Το ΔΝΤ ζήτησε να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα





Σύμφωνα με το Έθνος η απάντηση του ΥΠΟΙΚ ήταν αρνητική – Το αίτημα υποβλήθηκε ξεχωριστά από τους άλλους δανειστέςΜπροστά σε μια νέα απαίτηση του ΔΝΤβρέθηκε την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση καθώς το ταμείο ζήτησε με e-mail, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές οι εκπρόσωποι του Ταμείου ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσα στο Δεκέμβριο προκειμένου η αγορά να λειτουργεί ελεύθερα και τις 52 Κυριακές του χρόνου.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα, μάλιστα, το οποίο εστάλη ξεχωριστά από τους άλλους δανειστές, γινόταν η σημείωση ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν αρνητική με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική. Σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε το υπουργείο, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.


Η ελληνική πλευρά φέρεται, επίσης, να παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το σημερινό σύστημα αποδίδει καθώς με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ήδη αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των Κυριακών στις οποίες είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι 38,6.

protothema.gr

http://katohika.gr/ellada/zitise-anoigoun-kiriakes-emporika-katastimata/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια