ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ! Τι κρύβεται στο Μπάκιγχαμ (BINTEO)




Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η επίσημη κατοικία και η διοικητική έδρα του μονάρχη του Λονδίνου.

Στο παλάτι είναι συχνά στο επίκεντρο κυρίως των πολιτικών δρώμενων ενώ παράλληλα επιδεικνύει και την αίγλη του μέσω της φιλοξενίας διάσημων προσώπων.

Το χρονικό

Αρχικά ήταν το μεγάλο αρχοντικό του Δούκα του Μπάκινγχαμ το 1703 και το είχε στην ιδιοκτησία του για πάνω από 150 χρόνια.

Εξαγοράστηκε από το βασιλιά Γεώργιο τον τρίτο το 1761 ως ιδιωτική κατοικία για την Βασίλισσα Σαρλότ και έγινε γνωστή ως το σπίτι της Βασίλισσας.

Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα, οι αρχιτέκτονες John Nash και Edward Blore, κατασκεύασαν τρεις πτέρυγες γύρω από την κεντρική αυλή. Τότε, τα ανάκτορα έγιναν η κατοικία του μονάρχη όταν η βασίλισσα Βικτώρια μετακόμισε επίσημα εκεί το 1837.


Οι τελευταίες μεγάλες προσθήκες έγιναν στα τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου . Χτίστηκε το μεγάλο μπαλκόνι όπου η βασιλική οικογένεια μαζεύεται για να χαιρετίσει το πλήθος. Αλλά και ένα παρεκκλήσι, το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από μια βόμβα. Τελευταίο και σημαντικότερο ήταν η γκαλερί της Βασίλισσας, όπου παρουσιάζονταν έργα τέχνης από την Βασιλική Συλλογή.

Δείτε το βίντεο:

http://katohika.gr/diethni/skoteina-mistika-vasilissas-krivetai-mpakigxam-binteo/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια