Δίνουν άδειες λειτουργίας σε εκατοντάδες τζαμιά…






Δίνουν άδειες λειτουργίας σε εκατοντάδες τζαμιά…

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων, πως θα δώσει άδεια λειτουργίας σε όλα τα άτυπα τζαμιά, αρκεί να τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για δημιουγία τζαμιού στην Αθήνα, αλλά και μουσουλμανικού νεκροταφίου.

Ο Νίκος Φίλης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων, ενώ παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλατζής.


«Οι Μουσουλμάνοι από πολλές χώρες που ζουν με τις οικογένειές τους στη χώρα μας και προσφέρουν στην ελληνική οικονομία έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και αναγνωρίζει σε όλους όσοι ζουν στην επικράτειά της το δικαίωμα να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ειρηνικά. Με αφορμή τη γιορτή του Ραμαζανιού δίνουμε δημόσιους χώρους για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φϊλης.

voicenews.gr

http://katohika.gr/ellada/dinoun-adeies-leitourgias-se-ekatontades-tzamia/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια