ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποσό μαμούθ από Σαββίδη για τηλεοπτική άδεια - Πώς η κυβέρνηση βάζει αυτογκόλ στον διαγωνισμό; Όλο το γαργαλιστικό παρασκήνιο






Βρήκαν ως αφορμή για να πετάξουν τον φάκελο έλεγχο από Ορκωτό Λογιστή στην Κυπριακή εταιρία

- Είναι έτοιμος να διαθέσει 15 εκατ. ευρώ την ώρα που οι υπόλοιποι δεν θα υπερβούν τα... 3
- Όλο το παρασκήνιο του πιο "σικέ" διαγωνισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Διατεθειμένος να πληρώσει πάρα πολλά λεφτά, μυθικά για τη σημερινή εποχή της...
χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσει μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ήταν ο Ιβάν Σαββίδης. Όμως οι αρμόδιοι που εξέτασαν την αίτησή του τη θεώρησαν «απειλή» για τα σχέδιά τους, με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύει να ζημιωθεί το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Διαβάστε την παρακάτω ανάλυση των δεδομένων και θα καταλάβετε
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα πριν από 6 ημέρες: Η αίτηση του Ιβάν Σαββίδη για τη μία από τις 4 διαθέσιμες τηλεοπτικές άδειες απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή, καθώς -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση- οι οικονομικές καταστάσεις για το 2015 της εταιρίας του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ (που εδρεύει στην Κύπρο) δεν ήταν ελεγμένες από αναγνωρισμένο ορκωτό ελεγκτή λογιστή.

Ωστόσο, μετά από ενδελεχή έρευνα που κάναμε προσωπικά εμείς για το θέμα, αποδεικνύεται πως η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Η λεπτομερής ανάλυση των στοιχείων που συλλέξαμε, λοιπόν, λέει το εξής:

Ο βασικός λόγος για την απόρριψη της αίτησης Σαββίδη, είναι πως ο Ιβάν εμφανίστηκε διατεθειμένος να πληρώσει πάρα πολλά χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει το πολυπόθητο «ναι». Ποιο ήταν αυτό το ποσό; Ο ίδιος ο Σαββίδης είχε δηλώσει σε κοντινούς του ανθρώπους πως ήταν ικανός να προσφέρει ακόμα και 15 εκατομμύρια ευρώ (!) για να είναι αυτός ο ένας εκ των τεσσάρων που θα πάρει την άδεια. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν η εταιρεία του Σαββίδη «προκρινόταν» μαζί με τις άλλες 7 που έχουν ήδη πάρει αρχική έγκριση, τότε θ’ αυξάνονταν κατακόρυφα οι τελικές τιμές για την κάθε άδεια- πράγμα που πασιφανώς κάποιοι δεν ήθελαν να συμβεί.





Δεδομένου ότι ο Σαββίδης δεν ανήκει στο κλειστό γκρουπ των καναλαρχών και δεν είναι μέλος κάποιου "λόμπι", προτιμήθηκε να μείνει έξω. Τουλάχιστον μέχρι την υποβολή της ένστασης που αναμένεται να γίνει...

Ο Σαββίδης -εν αντιθέσει με τους ιδιοκτήτες καναλιών στην Ελλάδα, που έχουν αλλεργία στο να πληρώνουν τα χρέη τους- έχει αποδείξει εμπράκτως πως πληρώνει. Ας θυμηθούμε:

Τον Μάιο του 2015 κατέβαλε ένα τεράστιο ποσό (11 εκατ. ευρώ) στο Δημόσιο για τα χρέη του ΠΑΟΚ.

Επομένως, είναι βέβαιο πως θα έδινε τα 15 εκατομμύρια για την τηλεοπτική άδεια.
Ποια ήταν επομένως η πιο «έξυπνη» λύση προκειμένου να μην εκτοξευτεί η τιμή των αδειών; Μα, φυσικά, να μείνει ο Σαββίδης εκτός της διεκδίκησης.

Έτσι -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- η τιμή εκκίνησης για τις 4 διαθέσιμες τηλεοπτικές άδειες θα οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ, ποσό «ευτελές» συγκριτικά με αυτό που προτίθετο να δώσει ο Σαββίδης.

Η πλευρά του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, μάλιστα, έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία του δεν έχει ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2015 (που, όπως προαναφέραμε, ήταν και η αιτία για την οποία απορρίφθηκε η αίτησή του):

Στην Κύπρο, που είναι η έδρα της εταιρίας, δεν υπάρχει πρακτική να γίνεται έλεγχος στο πρώτο μισό του έτους, αφού ο έλεγχος είναι μόνο μέχρι 1ης Ιανουαρίου. Οι οικονομικές καταστάσεις, δηλαδή, ήταν μη ελεγμένες, καθώς η υποχρέωση να τις καταθέσει στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου και στον Έφορο Φορολογίας Εταιρειών λήγει την 31η Ιανουαρίου 2017 και 31η Μαρτίου 2017, αντίστοιχα. Εν ολίγοις, καθαρά τυπικοί και μάλλον χωρίς ουσία λόγοι...

Αυτό που προξενεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι 5 μέρες μετά την παράδοση των αιτήσεων οι ελεγκτές είχαν δώσει τη λίστα με τις ερωτήσεις.

Περιέργως, δεν ρώτησαν αυτό...
Οι αιτούντες είχαν κάνει τα σχόλιά τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε θα ήταν αδύνατον να ΜΗΝ το καταλάβει η επιτροπή από την αρχή. Δεν το ανέφεραν προφανώς, διότι δεν υπήρχε σχετική εντολή.

 Μόλις άπαντες κατάλαβαν πόσο επικίνδυνος είναι ο Σαββίδης, φρόντισαν να τον αφήσουν εκτός, «ωθώντας» τον να ψάξει να βρει το δίκιο του καταθέτοντας έφεση.

 Δεν είναι άτοπο, λοιπόν, να πει κανείς πως η ίδια η Κυβέρνηση εγκληματεί κατά των ταμείων του Ελληνικού κράτους: ενώ προκήρυξε έναν διαγωνισμό με ξεκάθαρο στόχο να πάρει το πολύπαθο κράτος όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, φρόντισε να μείνει εκτός διεκδίκησης της άδειας ο άνθρωπος που μπορούσε να πληρώσει τα περισσότερα απ’ όλους.

Ο Ιβάν Σαββίδης των 15 εκατομμυρίων ευρώ...

Μια υπόθεση που αν μη τι άλλο προκαλεί πλήθος ερωτηματικών. Ερωτηματικά που θα απαντηθούν εν καιρώ όπως όλα δείχνουν...



tro-ma-ktiko

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια