Όχλος ισλαμιστών λιθοβολεί οικίες χριστιανών κοπτών στην Άιγυπτο..ΒΙΝΤΕΟ








Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 22 Ιούλη και που διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει ένα όχλο μουσουλμάνων να λιθοβολεί χριστιανικές οικογένειες κοπτών και σπίτια στο χωριό Saft Al-Kharsa στο κυβερνείο της Beni Suef Το video γυρίστηκε από ένα μπαλκόνι μιας οικογένειες κοπτών.

Σύνμφωνα με αναφορές οι επιθέσεις έγιναν μετά την προσευχή και τα κυρήγματα της Παρασκευής και τροφοδοτήθηκαν από φήμες ότι οικόπτες είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους σε εκκλησίες.Το .albawaba.com μετέφερε ότι η ένταση ξεκίνησε όταν οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν έναν κόπτη τον Ishaq Fahim, που χρησιμοποίησε το σπίτι του ως ναό, ενώ υπάρχει μια εκκλησία σε άλλο χωριό σε απόσταση 10 km.



Οι δυνάμεις της τάξης προειδοποίησαν τον Fahim για την χρήση του σπιτιού του σε εκκλησία.Μετά τα επεισόδια ο Fahim συνελήφθηκε όπως και ταραξίες και οι αρχές ζήτησαν από τον κόπτη να δεσμευθεί εγγράφως πως δεν θα μετατρέψει την οικία του σε ναό.

-Mαμά φοβάμαι.

-Μην φοβάσαι

-Πρόσεχε.Μπες μέσα κορίτσι μου μπες μέσα…Διάλογος μάνας και κόρης που παρακολουθεί από το μπαλκόνι τον όχλο να πετροβολεί.MEMRI 25.7.16
dimpenews.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια