια