Άγριοι βιασμoί και ξύλο κατά των συλληφθέντων στην Τουρκία!





Καταγγελία-φωτιά από τη Διεθνή Αμνηστία για όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.


Σε μια ανακοίνωση-καταπέλτη κατά των πρακτικών του καθεστώτος αναφέρεται:


«Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και στις 48 ώρες».


Ωστόσο η βιαιότητα και η διαστροφή συνεχίζονται καθώς αναφέρεται η στέρηση τροφής και νερού, φαρμάκων, εξύβριση και απειλές και στις σοβαρότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και βιασμούς κατά των κρατουμένων:


«Οι πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και βιασμούς κατά την κράτηση είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ιδιαίτερα δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων» σημειώνει ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Τζον Νταλχούιζεν.


Δύο δικηγόροι της Άγκυρας έχουν καταγγείλει στην Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με γκλομπς» από την αστυνομία!


Η οργάνωση καταγγέλλει επίσης πως ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν κάτι που είχαμε δημοσιεύσει εδώ και μέρες στη Freepen.gr


Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί «επειγόντως» την Τουρκία για «να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης».
http://www.freepen.gr/2016/07/o_24.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια