Η μυστική ανεξάρτητη Πόλη του Λονδίνου που διοικείται από την… Εταιρεία – ΒΙΝΤΕΟ









Γνωστό είναι σε πολλούς το περίφημο City του Λονδίνου,


η ιστορική περιοχή, με τις αρχαίες αγορές, τις φημισμένες γέφυρες αλλά και με τους μοντέρνους ουρανοξύστες.

Εκεί χτυπά η καρδιά του χρηματοοικονομικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ για πολλούς αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα του…πλανήτη, των περιοχών δηλαδή που βρίσκονται υπό την επιρροή της Νέας Τάξης.

Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως το City του Λονδίνου, παρότι γεωγραφικά βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου δεν ανήκει στην Αγγλία

Αποτελεί ξεχωριστή πόλη μέσα στην πόλη του Λονδίνου.

Μάλιστα ακόμη και οι βρετανοί μονάρχες, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ, θα πρέπει να ζητήσουν άδεια για εισέλθουν στην πόλη κατά την διάρκεια ειδικής τελετής.

Μάλιστα υπάρχει ειδικός εκπρόσωπος του City στο Κοινοβούλιο με αποστολή να εμποδίζει νόμους που μπορεί να πλήξουν τα συμφέροντά του ή να εξασφαλίζει εξαιρέσεις από αυτούς.

Το εύρωστο και πανίσχυρο City διαθέτει πολλά ακίνητα εκτός των τειχών που είναι διακριτά αφού φέρουν το θυρεό της πόλης, όπως η Γέφυρα του Πύργου του Λονδίνου ή ο σταθμός Paddington .

Διατηρεί ένα μοναδικό πολιτικό καθεστώτος ως εταιρική πόλη και διατηρεί επίσης μια ιδιαίτερη σχέση με το βρετανικό Στέμμα, κάτι που αποτελεί απόρροια της εξαίρεσης του από σειρά μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαθέτει δική του σημαία και θυρεό ενώ διοικείται από την Εταιρεία του Σίτι του Λονδίνου- αρχαιότερη της πρωτεύουσας της Αγγλίας- και επικεφαλής είναι ο Λόρδος Δήμαρχος του Λονδίνου, αξίωμα που διαφέρει κατά πολύ από αυτό του Δημάρχου του Λονδίνου.

Η Εταιρεία αποτελείται από δύο Συμβούλια, την κυρίως εθιμοτυπική Συνέλευση των Όλντερμεν και τη Συνέλευση του Συμβουλίου των Κοινών.

Η πόλη έχει επίσης δύο Σερίφηδες και συλλέγει ξεχωριστά τους φόρους για την χρηματοδότησης της αστυνομίας και άλλων δημοτικών υπηρεσιών.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως η Πόλη αποτελεί πρότυπο παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπου τα πλήθη θα κυβερνά η Μητρική (υπερπολυεθνική) Εταιρεία του παγκόσμιου ηγέτη.
ΠΗΓΗ
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια