Δέκα εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και γιατί αποκλείονται οι εκλογές






ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Επειδή πολλοι φίλοι με ρωτούν, δικαιολογημένα αγχωμένοι, για την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας των άθλιων μεθοδεύσεων και της επικίνδυνης ανικανότητας της κυβέρνησης των Συριζανελ, τους απαντώ:


1. Η εμπλοκή με τους δανειστές δεν είναι επί της ουσίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου έχει συμφωνήσει σε όλα με τους δανειστές. Η διαφορά είναι καθαρά πολιτικού χειρισμού.


2. Ο Τσιπρας δεν ξέρει πως θα περάσει από τη Βουλή, μετά τόσα δύσκολα νομοσχέδια (ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια) και το προληπτικό πακέτο των 3,6 δις επί του οποίου έχει ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ. Φοβάται κοινοβουλευτική αποδυνάμωση της κυβέρνησής του.


3. Οι δανειστές δεν ειναι διατεθειμένοι να του δώσουν χώρο για πολιτικά νέα σόου του, αλλά ούτε προτίθενται να οδηγήσουν την κατάσταση σε αδιέξοδο


4. Εκτιμώ οτι θα βρεθεί φόρμουλα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου, και θα αποφευχθεί κι η ρήξη και φυσικά η χρεοκοπία της Ελλάδας


5. Δε θα υπάρξει ομως ουσιαστική και μεγαλη ελάφρυνση του χρεους για να μπορέσει ο Τσίπρας να την εκμεταλλευθεί πολιτικά και να μιλήσει για "θρίαμβους" κι "απογείωση της οικονομίας". Ακόμα κι αν το πει, δε θα είναι πειστικός.


6. Δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση θέμα εκλογών ούτε φυσικά Δημοψηφίσματος.


7. Η πραγματική οικονομία, έστω κι αν πρόσκαιρα κάπως δείξουν τα πράγματα οτι βελτιώνονται λόγω της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της πληρωμής κάποιων προμηθευτών του Δημοσίου, θα συνεχίσει να βυθίζεται.


8. Εκτιμώ οτι η κατάσταση θα ξαναγίνει εκρηκτική προς το τέλος του φθινοπώρου όταν τα χρήματα και παλι τελειώσουν κι αρχίσει η συζήτηση για τη β' αξιολόγηση, όπου θα διαπιστωθεί οτι τα ληστρικά φορολογικά μέτρα που θα έχει επιβάλλει η κυβέρνηση δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.


9. Θέμα εκλογών ο Τσίπρας κι η παρέα του θα προσπαθήσουν πλέον να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι διότι δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν τον κουφέτο της εξουσίας


10. Η κυβέρνηση, όσο αποδυναμώνεται στην κοινωνία τόσο θα γίνεται πιο αυταρχική. Φοβάμαι μια άτυπη αριστερή δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.


Αυτές είναι οι εκτιμήσεις μου κι οι προβλέψεις μου, η επιβεβαίωση των οποίων θα εξαρτηθεί από μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων (δημοψήφισμα Βρετανία, τραπεζική κρίση Ιταλία και Πορτογαλία, άνοδος ακροδεξιάς, εκλογές Ισπανία, προσφυγική κριση, αναταραχή στη Μέση Ανατολή).


http://www.freepen.gr/2016/04/blog-post_5595.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια