"Η ΕΕ προκάλεσε δεινά στην Ελλάδα και ταπείνωσε τον ελληνικό λαό"


της Χριστίνας Φλάσκου
Ο Λόουτς είδε 12 ταινίες του να περιλαμβάνονται στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ των Καννών κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, όπως το αριστούργημα «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα το 2006

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκαλέσει «δεινά και φτώχεια σε εκατομμύρια ανθρώπους», παραλαμβάνοντας αργά το βράδυ της Κυριακής (22/05) τον Χρυσό Φοίνικα στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Ο 79χρονος κινηματογραφιστής ήταν ο θριαμβευτής των Καννών με την τελευταία ταινία του «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», που αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα ανέργου, πρώην ξυλουργού του Νιούκασλ, που αγωνίζεται να έχει κοινωνική πρόνοια μετά το οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Όταν ο Λόουτς ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου αν βλέπει την ταινία του ως κατηγορητήριο της ΕΕ, εκείνος απάντησε: «Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τον σκληρό νεοφιλελευθερισμό. Το βλέπετε αυτό στον τρόπο με τον τρόπο που ταπείνωσαν τον ελληνικό λαό. Έχει προκαλέσει δεινά και φτώχεια σε εκατομμύρια ανθρώπους και μεγάλη δοκιμασία σε πολλούς ακόμη ανθρώπους που δεν είναι απελπισμένοι, αλλά περνούν δύσκολα».

«Έτσι μπορείτε απλά να διηγηθείτε μια μικρή ιστορία, μία από τις συνέπειες σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, πείτε μια μικρή ιστορία, και απλά να ελπίζετε ότι αυτή συνδέει τους ανθρώπους».

Στην παρουσίαση της ταινίας του στις Κάννες τις πρώτες ημέρες του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ, ο Λόουτς εξέφρασε μια διστακτική υποστήριξη στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ λέγοντας: «Η ΕΕ, όπως είναι σήμερα, είναι ένα απάνθρωπο σχήμα. Πως μπορούμε να το αντιπαλέψουμε καλύτερα, εντός ή εκτός; Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι μπορούμε να το αντιπαλέψουμε καλύτερα παραμένοντας σε αυτήν και κάνοντας συμμαχίες με άλλα ευρωπαϊκά αριστερά κινήματα. Ωστόσο αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή».

Ο Λόουτς είδε 12 ταινίες του να περιλαμβάνονται στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ των Καννών κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, όπως το αριστούργημα «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα το 2006.

Ο χθεσινός δεύτερος Χρυσός Φοίνικας για τον Λόουτς είναι κάτι «υπέροχο επειδή είναι η ίδια μικρή συμμορία» από το 2006. «Είναι απλά ωραίο να είναι σε αυτή την ομάδα», όπως τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχέδιά του για το μέλλον στη συνέντευξη Τύπου, ο Λόουτς απάντησε: «Όταν αρχίζετε να γερνάτε πολύ, νιώθετε απλά τη χαρά να βλέπετε την ανατολή του ηλίου την επόμενη μέρα, έτσι απλά θα ζείτε την κάθε μέρα όπως αυτή έρχεται».

Πηγή
http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2016/05/blog-post_973.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σιγουρα φταινε και οι Ευρωπαιοι που δεν καταλαβαν το προβλημα και εχαφταν τις ψευτιες και τις δικαιολογιες των απατεωνων πολιτικων της Ελλαδος που εκλεγονταν απο ιδιοτελεις κρατικοδιαιτους πολιτες.Ολοι θελανε να φανε απο την ανομη πιτα του δημοσιου και εν γνωση τους.Ομως δεν πρεπει να στρουθοκαμηλιζουμε.Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δευτερευοντως Ευρωπαικη.Ας πουμε 70% με 30%.Ακομα και στην περιπτωση εταιρειων οπως πχ η ΖΗΜΕΝΣ δεν πρεπει να ξεχναμε οτι αντισυμβαλλομενος της εταιρειας ηταν οικονομικες μοναδες του Ελληνικου δημοσιου(ΟΤΕ,ΟΣΕ κλπ) οπου εκτος της παρανομης κακουργηματικης και ασυδοτης μιζας ενυπαρχει και το στοιχειο της εκβιασης απο την μερια του Ελληνικου κρατους και των υπαλληλων του.Τα βαρη και η ευθυνη θα πρεπει να αποδοθουν στους ενοχους και ειναι ΚΥΡΙΩΣ Ελληνικα δυστυχως.ΚΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΤΟ ΚΛΕΦΤΗ ΝΑ ΓΥΡΕΥΟΥΝΕ ελεγε ο Σουρης.Τοχω ξαναγραψει.Στο τελος θα ξεχασουμε την υπαιτιοτητα μας και θα καταγγελουμε αποκλειστικα μονο την Ευρωπη.Πρωτιστα βεβαια εγκληματισαν αυτοι που τα πηρανε χοντρα και δευτερευοντως εμεις οι υπολοιποι που τους επιτρεψαμε και τους επιτρεπουμε δυστυχως να ταρπαζουν ακομα και τωρα...Το της πολεως ολης ηθος ομοιουται τοις αρχουσι ελεγε ο Ισοκρατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή