ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΡΟΤΑΣΗ – ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ!






Οι Βρυξέλλες θέλουν να επισπεύσουν τη δημιουργία μίας κεντρικής υπηρεσίας αστυνόμευσης. Ειδικές μονάδες θα έχουν την εποπτεία ολόκληρης της ΕΕ, παρακάμπτοντας σε πολλές περιπτώσεις τις ισχύουσες διατάξεις κάθε Αστυνομικής Αρχής των κρατών μελών, καθώς θα διαθέτουν ισχυρότερο βαθμό εξουσίας. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται βρετανικά δημοσιεύματα. Η ελίτ της Ευρώπης ουσιαστικά θα απαλείψει την ικανότητα της Βρετανίας, και κατ’ επέκταση κάθε χώρας, στο να διώκει τρομοκράτες, τοποθετώντας έτσι την τύχη των κρατών στα χέρια Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η πρόταση δυναμίτης, του πολιτικού think-tank της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προτείνει τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών της ΕΕ που θα υπερισχύει της υπάρχουσας Αστυνομίας. Οι επικριτές του σχεδίου αυτού στη Βρετανία, επισημαίνουν ότι «η προοπτική της ένοπλης αστυνομίας υπό τις διαταγές του μη εκλεγμένου Γιούνκερ, να περιπολούν στους δρόμους μας συλλαμβάνοντας ανθρώπους είναι ένα τρομακτικό σενάριο».

Πρόσθεσαν ότι το σχέδιο, που καταρτίζεται από γραφειοκράτες στο Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Κέντρο Πολιτικής (EPSC), είναι ένα ακόμη σημάδι για το πόσο η κυριαρχία της Βρετανίας διαβρώνεται από το έργο των Βρυξελλών. Στην ανησυχητική έκθεση του το think-tank καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να δράσουν «γρήγορα» και να δημιουργήσουν μια «Ένωση Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», μεταφέροντας έτσι ένα τεράστιο όγκο αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες. Η αστυνομική δύναμη της ΕΕ θα αναλάβει την ευθύνη για τη διερεύνηση και τη δίωξη των τρομοκρατών στη Βρετανία, με τους συλληφθέντες να δικάζονται σε βρετανικά δικαστήρια, από Ευρωπαίους δικαστές επιλεγμένους από την ΕΕ.

Οι έρευνες θα διεξάγονται από μια κεντρική ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφάλειας, η οποία θα λογοδοτεί μόνο σε μη εκλεγμένους γραφειοκράτες, παίρνοντας αποφάσεις εν λευκώ, με συνέπεια να υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των νομοθετών!

Χαρακτηριστικό είναι το στρατηγικό σημείωμα που κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου, με το EPSC να ζητάει « τη λήψη άμεσων μέτρων», έτσι ώστε να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής μίας «νομικά δεσμευτικής υποχρέωσης για τη διανομή πληροφοριών».

Απευθύνει επίσης έκκληση για μια «ευρωπαϊκή δικαστική απάντηση» και αναφέρει ότι οι εισαγγελείς των Βρυξελλών θα έχουν την εξουσία να ασχοληθούν με «τον κατάλογο προσώπων, ομάδων και οντοτήτων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές πράξεις και την υποβολή τους σε περιοριστικά μέτρα» – κάτι που συνήθως εκτελείται από το αστυνομικό και δικαστικό σώμα κάθε χώρας.

Προτείνει επίσης τη δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής ακαδημίας πληροφοριών» και το διορισμό ενός «Ευρωπαίου Σύμβουλου Ασφάλειας», όπως και τη δημιουργία του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας», το οποίο θα πρέπει να έχει ευρεία εξουσία.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα: «Εν όψει αυτών των αντιξοοτήτων, το ευρωπαϊκό σχέδιο πρέπει να συγκεντρώσει τη συλλογική αποφασιστικότητα κοιτάζοντας αυτή τη νέα απειλή – και το κάνει γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο χρόνος είναι κατάλληλος για μια πραγματική «Ένωση Ασφάλειας».

Το πλάνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θερμούς υποστηριχτές, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (διαβάστε στο παραπάνω link), ωστόσο φαίνεται να προκαλεί προβληματισμό στους ευρωσκεπτικιστές της Βρετανίας, οι οποίοι θεωρούν ότι αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα που πρέπει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρώπης.





https://hellasforce.com/2016/05/02/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια