Σοκ: Η ίδια ομάδα που σχεδίασε την δολοφονία του Κ.Καραμανλή έκανε και κατασκοπεία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας! - Ποια στοιχεία έκλεψαν





Κατασκοπεία σε βάρος της χώρας με απόσπαση στοιχείων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το 2004-2005 ασκούσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του σχεδιασμού της δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και οι αυτουργοί των υποκλοπών της περιόδου 2004-2005.

Συγκεκριμένα στο δικόγραφο της παραπομπής σε δίκη μελών της συμμορίας, υπάρχει υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος δεν έχει «αγνώστων στοιχείων ταυτότητας», κατά το σκεπτικό της εισαγγελέως, έκλεψε στοιχεία για τα προγράμματα των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache, των αρμάτων μάχης LEO2HEL, των ρωσικών SHORADS Τor-M1 και την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των επίσης ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων μακρού βεληνεκούς S-300PMU1.

Oλα αυτά τα στοιχεία δόθηκαν σε "ξένη δύναμη" και ορισμένα από αυτά αλλά σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης στην ίδια υπόθεση για τις υποκλοπές και το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, περιλαμβάνονται στην εισαγγελική πρόταση παραπομπής του Αμερικανού πράκτορα William B. και τεσσάρων ακόμη συνεργών του.

Το πρώτο αφορά το γεωγραφικό εύρος των παράνομων συνακροάσεων, που δεν περιορίζονταν στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά εκτείνονταν έως την Κάσο και την Κάρπαθο. Το δεύτερο, ότι ένα από τα κινητά-σκιές χρησιμοποιούνταν εν αγνοία του ιδιοκτήτη του.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η παρακολούθηση τηλεφωνημάτων του πρώην πρωθυπουργού έγινε και από την… Αυστραλία!

Μάλιστα, η παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του κ. Καραμανλή έγινε από την Αυστραλία πριν την επίσκεψή του εκεί το 2007.

Το από ποιους είναι άγνωστο και ίσως θα παραμείνει άγνωστο. Όπως και το γιατί…

Στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Μ. Βαΐτση, σημειώνει ότι τα καρτοκινητά-σκιές ενεργοποιήθηκαν κυρίως μεταξύ του Ιουλίου 2004 και του Μαρτίου 2005, εντός του τριγώνου Πύργος Αθηνών-Πλατεία Μαβίλη-Ανατολικό Κολωνάκι, η εμβέλεια όμως των παράνομων συνακροάσεων εκτεινόταν έως το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, υποκλοπές στα υπό παρακολούθηση τηλέφωνα δεκάδων πολιτικών αξιωματούχων και αλλοδαπών μπορούσαν να γίνουν στη νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα, την Τήνο, τη Μύκονο, τη Νάξο, τη Σίφνο, τη Σέριφο έως και τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάσο και την Κάρπαθο, όπου βρίσκεται το σπίτι του Ελληνοαμερικανού πράκτορα της CIA.

Ακόμη, το παράνομο δίκτυο κάλυπτε σχεδόν το σύνολο του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά όχι την κεντρική ή βόρεια Ελλάδα. Ο William B. είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και με τηλεφωνικούς αριθμούς στην αμερικανική πολιτεία Μέριλαντ, όπου ζει μόνιμα. Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι τα μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός απέφευγαν να μιλούν στα κινητά τους τηλέφωνα, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας, αγνοούσαν όμως ότι γίνονταν υποκλοπές, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές τις οποίες είχαν επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2004.

Στις 26 Μαΐου 2004, ο Ν. Τζ., ναυτικός από το Αγκίστρι, ζήτησε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά να διακόψει τη σύνδεσή του με εταιρεία, αρνούμενος παράλληλα να την αντικαταστήσει με «κάρτα», όπως συνήθως συνέβαινε τότε.

Όμως, προς μεγάλη του έκπληξη, όπως κατέθεσε αργότερα στις Αρχές και αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο αριθμός του κινητού του μετατράπηκε σε καρτοκινητό και ήταν μεταξύ αυτών που πωλήθηκαν στη σύζυγο του William B., Irene, από το ίδιο κατάστημα της Ακτής Μιαούλη.

Στις 30 Ιουνίου 2004, σχεδόν έναν μήνα μετά την ημέρα που ο ναυτικός διέκοψε τη σύνδεση και ενώ βρισκόταν ναυτολογημένος ως κυβερνήτης στο πλοίο «Αμφιτρίτη», σε δρομολόγιο των νήσων Κυκλάδων, έκανε κλήσεις στα άλλα καρτοκινητά-σκιές, με προφανή στόχο να συνδεθεί με το παράνομο λογισμικό, ενώ έτερο κινητό-σκιά δέχθηκε την ίδια περίοδο γραπτά μηνύματα (σ.σ.: αυτός είναι ο τρόπος σύνδεσης με άλλα κέντρα παρακολούθησης) από τη Μ. Βρετανία, τη Σουηδία, την Ινδία και την Αυστραλία.

Κοινώς, οι όποιες συνομιλίες του Κ. Καραμανλή και των υπουργών του παρακολουθούνταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Παράπονα Ρόδου

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια