Η περιβόητη εμπορική συμφωνία ΤΤΙΡ μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ δέχθηκε «σοβαρό πλήγμα» από το BREXIT – Μόνο με Bremain σώζεται – Θα τολμήσουν;




H απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρέφει τα όνειρα των πολυεθνικών κολοσσών σχετικά με το διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις εταιρικής σχέσης της περιβόητης συμφωνίας ΤΤΙΡ στην Ευρώπη.

Σε μια συνέντευξη με το Sputnik, Φρανσουά Ασιλενάου, προέδρου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Μετώπου της Γαλλίας, αναφέρθηκε ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον της «συμφωνίας» εμπορίου και διατλαντικών επενδύσεων (ΤΤΙΡ).

Η συνέντευξη με τον Γάλλο πολιτικό ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, με ποσοστό σχεδόν το 52 τοις εκατό των Βρετανών ψηφοφόρων αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κίνηση γνωστή ως Brexit.



«Πραγματικά πιστεύω ότι το Brexit έδωσε ένα σοβαρό πλήγμα στην ΤΤΙΡ. Από τη μία πλευρά, οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται ανάστατοι , από την άλλη οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον Νοέμβριο προεδρικές εκλογές , στις οποίες ενδεχομένως ο Donald Trump να έρθει στην εξουσία. Όλο αυτό το σκηνικό «εξουδετερώνει» την συμφωνία της ΤΤΙΡ», δήλωσε ο Asselineau.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για Frexit, και δυναμική αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ, παρέπεμψε στις μαζικές διαδηλώσεις στην χώρα του.

«Δεν υπάρχει καμία δημοκρατική Ευρώπη . Η δημοκρατία είναι δυνατή μόνο εάν υπάρχουν αυτόνομα έθνη, αλλά ενιαίο ευρωπαϊκό έθνος δεν υπάρχει σαν οντότητα . Έτσι η Ευρώπη από την αρχή βασίστηκε σε ψέματα, αναφέροντας τον ισχυρισμό της υπάρξεως ευρωπαϊκού έθνους, ως ένα είδος« homo europaeus » , το οποίο θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει» , πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο Γάλλος πολιτικός περιέγραψε επίσης τις τρέχουσες εξελίξεις στη Δύση ως μια «εξέγερση των λαών», λέγοντας ότι «οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να στερούνται την δημοκρατία για χάρη του πλουτισμού μιας μικρής ομάδας προνομιούχων οπορτουνιστών, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία πριν 20 χρόνια».

Ο Konstantin Kosachyov, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής, είπε σε μια ξεχωριστή συνέντευξη ότι το Brexit «έδωσε ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

«Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των φιλοδοξιών της πολιτικής ελίτ που εξακολουθεί να αναπτύσσει αυτό το έργο με υψηλότερη ταχύτητα και στις συνεχώς αυξανόμενες ανησυχίες των απλών ανθρώπων ότι το έργο αυτό δεν πληροί πλέον τα συμφέροντά τους», είπε ο Ρώσος ειδικός .

Επεσήμανε ότι «η Ρωσία είναι απίθανο να ωφεληθεί από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», και η κίνηση αυτή «δημιουργεί μια νέα κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας και μεταξύ Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η διατλαντική συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ( ΤΤΙΡ) είναι μια προτεινόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει στόχο να προωθήσει το εμπόριο, αλλά στην ουσία με την επίτευξη της οι αμερικανικές πολυεθνικές θα άλωναν την ΕΕ.





pentapostagma

http://katohika.gr/diethni/perivoiti-emporiki-simfonia-ttir-metaksi-ee-ipa-dexthike-sovaro-pligma-brexit-mono-bremain-sozetai-tolmisoun/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια