Νέα “έρευνα”: «Κατά φαντασίαν οι χημικοί αεροψεκασμοί»







Ουφ! Επιτέλους, μπορώ να κοιμηθώ ήσυχη!
Θυμάστε που οι Κύπριοι θα ερευνούσαν το θέμα των χημικών αεροψεκασμών; Ε… το ερεύνησαν, λέει το άκρως ενημερωμένο, αξιόπιστο και αξιόλογο κυπριακό ιστολόγιο “Πολίτης”!

Σε άρθρο του με τίτλο «Κατά φαντασίαν οι χημικοί αεροψεκασμοί!»που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, μας ενημερώνει ότι «εξασφάλισε το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε επιτροπή τεχνοκρατών που διόρισε ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος». Και τι λέει το πόρισμα της νέας αυτής έρευνας;

«Τα ίχνη συμπύκνωσης (σ.σ. οι άσπρες λωρίδες που κρίθηκαν απομεινάρια αεροψεκασμού) προέρχονται από τη συμπύκνωση των αερίων εξάτμισης των κινητήρων των αεροσκαφών. Εξερχόμενα τα καυσαέρια από τους κινητήρες στο περιβάλλον υπό μορφή ατμού, ψύχονται δημιουργώντας παγοκρυστάλλους, οι οποίοι δημιουργούν τα νεφικά ίχνη. Δύναται όμως να προκληθούν και από τις αλλαγές της ασκούμενης πίεσης του αέρα, λόγω ταχύτητας, στις λεγόμενες δίνες ακροπτερυγίων, στην επιφάνεια των πτερυγίων και στην υγρασία του αέρα, όπου στην περίπτωση αυτή, τα ίχνη συμπύκνωσης παρατηρούνται στις άκρες των πτερυγίων και όχι πίσω από τους κινητήρες» Τι να πει κανείς; Φαίνεται στην Κύπρο δεν ακούν Παπαδάκη και Αρνιακό, γιατί το ίδιο “πόρισμα” έβγαλε πριν 3 χρόνια και το δίδυμο της συμφοράς του ΑΝΤ1!

Αυτή η κασέτα παίζει από το ΓΕΑ μέχρι όλα τα κανάλια, ακόμα και στο εξωτερικό, και μόνο νέα έρευνα δεν τη λες. Και που είναι το επίσημο έγγραφο οεο, που “εξασφάλισε” ο Πολίτης; Δεν αναφέρεται.
Και που είναι η μέθοδος και ο τρόπος που διεξήχθη η έρευνα; Δεν αναφέρεται.

Περί σοβαρότητας Βεβαίως για το θέμα υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον και ανησυχία και πριν από τον κ. Χάμπα. Στις 10 Φεβρουαρίου 2016, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης, επικαλούμενος φήμες ανάμεσα στους πολίτες ότι διεξάγονται αεροψεκασμοί από το Ην. Βασίλειο, κάνοντας λόγο για επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και την κλιματική ισορροπία, ζητούσε μέχρι και διαβήματα προς το Ηνωμένο Βασίλειο.


«Το θέμα φημολογίας περί ‘ψεκασμών’ από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου που αφορά την ερώτηση του έντιμου βουλευτή Αμμοχώστου κ. Χατζηγιάννη στερείται σοβαρότητας. Καθηγητές πανεπιστημίου που ρωτήθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης εξήγησαν ότι οι άσπρες λωρίδες που παρουσιάζονται πίσω από εν πτήσει αεροπλάνα απεικονίζουν τον βαθμό της υγρασίας κατά τις συγκεκριμένες πτήσεις. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται σε όλες τις χώρες από πτήσεις συγκεκριμένου ύψους. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν πρόκειται να υποβάλει ερώτηση στις βρετανικές αρχές, γιατί θέλει να διαφυλάξει τη σοβαρότητά του.

Αν υπάρξει επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει το αντίθετο, ας παρουσιαστεί και τότε θα πράξουμε ανάλογα» απάντησε στις 10 Μαρτίου 2016 ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Τόσο εμπεριστατωμένο και τόσο “αποδεικτικό”. Αν εγώ έγραφα: 46 κατασκευαστές αεροπλάνων ρωτήθηκαν και συνιστούν σκιπ για να μην αφήνουν πίσω λευκές ουρές, το ίδιο επιβεβαιώνουν και καθηγητές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Κίνας, της Μογγολίας και της Ουγκάντας – πόσο σοβαρή θα ήμουν;

«Αν υπάρξει επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει το αντίθετο»… Γιατί η δική τους “επιστημονική έρευνα” που είναι; Βασίζεται στο “εγώ λέω, άρα έτσι είναι” μόνο!
Και ΑΥΤΌ το γελοίο άρθρο, έγινε viral και φυσικά μοιράστηκε από τα Ελληνικά Hoaxes στα προβατάκια τους εν μέσω πανηγυρικών βελασμάτων!
Βέβαια… οποία σύμπτωση, το άρθρο έσκασε μύτη στον Πολίτη λίγες μέρες μετά από μια συζητησούλα που είχα με τους χοαξαράδες όπου τους είπα ότι οι Κύπριοι αποφάσισαν να “ερευνήσουν” το θέμα των αεροψεκασμών, γιατί όχι κι εμείς;

Σύμπτωση, από αυτές τις… σατανικές, που εμφάνισαν λίγο μετά το εν λόγω άρθρο της ντροπής. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Καλό αυτό. Όταν υποτιμάς τον αντίπαλό σου, να περιμένεις με σιγουριά ότι αυτό μια μέρα θα γυρίσει μπούμερανγκ!

Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι ρώτησα φίλο που μένει στην Κύπρο τη γνώμη του για τον Πολίτη και απάντησε… όπου φυσάει ο άνεμος! Ρίχνοντας μια ματιά στο σάιτ, είδα ότι φυσάει αρκετά από και προς Ισραήλ μεριά, υπέρ των μεταλλαγμένων, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική μας, τη ρουφιάνα την αλλαγή!

nea.allnewz.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια